Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Paņevežā notiks Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā

Toms Markss
Toms Markss

Nedēļas nogalē Paņevežā notiks Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā
Ainārs Ķiksis (otrais no kreisās)
Foto: Tomas Gaubys

Šīs nedēļas sestdienā un svētdien Lietuvas pilsētā Paņevežā esošajā ''Cido'' arēnā notiks Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā un Open sacensības. Sacensības, kuras bezmaksas varēs apmeklēt ikviens sporta līdzjutējs, kopumā pulcēs vairāk nekā 100 dalībniekus, tostarp 46 Latvijas sportistus.

Apvienojot spēkus Lietuvas, Latvijas un Igaunijas riteņbraukšanas federācijām, šīs nedēļas nogalē tiek organizēts vienots Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā un Open sacensības jauniešu, kā arī junioru grupu sportistiem. Latvijas čempionāta godalgas pēdējo reizi tika sadalītas 1995. gadā toreizējā Ventspils atvērtajā trekā.

Sacensībām kopumā pieteikušies 110 dalībnieki no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Interesanti, ka lielākā pārstāvniecība ir tieši Latvijai. Mūsu valsts godu aizstāvēs 46 dalībnieki. Viņu vidū arī treka riteņbraukšanas aktīvā zvaigzne Ainārs Ķiksis, kurš ir arī šo sacensību atbalstītājs.

Baltijas valstu čempionāta sacensību programma sāksies sestdien no pulksten 08:30 rītā, kad pirmos braucienus skrečā veiks vīriešu elites sportisti. Rīta programmā notiks arī komandu sprints un sprinta kvalifikācijas junioriem, kā arī jauniešiem. Dienas otrajā daļā turpināsies sprinta sacensības jauniešiem un junioriem, kā arī aizraujošās kēringa sacensības un punktu sacīkstes elites sportistiem.

Svētdien sacensības sāksies no pulksten 11:00, kad visas dienas garumā notiks sprinta kvalifikācijas un izslēgšanas braucieni elites sportistiem. Tāpat visās vecuma grupās notiks omniuma, jeb daudzcīņas sacensības. Čempionāts noslēgsies ar vīriešu sprinta fināliem, kas notiks pēc pulksten 21:00.

Ar detalizētu sacensību programmu iespējams iepazīties ŠEIT:

Uz gaidāmajām sacensībām aicināts ikviens riteņbraukšanas līdzjutējs. Ieeja “Cido” arēnā abas dienas būs bez maksas.

2020. gadā Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijas kopīgi rīkos arī nacionālos čempionātus šosejas, BMX un MTB Olimpiskā krosa disciplīnās, tādējādi palielinot savstarpējo konkurenci, palielinot dalībnieku skaitu un interesi no līdzjutēju puses.

Izmantotie resursi:
lrf.lv