Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis aizvadījis Albertas tūri, Liepiņam un Saramotinam UCI punkti sacensībās Eiropā

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis aizvadījis Albertas tūri, Liepiņam un Saramotinam UCI punkti sacensībās Eiropā
Emīls Liepiņš
Foto: Pubicitātes

Andžs Flaksis "Holowesko Citadel Racing team" komandas sastāvā aizvadījis Kanādā notiekošo UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobraucienu “Tour of Alberta. Latvietis kopvērtējumā ierindojās 27. vietā, divas reizes sekmējot komandas biedra otrās vietas atsevišķos etapos. Emīls Liepiņš, izcīnot 25. vietu Briseles klasikā, ieguva piecus UCI punktus, kamēr Aleksejs Saramotins tika pie trim UCI punktiem pēc gūtās 35. vietas "GP de Fourmies" velobraucienā Francijā.

Andžs Flaksis

Šī gada “Tour of Alberta” daudzdienu velobraucienā tika iekļauti kopumā četri posmi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tika izņemts individuālais brauciens, kurā pērn otro vietu izcīnīja Andžs Flaksis. No Dunalkas nākušais sportists arī šajā gadā bija dalībnieku vidū vienās no prestižākajām Ziemeļamerikas daudzdienu sacensībām. “Holowesko Citadel Racing team” komandas mērķis bija cīnīties par uzvaru atsevišķos etapos. Sprinta finišos sevi apliecināt bija gatavi – Džons Mērfijs un Teilors Aizenharts, kamēr Flaksis bija viena no galvenajām personām komandas vagonā.

Labākos rezultātus Džordža Hinkapija komanda guva otrajā un ceturtajā etapā. 2. posmā, kad uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, otro vietu izcīnīja Džons Mērfijs, piekāpjoties tikai pazīstamajam “Cannondale – Drapac” komandas sportistam Vauteram Vipertam. Flaksis šajā etapā tika ierindots 70. vietā, tomēr mūsu sportists lieliski paveica savu darbu komandas labā.

Uz goda pjedestāla Mērfijs kāpa arī ceturtajā posmā, kad sacensību maršruts veda pa Edmontonas pilsētas ielām. Dalībnieki veica 124 kilometru garu distanci, kas tika sadalīta 11 apļos. Arī šeit uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā. Otro uzvaru četros posmos guva Viperts, bet uzreiz aiz viņa sekoja Flakša komandas biedrs Mērfijs, kurš sacensību noslēgumā ieguva otro vietu sprinteru vērtējumā. Andžs Flaksis tika ierindots 43. vietā.
Kopvērtējumā uzvarēja “Rally Cycling” komandas pārstāvis Evans Hofmans, kurš uzvarēja pirmajā posmā, kas bija kāpumiem bagātākais un sadalīja peletonu mazās grupiņās. Otro vietu kopvērtējumā ieguva Hofmana komandas biedrs Seps Kušs, kurš uzvarētājam zaudēja 18 sekundes.

Andžs Flaksis sacensību noslēgumā ierindojās 27. vietā. Mūsu sportists individuāli visaugstāk ierindojās pirmajā posmā, kad finišēja 22. vietā, tomēr kopumā jāatzīmē Andža darbs komandas interesēs, velkot sprinterus uz finišu.

Emīls Liepiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins

Trīs Latvijas riteņbraucēji – Emīls Liepiņš, Gatis Smukulis (abi "Delko Marseille Provence KTM") un Aleksejs Saramotins ("Bora – hansgrohe") nedēļas nogalē aizvadīja divus UCI 1HC kategorijas startus Beļģijā, kā arī Francijā.
Sestdien Beļģijā notika Briseles klasika. 201,3 kilometru garajā distancē tika iekļauti ne tikai beļģiem raksturīgie stāvie pauguri, bet arī bruģa posms un citi pārbaudījumi. Pirms starta varēja prognozēt klasiķu vai sprinteru uzvaru. Viegli sprinteriem gan smagajā distancē neklājās. No vadošās grupas atkrita tādi favorīti kā – Marsels Kitels ("Quick – Step Floors") un Nasers Buanī ("Cofidis").

Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā. Visai labu pozīciju sev pirms tā bija izkarojies arī latviešu sprinteris Emīls Liepiņš, kurš neilgi pirms finiša bija pat labāko pieciniekā. Pēdējos metros savas pozīcijas Emīlam nosargāt neizdevās. Trasē tika atstāti pārāk daudz spēka. Finišā mūsu sportists ieņēma 24. vietu un ieguva arī piecus UCI punktus. Emīls bija arī labākais no savas komandas sportistiem.

Uzvaru izcīnīja franču sprinteris Arno Demārs no "FDJ" komandas, kura laiks trasē bija 4 stundas 39 minūtes un 47 sekundes. Otrā vieta slovēnim Marko Kumpam ("UAM"), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vācu TOP sprinteris Andrē Greipels ("Lotto Soudal").

Aleksejs Saramotins, kurš strādāja savas komandas sprintera Rudigera Seliga interesēs, finišēja 47. vietā. Tikmēr Gatis Smukulis bija spiests izstāties. Finišēja 155 no 195 dalībniekiem.

Svētdien Francijā lielākā daļa Briseles klasikas dalībnieki startēja Francijā notiekošajā “GP de Formies” velobraucienā. 205 kilometru garā distance veda pa paugurainu reljefu un šauriem ceļiem. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. No mūsu sportistiem finišā lielajā grupā atradās Aleksejs Saramotins.3 5 gadus vecais sportists finišēja 35. vietā starp 123 finišu sasniegušajiem dalībniekiem. Aleksejs arī ieguva trīs UCI punktus. Saramotins palīdzēja savam komandas biedra Rudigeram Seligam gūt trešo vietu.

Par velobrauciena uzvarētāju kļuva mājinieks Nasers Buanī, kura laiks distancē bija 4 stundas 22 minūtes un 29 sekundes. Otrā vieta viņa tautietim Markam Saro ("FDJ").

No "Delko Marseille Provence KTM" komandas sportistiem visaugstāk tika Mauro Finetto, kuram 34. vieta (+00:00:00). Emīls Liepiņš finišēja 109. pozīcijā (+00:03:59), bet Gatis Smukulis, kuram ilgāku laiku ir rokas savainojums, nefinišēja.

Toms Skujiņš

Pēc vienas dienas pārtraukuma, otrdien Spānijā atsāksies "Vuelta a Espana" daudzdienu velobrauciens. 16. posmā gaidāms 40,2 kilometru garais individuālais brauciens, pēc kura iespējamas izmaiņas kopvērtējuma labāko sešiniekā. Pirms pēdējiem sešiem posmiem kopvērtējumā līderis ir Kristofers Frūms, kura pārsvars pār tuvāko sekotāju Vinčenzo Nibali sasniedz 1 minūti un 1 sekundi.

Toma Skujiņa pārstāvētās "Cannondale – Drapac" komandas līderis Maikls Vudss atguvis astoto vietu un no Frūma atpaliek par 3 minūtēm un 26 sekundēm. Toms Skujiņš par kopvērtējuma vietām necīnās, bet visu uzmanību velta Vudsa atbalstam kalnu posmos, kā arī sekmē beļģu sprintera Toma Van Asbruka pozīcijas, sprinta finišos.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja