Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūmam cienījamā 12. vieta Pasaules kausa MTB XCO krosā 3. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Blūmam cienījamā 12. vieta Pasaules kausa MTB XCO krosā 3. posmā
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK Cēsis

Svētdien Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms atkārtoja sava komandas biedra Arņa Pētersona paveikto – izcīnīja 12. vietu Pasaules kausa posmā MTB XCO krosa posmā U23 vecuma grupā. Pētersons Šveicē notiekošajā trešā posmā sacensību laikā divas reizes bija spiests mainīt sava velosipēda ratu, bet finišēja 27. vietā 104 sportistu konkurencē.

Latvijas izlases kalnu riteņbraukšanā (MTB) sportisti Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons svētdien Šveicē aizvadīja Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības MTB XCO krosā. Abi trenera Vilmāra Tomsona audzēkņi un komandas "ZZK/ Cēsis" pārstāvji startēja U23 vecuma grupā, kur dalībnieku vidū kopumā bija 104 sportisti no dažādiem pasaules kontinentiem.

Sacensību trase Šveices pilsētā Lenzeheidē atrodas augstkalnē, kas no sportistiem prasīja īpašu spēju pielāgoties apstākļiem. Trases pamataplī, ko sportisti veica sešas reizes, bija viens liels kāpums, daudz dažādu trampalīnu, akmeņu sekciju un citu šķēršļu.

No latviešiem labākā starta vieta bija Pētersonam, kuram 12. numurs. Tikmēr Blūmam 44 numurs. Distances laikā Mārtiņam izdevās panākt Arni. Abi latvieši ilgāku laiku brauca kopā, tomēr tad tehniskas problēmas piemeklēja Pētersonu, kurš divas reizes bija spiests mainīt savas velosipēdu ratu. Blūms tikmēr turpināja braukt stabili un pietuvojās labāko desmitniekam. Finišā cēsiniekam augstā 12. vieta, kas ir viņa karjeras līdz šim lielākais panākums. Mārtiņa rezultāts trasē bija 1 stundā 22 minūtēs un 13 sekundēs. No posma uzvarētāja šveicieša Larsa Forstera latvietis atpalika par 3 minūtēm un 59 sekundēm.

Arnis Pētersons tikmēr par spīti neveiksmēm finišēja 6 minūtes un 7 sekundes aiz uzvarētāja, ieņemot 27. vietu 104 dalībnieku lielajā konkurencē.

Izmantotie resursi
lrf.lv