Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kavendišam pleca kaula lūzums, "Tour de France" beidzies

Kavendišam pleca kaula lūzums, "Tour de France" beidzies
Marks Kavendišs pēc kritiena
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs "Tour de France" ceturtajā posmā piedzīvotajā kritienā lauzis pleca kaulu, kā dēļ leģendārais daudzdienu velobrauciens šogad viņam ir beidzies.

32 gadus vecais Kavendišs ceturtā posma finiša spurtā pēc sadursmes ar pasaules čempionu Peteru Saganu zaudēja līdzsvaru un ietriecās trasi ierobežojošajās barjerās. Iepriekš 30 "Tour de France" posmos uzvarējušais sportists pauda milzīgu vilšanos par notikušo, bet Sagans saņēma diskvalifikāciju, kuru gan vēl centīsies apstrīdēt viņa pārstāvētā "Bora-Hansgrohe" komanda.

"Šķita, ka esmu labā pozīcijā, lai izcīnītu uzvaru. Bet zaudēt un izstāties no tūres, kurai esmu pakārtojis visu savu karjeru, ir patiešām skumji," atzinis Kavendišs. Vairāk uzvaru posmos nekā britu sportists "Tour de France" vēsturē izcīnījis tikai leģendārais Edijs Merkss.

"Dimension Data" komandas ārsts Adrians Rotunno atklājis, ka Kavendišam ir lauzts lāpstiņas kauls, taču nervi nav cietuši un operācija nebūs nepieciešama.

Jāpiebilst, ka 2014. gada "Tour de France" pirmajā posmā viņš traumēja to pašu plecu, un arī toreiz bija spiests izstāties no velobrauciena.

Izmantotie resursi:BBC Sport

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 11:09, pirms 7 gadiem
Karma, vecīt. Visi grib uzvarēt, nav pret tevi respekta. Ja komanda nespēj tevi izvilkt līdz drošam spurtam, tad nesāc mēģināt spraukties starp masīviem sprinteriem, kur tev nav vietas. Veseļojies!

     [+] [-]

, 2017-07-05 12:41, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Karma, vecīt. Visi grib uzvarēt, nav pret tevi respekta. Ja komanda nespēj tevi izvilkt līdz drošam spurtam, tad nesāc mēģināt spraukties starp masīviem sprinteriem, kur tev nav vietas. Veseļojies!
Mēģināji pateikt: ja tava komanda ir vāja, tad nemaz nemēģini?

     [+] [-]

, 2017-07-05 13:27, pirms 7 gadiem
Nekas patīkams vai pozitīvs (arī Sagana izslēgšana), bet no otras puses - sprinteri vienmēr bijuši milzīgās, ātri braucošās burzmās iesaistīti... Jātur īkšķi, lai turpmāk rezultātus veido cīņas trasē bez (smagi) kritušajiem - īpaši akcentējot uz motociklu darbībām trasē (atceroties Giro un nevietā apstājušos motociklu)

     [+] [-]

, 2017-07-05 15:40, pirms 7 gadiem
Galva laikam sastāda pusi no viņa kopējā svara!