Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Itālis de Marki svin uzvaru "Vuelta a Espana" garākajā posmā

Krišs Upenieks

Itālis de Marki svin uzvaru "Vuelta a Espana" garākajā posmā
Alesandro de Marki
Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas riteņbraucējs Alesandro de Marki no BMC vienības trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 11.posmā, kas šī gada tūrē bija visgarākais etaps.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 207,8 kilometri ar četriem kāpumiem, no kuriem pēdējam smaile bija aptuveni deviņus kilometrus pirms finiša. Pēdējā kāpumā atrāvienā aizgāja de Marki un "Katjuša-Alpecin" vienību pārstāvošais kolumbietis Honatans Restrepo. Kāpuma smailē abu riteņbraucēju pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija pusminūte, bet pār lielo grupu - trīs minūtes.

Aptuveni 3,5 kilometrus pirms finiša, sportistiem cīnoties ar konkurentiem un smago lietu, Marki aizbēga no Restrepo un izcīnīja uzvaru solo finišā. Itālis finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 52 minūtēm un 38 sekundēm, bet Restrepo viņam zaudēja 28 sekundes. Vēl pēc 31 sekundes finišēja de Marki tautietis Franko Pelicoti no "Bahrain Merida" vienības.

Pašlaik 32 gadus vecajam de Marki šī bija trešā uzvara "Vuelta a Espana" posmos. Pie panākumiem viņš tika arī 2014. un 2015.gadā. "Ja es cerētu uz sprintu finišā, tad noteikti paliku otrais. Vienīgā iespēja bija darīt visu iespējamo kāpumā. Kājas vairs nejūtas labi, bet centos par to nedomāt," pēc finiša teica de Marki.

Tikmēr kopvērtējuma līderis Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" vienības uzvarētājam zaudēja divas minūtes un divas sekundes, britam ieņemot 16.vietu. Ar viņu vienā grupā finišēja arī Jeitsa tuvākie sekotāji spānis Alehandro Valverde un kolumbietis Nairo Kvintana. "Movistar" riteņbraucēji Valverde un Kvintanta Jeitsam kopvērtējumā zaudē attiecīgi vienu un 14 sekundes. Ceturtdien riteņbraucējiem būs jāveic 181,1 kilometru garš posms ar diviem trešās kategorijas kāpumiem, bet nedēļas nogalē būs trīs kalnu etapi pēc kārtas.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalās Lielbritānijas tūrē. Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš. "Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 08:15, pirms 6 gadiem
Labdien ! Tiešām nav iespējas ielikt tabulas ??? Ja žurnālistam nav ambīciju,tad viņš liek šādu sacerējumu.