Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands finiša spurtā izcīna otro vietu Portugāles tūres trešajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands finiša spurtā izcīna otro vietu Portugāles tūres trešajā posmā
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy

Pirmo UCI kategorijas velobrauciena goda pjedestālu Latvijas čempiona kreklā izcīnījis Krists Neilands, kurš finišēja otrajā vietā 162,1 kilometru garajā "Volta a Portugal" daudzdienu velobrauciena (UCI 2.1 kat.) trešajā posmā. Kopvērtējumā kuldīdznieks pacēlies uz 17. vietu.

"Volta a Portugal" ir ceturtais garākais UCI kategorijas daudzdienu velobrauciens Eiropā. Garākas ir tikai trīs garandtūres - "Giro d Italia", "Tour de France" un "Giro d Italia". Portugāles tūrē iekļauti prologs un desmit etapi. Sacensības uzsāka 140 sportisti no dažādu valstu profesionālajām kontinentālajā, kontinentālajām un klubu vienībām. Viņu vidū arī "Israel Cycling academy" ar Latvijas čempionu Kristu Neilandu sastāvā.

Prologu un pirmos divus etapus Krists aizvadīja ļoti stabili, visās trīs dienās ierindojoties TOP 30 skaitā (26., 23. un 21. vieta). Sacensību trešajā posmā sportisti mērojās spēkiem 162,1 kilometru garajā distancē. Tajā tika iekļauti divi trešās un viens otrās kategorijas kāpums. Distances pirmajā daļā notika atrāviens, kurā iesaistījās arī viens no Krista Neilanda komandas biedriem. Līdz izšķirošajiem notikumiem gan peletons bēgļus panāca.

Pēdējos kilometros Neilands atradās vadošās grupas priekšējā daļā. Distances beigas veda vairāk kalnā augšup, kas mūsu sportistam bija itin parocīgi. Tomēr lielā grupa līdz finišam tā arī nesadalījās. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā. Tajā lieliski sevi apliecināja mūsu sportists, kurš izvirzījās labāko vidū. Aizraujošā cīņā Latvijas čempions izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Francijas šosejas riteņbraucējam Braienam Alafilipem no "Equiqe Cycliste Armee de Terre" vienības. Uzreiz aiz Neilanda finišēja mājinieks Daniels Mestre. Trasē mūsu sportists pavadīja 4 stundas 6 minūtes un 8 sekundes. Krists par otro vietu ieguva piecus UCI pasaules ranga punktus, kā arī izvirzījās sestajā vietā aktīvākā braucēja vērtējumā.

Kopvērtējumā pēc trijiem posmiem līderpozīcijas saglabā "W52/ FC Porto" vienības pārstāvis Rauls Alarkons, no kura par sešām sekundēm atpaliek Alehandro Markjē ("Sporting club de Portugal"). Krists Neilands pakāpies uz 17. vietu un no Alarkona atpaliek par 50 sekundēm.

Otrdien tiks aizvadīts velobrauciena ceturtais posms, kurā dalībnieki sacentīsies 152,7 kilometru garajā kalnu posmā. Pēdējie kilometri vedīs garā un stāvā kāpumā, kura virsotnē riteņbraucēji atradīsies vairāk nekā 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa.

"Volta a Portugal" 3. posms - 162,1 km:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Bryan AlaphilippeFrancijaEquiqe Cycliste Armee de Terre04:06:08
2.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling academy+00:00:00
3.Daniel MestrePortugāleEfapel+00:00:00
4.Vicente Garcia De MateosSpānijaLouletano+00:00:00
5.Marco TizzaItālijaGM Europa Ovini+00:00:00
6.Manuel AntunesPortugāleW52/ FC Porto+00:00:00

     [+] [-]

, 2017-08-07 23:56, pirms 7 gadiem
Krists jau rīt var uzvilkt labākā jaunā braucēja krekliņu,atpalicība +0:03sek

  +2 [+] [-]

, 2017-08-08 00:14, pirms 7 gadiem
Panākums izcils, nevēlos noniecināt, bet manuprāt šajos mačos nestartē neviens Pro klases braucējs.

     [+] [-]

, 2017-08-08 00:26, pirms 7 gadiem
a kas ta Alaphilippe nav pro klases brauceejs? visi tajaa liimenii jau ir profi un tur vien jau buut un braukt pa spici ir visas Cienjas veerti notikumi! takshto, dawai tik uz priekshu!!!

     [+] [-]

, 2017-08-08 00:30, pirms 7 gadiem
uldiso rakstīja: a kas ta Alaphilippe nav pro klases brauceejs? visi tajaa liimenii jau ir profi un tur vien jau buut un braukt pa spici ir visas Cienjas veerti notikumi! takshto, dawai tik uz priekshu!!!
Nejauc Žulianu Alafilipu(Quick Step) ar Braienu Alafilipu.

     [+] [-]

, 2017-08-08 00:35, pirms 7 gadiem
Serhio Paulinju,bijušais Kontadora palīgs Tinkoff komandā.Egors Šilins pērn vēl Katysha brauca,Itālijas leģenda Davids Rebelins(33 pro uzvaras karjerā)