Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

MTB riteņbraucējam Blūmam pēc veiksmīga sākuma 16. vieta Eiropas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

MTB riteņbraucējam Blūmam pēc veiksmīga sākuma 16. vieta Eiropas čempionātā
Mārtiņš Blūms Eiropas čempionāta finišā
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas kalnu divriteņu (MTB) braucējs Mārtiņš Blūms otrdien Glāzgovā veiksmīgi sāka Eiropas čempionātu olimpiskajā krosā, bet finišu sasniedza 16. pozīcijā.

Distances sākuma daļā Blūms vēl bija otrajā desmitā, bet pēc tam vairāki sekmīgi apļi viņu pacēla jau uz devīto pozīciju. Desmitniekā viņš noslēdza četrus apļus pēc kārtas, tomēr noslēgumā atkrita nedaudz zemāk un finišēja 16. vietā. Par Eiropas čempionu pusotru stundu ilgajā distancē kļuva šveicietis Larss Forsters, kuram Blūms finišā zaudēja divas minūtes un 17 sekundes.

"Sacensības sākās labi, braucu labā tempā, jutos ļoti labi," pēc finiša intervijā Latvijas Riteņbraukšanas federācijai (LRF) teica Blūms. Kad viņš pacēlās līdz devītajai vietai, aiz latvieša muguras izveidojās 6-7 sportistu grupa. "Grupas priekšā atrasties bija ļoti izdevīgi, jo nobraucienos man gāja labi un tajos izveidojās atstarpes. Līdz ar to kalnos varēju nedaudz atpūsties. Ātra un ļoti slidena trase, akmeņains segums, parocīga mums."

"Šogad pirmie starti bija tādi ne pārāk, tāpēc 16. vieta ir ļoti laba," ar sasniegto rezultātu latvietis bija apmierināts.

Otrs Latvijas vadošais MTB riteņbraucējs Arnis Pētersons ilgāku laiku turējās trešajā desmitā, tomēr arī beigu daļā atkrita zemāk un finišēja 41. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot astoņas minūtes un 31 sekundi.

Pie Eiropas čempionāta sudraba tika uzvarētājam 24 sekundes zaudējušais itālis Luka Braidots, kamēr bronzu izcīnīja spānis Davids Valero Serrano.

Blūms šosezon startē vienā no pasaulē spēcīgākajām UCI MTB elites komandām “CST Sandd Americian Eagle”, kamēr Pētersons pagaidām joprojām ir ZZK vienības īpašums. Blūms šosezon nav ticis pie augstiem rezultātiem, bet Pētersons vienā no etapiem sensacionāli izcīnīja devīto vietu. Zīmīgi, ka tās bija pēdējās sacensības pirms Tokijas olimpisko spēļu atlases sākuma. Tajā tiks saskaitīta nāciju ieskaites punktu summa starp valsts trīs labākajiem sportistiem pasaules rangā 2019. gada 28. maijā (vākti no 2018. gada 28.maija) un 2020. gada 28. maijā (vākti no 2019. gada 28. maija). Kopā vīriem tiks sadalītas 37 ceļazīmes un Latvijai būtu reāli tikt pie vienas no tām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja