Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

"Rietumu banka – Rīga" Honkongā cīnīsies ar pasaules tūres vienībām

"Rietumu banka – Rīga" Honkongā cīnīsies ar pasaules tūres vienībām
Gatis Smukulis
Foto: Romāns Kokšarovs

Ceturtdien Francijā notiekošajā "Paris – Bourges" viendienas velobraucienā (UCI 1. kategorija) "Delko Marseille Provence KTM" vienības sastāvā startē Emīls Liepiņš un Gatis Smukulis. Tikmēr svētdien Ķīnai piederošajā Honkongā UCI 1. kategorijas velobraucienu "Hong Kong Challange" aizvadīs "Rietumu banka – Rīga" vienību, kas mērosies spēkiem arī ar pasaules tūres vienību sportistiem.

Parīzes – Buržas velobrauciens Francijā notiek jau 67. reizi. Sacensības ved pa paugurainiem un samērā šauriem ceļiem, iztiekot bez lieliem kāpumiem. Pēdējos gadus par sacensību uzvarētājiem kļuvuši sprinteri. 2015. un 2016. gadā uzvaru guvis Alekseja Saramotina komandas biedrs, īrs Sems Benets, bet 2013. un 2014. gadā nepārspēts palicis Toma Skujiņa nākamās sezonas komandas biedrs Džons Degenkolbs.

Šajā gadā dalībniekus sagaida 190,3 kilometru gara distance. Var prognozēt, ka vidējais ātrums būtiski nepārsniegs 40 kilometrus stundā, kam par iemeslu ir paugurainā distance. Velobraucienā startēs 19 komandas, starp kurām arī trīs pasaules tūres vienības – franču "FDJ" un "AG2R La Mondiale", kā arī Šveicē reģistrētā "Katusha – Alpecin". Galvenā favorīta lomā šajās sacensībās ir "Cofidis" vienības franču sprinteris Nasers Buanī. Tāpat jāizceļ arī pasaules U23 čempiona Beno Konfrā ("AG2R La Mondiale") dalība.

Franču profesionālās kontinentālās komandas "Delko Marseille Provence KTM" vienības sastāvā iekļauti divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Gatis Smukulis un Emīls Liepiņš. Smukulis aizvadītajās sacensībās "Tour de Vendee" rādīja ļoti aktīvu sniegumu. Mūsu sportistam esot peletona priekšā, lielā izstiepās un daļa braucēju zaudēja kontaktu no tās. Emīls Liepiņš tikmēr bija viens no aktīvākajiem atrāviena likvidēšanā. Abi latvieši lietainajā sacīkstē sekmēja komandas biedra Romēna Kombo ceturto vietu.

Gatis Smukulis parakstījis līgumu ar Marseļas komandu uz nākamā gada sezonu, kamēr Emīls Liepiņš, kuram ir stažiera līgums, vēl cenšas sevi apliecināt, lai nākamajā sezonā kļūtu par pilnvērtīgu "Delko Marseille Provence KTM" sportistu. Svētdien Gatis un Emīls startēs "Paris – Tours" velobraucienā.

Tikmēr Latvijas vadošā šosejas riteņbraukšanas komandas "Rietumu banka – Rīga" ceturtdien dodas uz Ķīnai piederošo Honkongu, kur svētdien startēs UCI 1.1 kategorijas viendienas velobraucienā “Hong Kong Challange”.
Velobrauciens kā UCI kategorijas sacensības norisināsies pirmo reizi, tomēr tajās tiks pulcēts spēcīgs dalībnieku sastāvs. Dalību apstiprinājušas arī pasaules tūres vienības – "Orica Scott" un "UAE Emirates" ar pazīstamo itāļu sprinteri Andrea Guardini sastāvā. Tāpat dalībnieku vidū būs spēcīgas profesionālās kontinentālās komandas un virkne kontinentālo vienību.

"Rietumu banka – Rīga" komandu sacensībās pārstāvēs pieci sportisti – "Tour of China" velobrauciena posmu uzvarētāji – Māris Bogdanovičs un Armands Bēcis. Tāpat uz starta redzēsim aktīvu sniegumu šosezon demonstrējošos Deinu Kaņepēju un Andri Vosekalnu, kā arī pieredzējušo Uldi Ālīti. Sacensības risināsies pa Honkongas pilsētas ielās izveidoto apli. Sagaidāms, ka par uzvaru lielākās cerības cīnīties ir sprinteriem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.