Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms dosies cīņā par pasaules čempionāta godalgām MTB XCO krosā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms dosies cīņā par pasaules čempionāta godalgām MTB XCO krosā
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK/ Cēsis

Piektdien pulksten 07:30 pēc Latvijas laika Austrālijas pilsētā Kērnsā par pasaules čempionāta medaļām kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO) spēkiem mērosies U23 vecuma grupas sportisti. Starp 73 sportistiem ar piekto starta numuru startēs "ZZK" komandas Latvijas izlases riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.

Austrālijā pilsētā Kērnsā, kurā dzīvo nepilni 123 tūkstoši iedzīvotāju, sākušās gada nozīmīgākās sacensības kalnu riteņbraukšanā – UCI pasaules čempionāts. Pirmie medaļu komplekti sadalīti komandu stafetēs un junioru MTB XCO krosa sacensībās. Uz Kērnsas pilsētu devušies arī trīs Latvijas labākie kalnu riteņbraucēji. MTB XCO krosā mūsu valsts godu aizstāvēs "ZZK" vienības sportisti – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Tikmēr MTB Downhill junioru meiteņu grupas sacensībās startēs Paula Žibasa.

Kā pirmais no Latvijas sportistiem uz starta izies Mārtiņš Blūms. "ZZK" komandas sportists būs viens no kopumā 73 U23 vecuma grupas sportistiem MTB XCO krosa sacensībās. Starts tiks dots piektdien pulksten 07:30 pēc Latvijas laika (14:30 pēc vietējā laika). Mārtiņš, kuram piešķirts piektais starta numurs, startēs no pirmās starta rindas, kas dos priekšrocību cīņā par labāku pozīciju pēc starta taisnes, kurā allaž notiek spraiga spēkošanās par pozīcijām.

XCO krosa dalībniekiem sagatavots 4,31 kilometru garš pamataplis. Tajā nav izteikti garu kalnu, tomēr trase solās būt ļoti dinamiska. Gaidāmi īsi un stāvi kāpumi, kā arī nobraucieni. Neiztiks arī bez dažāda veida tramplīniem, akmeņu sekcijām, BMX elementiem un citiem pārbaudījumiem, kas no sportistiem prasīs ne tikai visaugstāko fizisko, bet arī tehnisko sagatavotību. Tradicionāli sākumā sportisti veiks ievadapli.

Mārtiņš Blūms uz Austrāliju devās nākamajā nedēļā pēc izcīnītās otrās vietas Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Itālijā, kur cēsinieks arī saņēma Pasaules kausu par triumfu kopvērtējumā. Latvietis aizvada karjeras veiksmīgāko sezonu un ir gatavs pielikt treknu punktu ar sekmīgu sniegumu gada nozīmīgākajās sacensībās. Kopā ar savu treniņu biedru Arni Pētersonu aizvadīti arī trases treniņi sacensību norises vietā. Kopumā trase mūsu braucēju labākajām īpašībām ir labi piemērota. Iekļautie BMX elementi mūsu sportistiem ir parocīgi, jo gan Blūms, gan arī Pētersons karjeras sākumā ir bijuši BMX braucēji.

Starp Mārtiņa galvenajiem konkurentiem cīņā par goda pjedestālu jāmin ar pirmo numuru startējošais jaunzēlandietis Samuels Gazē, kurš vienīgais no pasaules čempionātā startējošajiem U23 vecuma grupas sportistiem Pasaules kausā piedalījies elites grupas sacensībās. Labāko rezultātu Gazē sasniedza Andoras posmā, kur ieguva ceturto vietu, tomēr sezonā kopumā ar stabilitāti nav izcēlies.

Tāpat spēcīgu konkurenci Mārtiņam sagādās Pasaules kausa U23 vecuma grupas otrās vietas ieguvējs kopvērtējumā Nadirs Koledani (Itālija), norvēģis Peterts Fgerhaugs, dienvidāfrikānis Alans Haterlijs, dāņi – Sebastians Karstensens un Simons Andreasens – un vācietis Georgs Egers.

Arnis Pētersons elites grupas sacensībās startēs sestdien, kamēr Paulai Žibasai debija pasaules čempionātos gaidāma naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika pulksten 02:30).

Mārtiņa Blūma sniegums Pasaules kausa posmos U23 vecuma grupā

PosmsVieta
Čehija2.
Vācija5.
Andora3.
Šveice1.
Kanāda1.
Itālija2.
Kopvērtējumā1.

Latvijas sportistu starti pasaules čempionātā kalnu riteņbraukšanā:

DatumsNotikumsSportists
08.09. (plkst. 07:30 pēc LV laika)MTB XCO krosā U23 vecuma grupas sacensībasMārtiņš Blūms
09.09. (plkst. 07:30 pēc LV laika)MTB XCO krosā elites vecuma grupas sacensībasArnis Pētersons
10.09. (plkst. 02:30 pēc LV laika)MTB Downhill junioru meiteņu grupas sacensībasPaula Žibasa.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 16:26, pirms 7 gadiem
Lai weicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 17:01, pirms 7 gadiem
Blūms lai brauc labāk ar riteni nevis basketbolu spēlē!

     [+] [-]

, 2017-09-07 17:35, pirms 7 gadiem
To es saprotu... vismaz basketbola laukuma no vinja bus miers 😂😂😂😃