Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Fotofinišā Kitels izrauj otro uzvaru pēc kārtas

Andrejs Siliņš

Fotofinišā Kitels izrauj otro uzvaru pēc kārtas
Marsela Kitela uzvara fotofinišā
Foto: EPA / Scanpix

Slavenā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā piektdien trešo reizi šī gada tūrē uzvaru izcīnīja 29 gadus vecais vācietis Marsels Kitels, kuram turklāt tā bija otrā uzvara pēc kārtas.

Šodien sportistiem bija jāveic 213,5 kilometrus garš posms līdzenumā un uzvarētāja noskaidrošana šoreiz tika atlikta ne vien līdz finišam, bet pat vēl pēc tā. Proti, finiša sprintā plecu pie pleca līniju pirmie šķērsoja Kitels un norvēģu riteņbraucējs Edvalds Boasons Hagens. Lai noskaidrotu uzvarētāju posmā, tiesnešiem ilgāku brīdi nācās izvērtēt fotofinišu, līdz tika paziņots - Kitels izcīnījis uzvaru.

29 gadus vecais vācietis izcīnīja otro uzvaru posmos pēc kārtas un trešo kopumā šī gada Francijas tūrē, bet savā karjerā Kitela kontā nu jau 12 uzvaras "Tour de France" posmos. Līdz ar to Kitels atkārtojis Ērikam Cābelam piederošo rekordu - abi ir vienīgie vācieši, kas izcīnījuši tik daudz uzvaru sacensību posmos savu karjeru laikā.

Uzvara septītajā posmā ļāva Kitelam kļūt par zaļā krekliņa valkātāju - Kitels nu ir kopvērtējuma līderis punktu ieskaitē. Savukārt galvenajā kopvērtējumā aizvien labākais ir Kriss Frūms. Britu sportists šodien finišēja lielajā grupā ar tādu pašu finiša laiku, kāds bija uzvarētājam.

Rītdien sportistiem būs jāveic 187 ar pusi kilometrus garš posms.

"Tour de France" 7. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.M.KitelsVācijaQuick-Step Floors5:03:18
2.E.B.HagensNorvēģijaDimension Data
3.M.MetjūzsAustrālijaSunweb
4.A.KristofsNorvēģijaKatusha-Alpecin
5.Dž.DegenkolbsVācijaTrek-Segafredo
6.D.GroenevegensNīderlandeLottoNl-Jumbo

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.K.FrūmsLielbritānijaSky28:47:51
2.Dž.TomassLielbritānijaSky+0:00:12
3.F.AruItālijaAstana Pro+0:00:14
4.D.MartinsĪrijaQuick-Step Floors+0:00:25
5.R.PorteAustrālijaBMC Racing+0:00:39
6.S.JeitssLielbritānijaOrica-Scott+0:00:43