Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Vienības velobrauciens pulcē jaunu rekordu kopš neatkarības atjaunošanas – 6000 dalībniekus

Vienības velobrauciens pulcē jaunu rekordu kopš neatkarības atjaunošanas – 6000 dalībniekus
Foto: Zigismunds Zālmanis

Svētdien Siguldā norisinājās 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas trīs dažādās distancēs pulcēja lielāko dalībnieku skaitu kopš valsts neatkarības atjaunošanas – 6000 velomīļu. Itera sporta šosejas braucienā uzvaru svinēja Krists Neilands, SEB MTB distancē triumfēja Arnis Pētersons, kamēr LDz tautas šosejas braucienā uzvaras lauri Kasparam Kipuram.

Šogad Latvijas gada lielākais velonotikums – Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens – atzīmēja savu 25 gadu dzimšanas dienu. Organizatori aicināja visus Latvijas iedzīvotājus svinēt nozīmīgo jubileju kopā, sarūpējot katram dalībniekam īpašu piemiņas medaļu. Tāpat īpašā vides objektā, kas atradīsies Siguldas Svētku laukumā, tiks iegravēti visi šī gada dalībnieku vārdi un uzvārdi.

Lielie un tradīcijām bagātie velosvētki trīs dažādas distancēs – Itera sporta, SEB MTB un LDz tautas braucienos – pulcēja vairāk nekā 6000 dalībniekus. Veicot savu izvēlētos distanci, svētkus kopā svinēja profesionāli sportisti, amatieri, uzņēmumu kolektīvi, ģimenes, pašvaldību darbinieki un citi domubiedri. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ekonomikas ministre Dana Reizniece Ozola un daudzas citas sabiedrībā zināmas personības.

Dienas pirmajā pusē 102 kilometru garajā distancē devās Itera sporta brauciena dalībnieki. Galvenā cīņa trasē norisinājās starp Rietumu – Delfin, Alpha Baltic/ Maratoni.lv un Igaunijas junioru izlases sportistiem. Pirmais atskaites punkts bija Cēsīs, kur, pateicoties vietējās pašvaldības atbalstam, notika starpfinišs. Pirmais to šķērsoja Rietumu – Delfin vienības pārstāvis Emīls Liepiņš. Bez viņa, no lielās grupas bija atrāvušies arī - Krists Neilands, Deins Kaņepējs (visi Rietumu – Delfin) un RRS/ Purvciems pārstāvis Andris Lukjanovs. Distances vidusdaļā tehnisks defekts piemeklēja Liepiņu, bet drīz vien kontaktu no līderiem zaudēja arī Lukjanovs. Nākamais būtiskais pavērsiens notika pie Raganas, kur Neilands atrāvās no komandas biedra Kaņepēja, dodoties pretim solo uzvarai.

Lai kā necenstos sekotāji, Krists lepnā vientulībā pievarēja Gaujas kāpumu un, daudzu simtu skatītāju atbalstīts, pirmais šķērsoja finiša līniju. Uzvarētāja laiks distancē bija 2 stundas 19 minūtes un 57 sekundes. Cīņā par otro vietu Igaunijas junioru izlases līderis Kristo Enn Vaga pārspēja Neilanda komandas biedru Aleksandru Rubļevski. Sieviešu konkurencē pirmā bija Katrīna Jaunslaviete no Ebike Machine, kura apsteidza Madaru Fūrmani un Tiia Tulp.

Spraigs un aizraujošs izvērtās 46 kilometru garais SEB MTB brauciens. Šeit dubultuzvaru izcīnīja ZZK/ Cēsis vienības braucēji. Triumfs Arnim Pētersonam, bet viņam sekoja Mārtiņš Blūms. Tikmēr trešo pozīciju izcīnīja Rietumu – Delfin pārstāvis Dmitrijs Sorokins. Sieviešu vērtējumā nepārspēta palika Lelde Ardava (Rietumu – Delfin), kurai sekoja Ingrīda Šmite (Sportlife Cycling team) un Lāsma Ozola (Patria MTB team).

Teju 5000 dalībnieki startēja vērienīgajā LDz tautas šosejas braucienā. Ievērības cienīgi, ka starts, kuru deva Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, ilga vairāk nekā 15 minūtes. 36 kilometru garajā trasē pa ierasto maršrut, Sigulda – Sēnīte – Ragana – Sigulda, devās dalībnieki ar visdažādākajiem velosipēdiem. Netrūka ne tandēmu, ne citu orģinālu braucamrīku. Visātrāk trasi veica Kaspars Kipurs, kurš finiša kalnā apsteidza Raimondu Brici un Aivaru Dārznieku. Sieviešu konkurencē uzvara Viktorijai Sipovičai, otrā palika Adele Ilga Spigovska, bet trešā Anastasija Krūmiņa.

Par kuplāko darba kolektīvu kļuva VAS Latvijas dzelzceļs, kuplākā ģimene arī šogad bija smilteniešu Ceru dinastija, kamēr visvairāk dalībnieku pašvaldību vērtējumā bija Rīgas pilsētai. 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens sekmīgi noslēdzies. Organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem un iesaistītajiem.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Igo Japiņa sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists


, 2015-09-06 23:00, pirms 9 gadiem
Kas notika ar meiteni (sievieti) kas nokrita pirms Lorupes tiltā? Ļoti ceru ka nekas nopietns un smags. Lai ātra atveseļošanas, jūtam līdzi un turam īkšķus.
, 2015-09-06 23:01, pirms 9 gadiem
Paldies par braucienu!
Diemžēl sarūgtināja koridoros laidēji! Mums ģimenē aug jaunā maiņa kas iepriekšējā nevarēja startēt - tāpat kā māmiņa. Un loģiski ka mums sarta numuri nebija kopā. Absolūti nebija saprotams kāpēc nevarēja atļaut ģimenei startēt no viena koridora? Vai tas bija kāds pasaules kauss vai VIENĪBAS brauciens?!? Kāda tad te vienība?! Kaut kādiem zaļiem gurķiem bija pārspīlēta varas apziņa un urīns galvā! Bēdīgi.
, 2015-09-06 23:24, pirms 9 gadiem
Cerams ka sievietei viss kārtībā.
Pašam ar sanāca strauji bremzēt jo viens iznesas priekšā. Un deļ tadiem kritieni notika.
, 2015-09-07 00:32, pirms 9 gadiem
Skujins Flaksis tiko bija labas pozicijas Kanada bet saciksu pavadosie mocikleti aizveda peletonu elle.Pipec vienkarsi
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.