Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Baltais Cerību kausa" noslēguma pasākumā profesionāļi apbalvo jaunos čempionus

Toms Markss
Toms Markss

"Baltais Cerību kausa" noslēguma pasākumā profesionāļi apbalvo jaunos čempionus
"Baltais Cerību kauss" izcilnieki.
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Otrdien, 6. oktobrī, kafejnīcā "Piens" norisinājās Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāla "Baltais Cerību kauss" sezonas noslēguma pasākums, kurā rīkotāji un atbalstītāji atskatījās uz divos gados paveikto. Tikmēr uzvarētājus zēnu un jauniešu grupās apbalvoja Gatis Smukulis un citi latvieši, kuri startējuši “Tour de France” daudzdienu velobraucienos. Galvenās balvas – jaunus šosejas velosipēdus - savām komandām izcīnīja Pauls Rubenis un Kristers Ansons.

Aktīvā riteņbraukšanas sacensību sezona strauji pietuvojusies savam noslēgumam. Sekmīgi aizvadīta arī Latvijas lielākā jaunatnes velo seriāla "Baltais Cerību kauss" otrā sezona. Astoņos posmos dažādos reģionos jaunie riteņbraucēji sacentās šosejas riteņbraukšanā grupas, individuālajā un kritērija braucienos, bet noslēdzošajā posmā Smiltenē tika rīkotas MTB krosa sacensības. Lai arī cīņa par kopvērtējumu individuālajā un komandu vērtējumā norisinājās zēnu un jauniešu grupā, šogad gandrīz katrā no posmiem sekmīgi norisinājās arī bērnu riteņbraukšanas svētki, kā arī amatieru sacensības. Seriāla norise bija iespējama pateicoties akciju sabiedrības "Tukuma piens" atbalstam, kas katrās sacensībās sportistu apgādāja ar "Baltais" produkciju.

Lai atskatītos uz paveikto un apbalvotu labākos braucējus, otrdien, 6. oktobrī, kafejnīcā "Piens" norisinājās "Baltais Cerību kauss" noslēguma pasākums. Tajā piedalījās ne tikai ātrākie zēni un jaunieši, bet arī treneri, sportistu vecāki, rīkotāji, atbalstītāji, esošie, kā arī bijušie Latvijas profesionālie riteņbraucēji.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš: "Liels prieks, ka otrajā "Baltais Cerību kausa" sezonā dalībnieku skaits turpina augt. Liels paldies treneriem un vecākiem, kuri rūpējas par jaunajiem sportistiem. Ļoti ceram, ka mūsu rīkotais seriāls palīdzēs jaunajiem braucējiem sasniegt panākumus viņu dzīvēs. Vēlamies arī, lai kāds no viņiem nākotnē kļūtu par profesionāliem sportistiem un gūtu panākumus starptautiskajā arēnā. Īpaši paldies sakām akciju sabiedrībai “Tukuma piens”, kas sniedz ļoti nozīmīgu atbalstu jaunatnes riteņbraukšanas attīstībā mūsu valstī. Ceram, ka sadarbība arī turpināsies nākotnē!”

Akciju sabiedrības "Tukuma piens" direktors Ints Poškus: "Daudzkārt esmu teicis, ka tieši bērni un jaunieši ir mūsu nākotnes potenciāls, kurš jāattīsta un jāatbalsta. Man ir patiess prieks, ka akciju sabiedrība "Tukuma Piens" jau otro gadu pēc kārtas atbalsta "Baltais Cerību kausu". Esam gandarīti, ka dalībnieku ir vairāk, sacensības aizraujošākas un rezultāti labāki. Cerams, ka tieši no šiem jaunajiem talantiem izaugs mūsu nākamie čempioni, kuri pierādīs sevi ne tikai Latvijā, bet visas pasaules līmenī!"

Pirms apbalvošanas jaunos sportistus un mediju pārstāvjus uzrunāja trīs latvieši, kuri startējuši "Tour de France" velobraucienā. Gatis Smukulis atcerējās gan savu uzvaru "Cerību kausā", gan arī smago ceļu līdz nokļūšanai pasaules prestižākajā velobraucienā. Tāpat savos atmiņu stāstos dalījās arī pasaules amatieru vicečempions Kapsars Ozers un pasaules pieaugušo elites čempionāta šosejas riteņbraukšanā ceturtās vietas ieguvējs individuālajā braucienā Raivis Belohvoščiks. Pasākumā piedalījās un jaunos sportistu apbalvoja arī šī gada ASV čempions komandu braucienā Andžs Flaksis un Eiropas čempionāta 15. vietas ieguvējs grupas braucienā Krists Neilands.

Zēnu konkurencē individuālajā vērtējumā, kur tika ņemti vērā seši labākie posmi, par sezonas lielo uzvarētāju kļuva "RRS/ Purvciems" komandas braucējs Pauls Rubenis. Trenera Jāņa Krišlauka audzēknis savai komandai nopelnīja jaunu šosejas velosipēdu. Otrajā vietā tikmēr ierindojās "RRS/ Grīva" sportists Roberts Andersons, bet trešais bija Ķekavas novada sporta skolas riteņbraucējs Elvijs Zommers. Komandu vērtējumā uzvara "RRS/ Purvciems". Otrajā vietā ierindojās "RRS/ Nordreķi Belo C.P" vienība, kuras treneris ir Raivis Belohvoščiks. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Mečeslava Bartuševica vadītā "RRS/ Grīva" komanda.

Jauniešu konkurencē labākais sezonas kopvērtējumā bija Talsu novada sporta skolas un Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Kristers Ansons. Tāpat kā Rubenis, arī Ansons savai komandai nopelnīja jaunu šosejas velosipēdu. Otrais, aiz treneru Gunāra Ķiepes un Ernesta Pūces audzēkņa, palika kuldīdznieks un Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Kristaps Pelčers, kamēr trešajā vietā ierindojās Pelčera komandas biedrs Arvis Rendors. Komandu vērtējumā, kur balvas pasniedza Gatis Smukulis, uzvaru svinēja Mareka Maļinovska vadītā Kuldīgas novada sporta skola. Viņiem sekoja RSK "Tandēms" un Talsu novada sporta skola.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs: