Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu - Delfin" braucējs Vaitkus izcīna otro vietu "Tour of China 1" trešajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

"Rietumu - Delfin" braucējs Vaitkus izcīna otro vietu "Tour of China 1" trešajā posmā
Tomass Vaitkus
Foto: rietumudelfin.com

Pirmdien Ķīnā tika aizvadīts "Tour of China1" daudzdienu velobrauciena (UCI 2.1 kategorija) trešais posms. 130 kilometru garajā distancē otro vietu finiša spurtā izcīnīja "Rietumu – Delfin" komandas Lietuvas riteņbraucējs Tomas Vaitkus, bet par uzvarētāju kļuva Nīderlandes braucējs Johims Ariesens.

Ķīnā turpinās Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.1 kategorijas velobrauciens "Tour of China 1". Pirmdien tika aizvadīts trešais posms, kurā riteņbraucēji mērojās spēkiem 130 kilometru garajā distancē. Tās beigu daļā bija jāpievar izteiktāks kāpums. Sacensības pilnos sastāvos turpināja "Rietumu – Delfin" komandas sportisti, kā arī otras Latvijas vienības "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" riteņbraucēji.

Līdz kāpumam, kas atradās 10 kilometrus līdz finišam, "Rietumu – Delfin" komandas braucēji atradās peletonā. Labu darba apjomu paveica gan Emīls Liepiņš, gan arī Andris Vosekalns un citi braucēji. Pēc kāpuma lielā grupa būtiski neizšķīda. Tehnisku defektu piedzīvoja Liepinš, tomēr visai ātri spēja turpināt sacensības. Nopietns pavērsiens notika nedaudz mazāk kā trīs kilometrus pirms finiša, kad peletonā notika liels masu kritiens. Vienīgais no “Rietumu – Delfin” riteņbraucējiem, kurš tajā nebija iesaistīts bija lietuvietis Tomass Vaitkus. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur priekšā atradās ap 20 braucēju liela grupa. Spraigā cīņā Tomass, kurš pirmajā etapā ļoti palīdzēja Armandam Bēcim gūt uzvaru, atradās pašā priekšpusē, bet finiša līniju šķērsoja otrajā vietā, sarūpējot "Rietumu – Delfin" vīriem otro pjedestālu trijos posmos. Vaitkum priekšā bija tikai Nīderlandes izlases riteņbraucējs Johims Ariesens. Tikmēr trešais palika Andrijs Kuļiks no "Kolss BDC" vienības.

Neskatoties uz aizķeršanos kritienā, kas bijis mazāk nekā trīs kilometrus pirms finiša, arī pārējiem "Rietumu – Delfin" riteņbraucējiem tika piešķirts tāds pats laiks kā uzvarētājam. Lars Pria tika ierindots 65. vietā, Emīls Liepiņš bija 93., Armands Bēcis 94., bet Andris Vosekalns 108. pozīcijā.

No "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" komandas braucējiem vistuvāk līderim bija Mārtiņš Savickis, kuram 18. vieta. Arī pārējiem tāds pats laiks kā uzvarētājam. 20. bija Kristofers Rācenājs, 32. Kaspars Serģis, 57. Vitālijs Korņilovs, 61. Māris Bogdanovičs, bet Viesturam Lukševicam 78. pozīcija. Otrdien notiks 109,2 kilometru garais ceturtais posms.

Kopvērtējumā līderis šobrīd ir Neils Van Der Ploegs no "Avanti Racing team", bet no "Rietumu – Delfin" riteņbraucējiem Vaituks ir 12., bet Armands Bēcis 15. Mūsu braucēji līderim zaudē attiecīgi 17. un 18. sekundes. No "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" visaugstāko pozīciju ieņem Kaspars Serģis, kuram 36. pozīcija.

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com