Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Vinokurovs diskvalificēts

Kazahstānas riteņbraucējam Aleksandram Vinokurovam, kuru 2007. gada "Tour de France" laikā pieķēra "asins dopinga" lietošanā, Kazahstānas riteņbraukšanas federācija piespriedusi viena gada diskvalifikāciju.

34 gadus veco Vinokurovu, kurš "Tour de France" laikā pārstāvēja "Astana" komandu, pēc kāda no posmiem pieķēra tā saucamā "asins dopinga" lietošanā. Dopinga analīzes uzrādīja, ka Vinokurova organismā tika veikta asins homologā pārliešana. Tas nozīmē, ka sportistam kādu laiku pirms sacensībām tiek paņemtas asinis, bet brīdī, kad visvairāk nepieciešams, tās atkal tiek ievadītas organismā. Organismā var tikt ievadītas arī cita cilvēka asinis.

Uzriez pēc šī incidenta "Astana" komanda atsauca savu dalību no "Tour de France". Vēlāk arī ar pašu Vinokurovu tika lauzts līgums. Jāpiezīmē, ka Kazahstānas riteņbraucējs visas apsūdzības noliedza.

Kazahstānas Riteņbraukšanas Federācija nolēmusi sodīt Vinokurovu uz vienu gadu, un sods stājies spēkā jau no jūlija, kad tika ņemtas liktenīgās asins analīzes. Tas nozīmē, ka Vinokurovam vēl joprojām ir cerības nākamā gada augustā pārstāvēt savu valsti olimpiādē.

"Vinokurova kungs turpina aizstāvēt savas tiesības un joprojām uzskata, ka apsūdzēts nepamatoti. Pēc diskvalifikācijas beigām viņš cer atgriezties riteņbraukšanā, jo vēlas pierādīt, ka visi sasniegumi panākti saviem spēkiem, nevis palīgā ņemot kaut kādas aizliegtās vielas," pēc sprieduma nolasīšanas paziņoja Vinokurova advokāts Moriss Suhs.

Vinokurova diskvalifikācija beigsies 2008. gada jūlijā.

Izmantotie resursi:
www.guardian.co.uk
Foto: AP


, 2007-12-06 20:36, pirms 16 gadiem
Normaali buutu jaabuut 2 gadiem. UCI aciimredzot ies uz CAS.
, 2007-12-06 20:44, pirms 16 gadiem
pilniigs St*****s vareja jau vairak iedot!
, 2007-12-06 20:50, pirms 16 gadiem
Riteņbraukšana ir viens milzu cirks un parodija
, 2007-12-06 21:27, pirms 16 gadiem
Tomijs
Būtu viņa vietā mūsu Belohvoščiks, tad diezvai tu tā teiktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-07 16:11, pirms 16 gadiem
Tikai īsts riteņbraucējs, saprot ko nozīmē nobraukt ar riteni ap 200km katru dienu un tā 3 nedeļas no vietas. skaidrāks pa skaidru ka to nevar izdarīt ēdot makaronus un dzerot ūdeni!!
, 2007-12-08 17:38, pirms 16 gadiem
Tādus mērkaķus kā punduris un polārlācēns vajag vārīt ziepēs.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.
Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.