Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Podāns sekmīgākais no Latvijas junioriem nāciju kausā Francijā

Podāns sekmīgākais no Latvijas junioriem nāciju kausā Francijā
Pasaules juniori
Foto: Toms Markss

Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlase atgriezusies no "Le Trophee Centre Morbihan" divu dienu garā velobrauciena, kas reizē bija arī nāciju kausa izcīņas posms junioriem. Par sacensību uzvarētāju kļuva Metjū Van Der Poils no Nīderlandes, bet labākais no latviešiem izrādījās Andrejs Podāns, kuram 38. vieta.

120 riteņbraucēji no Eiropas, Āfrikas un Ziemeļamerikas kontinentiem nedēļas nogalē startēja nāciju kausa izcīņas sacensībās Francijā. Sportistiem divu dienu laikā bija jāveic divi etapi un individuālais brauciens.
Uz Franciju devās arī Latvijas junioru izlase. Mūsu valsti nāciju kausa izcīņā pārstāvēja Andrejs Podāns, Kārlis Jirgensons, Raivis Sarakns, Aleksandrs Rubļevskis, Artūrs Beļēvičs un Jānis Riekstiņš. Tikmēr izlases treneris Francijā bija Mjačesalvs Bartuševics.

Pirmajā dienā sportisti sacentās 107 kilometrus garajā grupas braucienā. Distances laikā no peletona atrāvās četri sportisti. Pirmajā atrāvienā bija nīderlandietis Metjū Van Der Poils un baltkrievs Aleksandrs Ribušenko, bet nedaudz vēlāk sekoja divi francūži – Rēmi Kavagna un Franks Bonamūrs. Lai arī lielā grupa centās bēgļus noķert, tomēr tas viņiem neizdevās. Cīņā par uzvaru ātrākais izrādījās holandietis Van Der Poils, kurš finiša spurtā pārspēja baltkrievu Ribušenko. Tikmēr cīņā par trešo vietu ātrākais izrādījās Kavagna. Labākais no latviešiem pirmajā etapā bija Kārlis Jirgensons, kurš finišēja grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja 5 minūtes un 50 sekundes, ieņemot 40. pozīciju. Šāds rezultāts arī Andrejam Podānam, kurš ierindojās 43. vietā. Pārējie Latvijas sportisti ieņēma šādas vietas: 57. Raivis Sarkans (+ 00:07:33), 71. Jānis Riekstiņš (+ 00:07:37), 83. Artūrs Beļēvičs (00:07:37). Tikmēr Aleksandrs Rubļevskis finišēja pēc atļautā laika limita.

Otrajā dienā jau no rīta notika 7,2 kilometru garais individuālais brauciens bez nopietniem pacēlumiem vai kritumiem. Šeit visātrāko rezultātu uzrādīja francūzis Rēmi Kavagna, kurš distancē pavadīja 9 minūtes un 28 sekundes. Labākais no latviešiem braucienā uz laiku bija Andrejs Podāns, kurš uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 11 sekundes, ieņemot 65. pozīciju. Divas vietas zemāk ierindojās Raivis Sarkans (+ 00:01:13). 82. finišēja Kārlis Jirgensons (+ 00:01:45), bet 89. Jānis Riekstiņš (+ 00:02:08).

Izšķirošais cīņā par uzvaru kopvērtējumā un pārējām vietām, neapšaubāmi bija pēdējais etaps, kurā riteņbraucēji veica 98,7 kilometrus garu distanci ar vairākiem kāpumiem. Sacensību laikā notika ļoti spraiga spēkošanās. Nelielā vadībā izvirzījās francūzis Etenī Fabrī, portugālis Kēsers Martingils un Andreas Skārets no Norvēģijas. Viss trio šādā secībā finišēja nieka četras sekundes pirms grupas. Lielajā grupā bija divi latvieši. Augsto 14. vietu izcīnīja Kārlis Jirgensons, bet 20. bija Andrejs Podāns. Tukumnieks Raivis Sarkans ieņēma 53. pozīciju, bet Artūrs Beļēvičs finišēja 69. vietā. Diemžēl no sacensībām izstājās Jānis Riekstiņš.

Kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Metjū Van Der Poils no Nīderlandes, kurš par 15 sekundēm pārspēja baltkrievu Aleksandru Ribušenko. Labākais no latviešiem kopvērtējumā bija Andrejs Podāns, kurš ieguva 38. vietu (+ 00:06:46), 41. vietā ierindojās Kārlis Jirgensons (+00:07:20). Tikmēr Raivim Sarkanam un Artūram Beļēvičam attiecīgi 56. un 71. pozīcija.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.