Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Orass pirms Kuldīgas posma: SEB MTB man ir tikai viens mērķis - uzvara

Ar Kuldīgas posmu SEB Latvijas čempionāts kalnu divriteņu maratonā nedēļas nogalē vēl tikai sasniegs sezonas ekvatoru, tādēļ būtu aplam pārsteidzīgi prognozēt kādam godalgas kopvērtējumā. Taču pērnā gada čempions Allan Oras (“Rietumu-Delfin”) neslēpj, ka SEB tūres datumi viņa kaledārā iezīmēti sarkanā krāsā, un 35 gadus vecā igauņa mērķis ir finišēt pirmajam arī pēdējā posma noslēgumā, lai pagājušā gada Igaunijas MTB čempiona titulam septembrī pievienotu arī Latvijas meistara laurus.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem Oras SEB MTB maratona kopvērtējumā tikai pāris punktu zaudē līderim un savam tautietim Erki Pütsep, tomēr 2010.gada čempions un Igaunijas MTB kausa pašreizējais īpašnieks ļauj noprast, ka Latvijā viņa mērķis ir absolūta uzvara, un nekas mazāks par to. Nedēļu pirms starta SEB MTB tūres 4.posmā, kas 10.jūlijā risināsies Kurzemes senajā galvaspilsētā Kuldīgā, Oras ar labprāt dalījās iespaidos ar velo.lv.

Ko sagaidāt no SEB MTB sezonas 4.posma?
Kuldīgā neesmu braucis ļoti ilgus gadus, un MTB sacīkstēs tur vispār nav gadījies startēt. Līdz šim pēdējoreiz Kuldīgā laikam biju pirms kādiem 20 gadiem, kad notika jauniešu sacensības no Talsiem uz Kuldīgu un Ventspili. Zinu, ka pirms dažiem gadiem Kuldīgā SEB posms bija, taču toreiz nestartēju, un par SEB sacensību nākamo posmu neko daudz pagaidām nezinu.

Kā vērtējat savus līdzšinējos panākumus SEB MTB sezonā?
SEB maratona sacensības man ir ļoti svarīgas, un savus sezonas plānus koncentrēju uz tām. Pagājušajā gadā uzvarēju kopvērtējumā, un šosezon gribu nostartēt ne sliktāk. Šogad labi iesāku un uzvarēju pirmajā posmā, taču vēlāk tik labi vairs negāja. Otrajā posmā biju trešais, bet trešajā posmā paliku aiz pirmā sešinieka. Pat īsti nezinu, kādēļ tā, taču tagad tam vairs nav nozīmes. Jākoncentrējas nākamajiem mačiem, un jācīnās par labākajiem rezultātiem visās atlikušajās sacensībās.

Pēc trim posmiem jūs no līdera Erki Pütsep šķir tikai divi punkti...
Pēc Kuldīgas posma sezona būs tikai pusē, un spēku samērs sacīkstēs ir ļoti līdzīgs, tādēļ visa cīņa par uzvaru kopvērtējumā vēl tikai gaidāma. Uz pirmo vietu kopvērtējumā vēl var būt daudz pretendentu, un iespējas tikt vadībā noteikti lolo ne viens vien konkurents. Protams, arī es izdarīšu visu, ko spēju, lai uzvarētu, bet kādas prognozes šobrīd vēl ir priekšlaicīgas.

Vai Pütsep būs galvenais sāncensis Kuldīgas posmā?
Vienlaicīgi ar SEB MTB Kuldīgas posmu 10.jūlijā būs arī sacensības Igaunijā (Igaunijas kausa izcīņas 4.posms Tallinā), un nezinu, kam dos priekšroku Erki. Es braukšu Kuldīgā, bet nav izslēgts, ka Erki Kuldīgā varētu nestartēt, taču izvēle ir viņa ziņā.

Ko sagaidāt no Kuldīgas trases?
Esmu dzirdējis, ka iepriekšējās SEB MTB sacensībās Kuldīgas trase bija diezgan lēzena, taču tas jau neko nemaina. Lai kāds būtu trases reljefs, vienmēr ir līdz galam jāizliek visi spēki, jo citādi uz pirmo vietu SEB sacīkstēs nav ko cerēt.

Pēc SEB MTB sērijas 3.posma startējāt pasaules čempionātā, kur finišējāt 39.vietā...
Sacensības pasaules čempionātā Itālijā bija smagas - ievērojami garāka distance (115,7 km), liels karstums un kalni. Tas bija ļoti nopietns pārbaudījums. Ar 39.vietu īsti apmierināts neesmu, jo gibējās iekļūt trīsdesmitniekā un varbūt tikt vēl augstāk. Taču arī vīlies neesmu, jo konkurence bija ļoti spēcīga. Startēja pasaules klases braucēji, un trase, kā jau teicu, bija braukšanai smaga. Taču laika atpūtai jau ir bijis pieteikami, tādēļ Kuldīgā noteikti būšu gatavs.

Pēc SEB MTB Latvijas čempionāta 3.posma kopvērtējumā līderi ir igauņi. Kādēļ tā?
Tas nu gan ir grūts jautājums. Īsti nezinu, kādēļ kopvērtējumā izveidojusies šāda situācija, taču nešaubos, ka arī latvieši grib uzvarēt, un konkurence gaidāma ļoti sīva. Sezona jau vēl nav pat pusē.

Gaidāmie SEB MTB šīs sezonas posmi:

4. posms Kuldīga (10. jūlijs);
5. posms Ērgļi - Vietalva (31. jūlijs);
6. posms Tukums (14. augusts);
7. posms Līgatne - Sigulda/ Noslēguma pasākums (24. septembris)

Detalizētāka informācija par pasākumu un citām "Igo Japiņa Sporta aģentūras" aktivitātēm pieejama mājaslapā Igo Japiņa sporta aģentūra

Interviju sagatavoja:
Edvarts Melderis


, 2011-07-06 15:14, pirms 13 gadiem
haha, kā gan nebrauks maizes devēja rīkotajos mačos!? Bet, nu čalim iekša strašnā
, 2011-07-08 21:18, pirms 13 gadiem
Orass jau noteikti brauks, par Putsepu vēl tik ir jautājums.
Orass tiešām ir monstrs. Bet nekas, gan jau abus igauņus kāds letiņš apdzīs
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.