Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvija Eiropas čempionātā ar Liepiņu, Skujiņu un Neilandu priekšgalā

Toms Markss
Toms Markss

Latvija Eiropas čempionātā ar Liepiņu, Skujiņu un Neilandu priekšgalā
Emīls Liepiņš. Foto: Kaspars Suškevičs

Trešdien Nīderlandes pilsētā Alkmārā ar junioru individuālā brauciena sacensībām sāksies Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Sacensībās startēs kopumā 16 Latvijas sportisti. Elites vīru grupas braucienā Latvijas pēc ilgiem gadiem būs pārstāvēta ar visiem vadošajiem sportistiem, tostarp Emīlu Liepiņu un Tomu Skujiņu.

Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā prestižs līdz ar elites grupu atgriešanos sacensību programmā ievērojami audzis. Šogad nozīmīgā notikuma rīkošana tika uzticēta Nīderlandes pilsētai Alkmārai. Pilsēta, kurā dzīvo nepilni 100 tūkstoši iedzīvotāji, ir viens no lielākajiem riteņbraukšanas centriem Nīderlandē. Šeit atrodas arī velotreks.

Šajā gadā Eiropas čempionātā piecu dienu garumā par godalgām sacentīsies 850 dalībnieki no 40 valstīm. Viņu vidū būs 15 Latvijas sportisti. Sacensību pirmajā dienā, trešdien, sacensības individuālajā braucienā aizvadīs junioru grupu braucēji. Latvijas līdzjutējiem jātur īkšķi par Santu Saniju Jurgenu un Līnu Svarinsku. Meiteņu individuālais brauciens sāksies pulksten 10:00 pēc Latvijas laika.

Ceturtdien par medaļām individuālajā braucienā sacentīsies U23 un elites grupu sportisti. No mūsu riteņbraucējiem vīriešu U23 grupas sacensībās startēs Kristers Ansons. Viņam starts 22,4 kilometru garajā distancē pēc pulksten 13:45 (pēc Latvijas laika).

Grupas brauciena sacensības sāksies piektdien. Pulksten 10:00 trasē dosies junioru meitenes, starp kurām arī – Santa Sanija Jurgena un Līna Svarinska. Juniores veiks 69 kilometru garu distanci, kas sadalīta 11 apļos.

Pulksten 17:00 sekos junioru puišu sacensības. Šeit Latvijas godu aizstāvēt būs gatavi seši sportisti – Pauls Rubenis, Daniels Kažis, Roberts Andersons, Bruno Mārtiņš Binovskis, Kristiāns Belohvoščiks un Alekss Krasts. Juniori veiks 115 kilometru garu distanci (10 apļus). Sestdien no pulksten 10:00 līdzi jāseko U23 grupas vīru sacensībām. Dalībnieku vidū divi mūsu riteņbraucēji – Mārtiņš Pluto un Kristers Ansons.

Eiropas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien. Pulksten 12:30 pēc Latvijas laika starta šāviens tiks dots elites vīriem, kas veiks 172,6 kilometru garu distanci. Pēc ilgiem gadiem savā spēcīgākajā sastāvā startēs Latvijas izlase. Mūsu komandas kapteinis būs Emīls Liepiņš. Dobelnieks šogad UCI līmeņa velobraucienos vai to posmos izcīnījis vienu uzvaru, bet vēl trīs reizes ierindojies labāko trijniekā. Pērn Liepiņš Eiropas čempionātā reāli cīnījās par medaļu, bet finišu viņš sasniedza 19. vietā. 2017. gadā tikmēr viņš izcīnīja 13. vietu. Emīlam palīdzēt būs gatavi – Toms Skujiņš, Krists Neilands, Māris Bogdanovičs un Aleksejs Saramotins. Visiem mūsu braucējiem ir pieredze gan Eiropas, gan arī pasaules čempionātos.

Latvijas sportistu starti Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā:

DLaiksNotikumsSportisti
07.08.10:00Junioru meiteņu individuālais brauciensLīna Svarinska. Santa Sanija Jurgena
08.08.13:45U23 vīriešu individuālais brauciensKristers Ansons
09.08.10:00Junioru meiteņu grupas brauciensLīna Svarinska. Santa Sanija Jurgena
09.08.17:00Junioru puišu grupas brauciensPauls Rubenis. Alekss Krasts. Kristiāns Belohvoščiks. Daniels Kažis. Mārtiņš Bruno Binovskis. Roberts Andrersons
10.08.10:00U23 vīriešu individuālais brauciensMārtiņš Pluto. Kristers Ansons
11.08.12:30Elites vīriešu grupas brauciensEmīls Liepiņš. Toms Skujiņš. Krists Neilands. Aleksejs Saramotins. Māris Bogdanovičs

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā:

Elite:

Vārds UzvārdsDzimšanas gadsKomandaPilsēta
Emīls Liepiņš1992.Wallonie Bruxelles cycling teamDobele
Toms Skujiņš1991.Trek – SegafredoCarnikava
Krists Neilands1994.Israel Cycling academyKuldīga
Aleksejs Saramotins1982.Interpro Cycling academyRīga
Māris Bogdanovičs1991.Interpro Cycling academyDobele

U23:

Vārds UzvārdsDzimšanas gadsKomandaPilsēta
Kristers Ansons1999.Amore&Vita – ProdirTalsi
Mārtiņš Pluto1997.Monkey TownRīga

Juniori:

Vārds UzvārdsDzimšanas gadsKomandaPilsēta
Pauls Rubenis2001.RRS/ PurvciemsRīga
Alekss Krasts2001.MSĢ/ Ogre/ RRSOgre
Daniels Kažis2001.RRS VecmilgrāvisRīga
Roberts Andersons2002.RRS Grīva/ MSĢRīga
Bruno Mārtiņš Binovskis2002.RRS/ AlfaRīga
Kristiāns Belohvoščiks2002.RRS/ Belo CPRīga
Līna Svarinska2001.RRS/Belo CPRīga
Santa Sanija Jurgena2001.Dobeles dzirnavnieks FeelFree/ Ķekavas NSSĶekava

Pieaugušo izlases galvenais treneris – Toms Flaksis
Meiteņu izlases galvenais treneris – Raivis Belohvoščiks
Menedžeris – Armands Bēcis

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2019-08-06 21:48, pirms 5 gadiem
Paldies par vispārīgu apskatu! Bet tomēr gribētos uzzināt arī kaut ko vairāk par elites vīriešu grupas brauciena distances konfigurāciju- kalni, lejas, pauguri, apļi utml. un tikai tad var vērtēt, kurš ir favorīts, kurš kuram palīdzēs, kuram no braucējiem šī trases konfigurācija ir parocīgāka utml.!

     [+] [-]

, 2019-08-07 10:39, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Paldies par vispārīgu apskatu! Bet tomēr gribētos uzzināt arī kaut ko vairāk par elites vīriešu grupas brauciena distances konfigurāciju- kalni, lejas, pauguri, apļi utml. un tikai tad var vērtēt, kurš ir favorīts, kurš kuram palīdzēs, kuram no braucējiem šī trases konfigurācija ir parocīgāka utml.!
Plakans, t.p. aplis x10 kas dāmām, pirms tam izspēlējot vienu garāku apli. Visas acis uz Liepiņu. Zāgans nebūs, Spānija nebūs, Kavendiš un Trentins būs