Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Emocionālais Viginss: "Kāds vēlas mani nomelnot"

Andrejs Siliņš

Emocionālais Viginss: "Kāds vēlas mani nomelnot"
Bredlijs Viginss
Foto: AFP / Scanpix

Slavenais britu riteņbraucējs Bredlijs Viginss, kurš ierauts skandālā par nopietniem ētikas pārkāpumiem un antidopinga noteikumu izmantošanu savā labā, intervijā BBC noliedzis savu vainu un paudis uzskatu, ka šādas informācijas publicēšana ir ļaunprātīga rīcība, lai sportistu nomelnotu.

Jau vēstījām, ka Lielbritānijas Kultūras un sporta ministrija (Department for Digital, Culture, Media and Sport) publicējusi ziņojumu, kurā apsūdz titulēto riteņbraukšanas komandu Sky un tās bijušo līderi Bredliju Viginsu nopietnos ētikas pārkāpumos un antidopinga noteikumu izmantošanu savā labā, ar terapeitisko izņēmumu palīdzību piekļūstot pie zālēm, kuras izmantotas galvenokārt nevis ārstniecībā, bet gan sportiskā snieguma uzlabošanā.

"Nevienā brīdī manas karjeras laikā neesam pārkāpuši ētikas līniju," intervijā sacīja pieckārtējais olimpiskais čempions Viginss. "Atspēkoju visas apsūdzības par 100%. Šī ir ļaunprātīga rīcība, kāds vēlas mani nomelnot. Riteņbraukšana ir visrūpīgāk pārbaudītais sporta veids pasaulē. Nevaru kontrolēt to, ko kāds par mani domās, bet dažiem cilvēkiem nebūs gana, lai ko arī es darītu. Es vairs nepazīstu šo sportu - tu tiec nolādēts, ja kaut ko dari, tu tiec nolādēts, ja neko nedari."

"Ietekme, ko šis skandāls ir atstājis uz manu ģimeni, ir šausminošs. Man jātiek galā ar to, ko tas atstājis uz maniem bērniem. Nevienam neko tādu nenovēlu," Viginss emocionāli stāstīja, ka pēc skandāla parādīšanās viņa bērnus skolā aizskarot un tajā esot grūti noskatīties.

"Man būtu vairāk tiesību, ja būtu kādu nogalinājis, nekā šajā procesā. Nezinu, kāda ir šī informācijas avota motivācija [melot par Viginsa darbībām]," norādīja Viginss. "Viss tika darīts tikai medicīnisku vajadzību dēļ. Visa šī lieta ir nejēdzīga jezga tikai netiešu mājienu un baumu rezultātā. Nekas nav pierādīts, bet man ar to jātiek galā, kas ir teju neiespējami. Kā lai to izdara?"

"Nav nekādu medicīnisku ierakstu, kas pierādītu to, kas pateikts. Esmu atstāts tam visam pa vidu," Viginss arī aicināja anonīmos avotus atklāties. "Kuri ir šie avoti? Nāciet gaismā! Sniedziet oficiālas liecības! Šī ir nopietna lieta. Riteņbraukšana ir bijusi mana kaislība un sporta veids, ar ko esmu nodarbojies 15-20 gadus. Lai es krāptos un nodarītu tam pāri...tas ir absurds!"

"Esmu jau iepriekš teicis, ka šīs apsūdzības ir sliktākais, kas iespējams. Un pierādīt, ka neesmu vainīgs, ir arī grūtākais, kas iespējams," uz bezspēcību norādīja riteņbraucējs. "Jā, varētu būt, ka šie medikamenti man palīdzēja, bet tobrīd noteikumi atļāva ar to palīdzību tikt galā ar manu problēmu. Šādi medikamenti man tika izrakstīti. Nevaru izmainīt pēdējos piecus gadus."

37 gadus vecais Viginss 2012. gadā kļuva par pirmo Lielbritānijas sportistu, kurš triumfējis slavenajā daudzdienu velobraucienā "Tpur de France". Olimpiskajās spēlēs Viginss četras reizes triumfējis treka riteņbraukšanā, bet 2012. gadā Londonā izcīnīja zeltu šosejā. Tāpat Viginsam ir sudrabs un divas bronzas olimpiskajās spēlēs, kā arī septiņi zelti un seši sudrabi pasaules čempionātos šosejā un trekā, kopā skaitot.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-06 15:00, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: trolli teica ka rietumos sportisti savu vainu atzīst un nožēlo izdarīto, pat raud, tikai ļaunie krievi visu vienmēr noliedz
Kurš tad tur kādreiz ir atzinies, pirms pakaļa sāk svilt? Es kautkā nevienu gadījumu neatceros. Tieši otrādi, vienmēr noliedz, pat tad, ja ir pietiekoši pierādījumu. Gan jau kāds ir, tad gan visu cieņu tādam gājienam.