Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Eiropas čempionāta zīmē startē SEB MTB Maratona jubilejas sezona

Eiropas čempionāta zīmē startē SEB MTB Maratona jubilejas sezona
SEB MTB maratona 15. sezona startēs 24. aprīli.
Foto: Zigismunds Zālmanis

24. aprīlī ar klasisko distanci Cēsis-Valmiera sāksies Latvijā populārākā un masveidīgākā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB Maratona jubilejas, 15. sezona, kas risināsies Eiropas čempionāta zīmē.

Šauras meža taciņas, pļavas, daudz un dažādi nobraucieni, ūdens šķēršļi, kā arī vairāki citi pārbaudījumi gaidīs SEB MTB entuziastus jaunajā sezonā, kas sāksies aprīļa beigās. Tradicionāli ikviens riteņbraukšanas mīļotājs jaunajā SEB MTB sezonā aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – Toyota Hybrid distanci (55 – 60 km), Virši – A distanci (35 - 45 km) vai Mammadaba veselības braucienu (25 – 35 km), kurā nenotiek sacensība starp braucējiem. Savukārt jaunākie riteņbraukšanas entuziasti aicināti spēkus samērot aizraujošā bērnu braucienā (400 – 5000 m).

Šogad SEB MTB Maratons kopā ar uzticīgo partneri SEB banku turpina labdarības akciju. Ikvienam velobraucējam, piesakot savu dalību sacensību mājas lapā Igo Japiņa sporta aģentūra, būs iespēja ziedot līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai. Dalībnieki, kuri būs ziedojuši labdarības mērķiem, saņems īpašas atpazīšanās zīmes.

SEB MTB Maratona atbalstītāju pulkam šogad pievienojas japāņu autoražotāja Toyota Baltijas pārstāvniecība. SEB MTB rīkotājs "Igo Japiņa sporta aģentūra" šajā sezonā saņems divas Toyota automašīnas, kas palīdzēs daudz operatīvāk organizēt ikdienas darbus un vēl augstākā līmenī rīkot katru posmu. Toyota automašīnas ir vienas no videi draudzīgākajām, kas saskan ar SEB MTB kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkotāju idejām un veselīga dzīves veida uzskatiem.

Ieva Tetere, SEB bankas prezidente: Šo gadu laikā dažādās velo iniciatīvās esam centušies integrēt arī iespēju atbalstīt mūsu sociālos partnerus. Šis būs otrais gads, kad SEB Kalnu divriteņu sacensības kļūst par notikumu, ar kura palīdzību vairojam atbalstu SOS Bērnu ciematu asociācijai. Arī šogad tie, kas reģistrējoties atbalstīs SOS Bērnu ciematu asociāciju, saņems īpašu atpazīšanās zīmi. Paldies visiem, kas pagājušajā gadā izmantoja iespēju ziedot.

Igo Japiņš, SEB MTB maratona rīkotājs: Šis gads mums ir īpašs, jo ne tikai SEB MTB Maratonu 15. sezona, bet rīkosim arī Eiropas čempionātu, kas ir liels gods un atbildība. Šogad dalībniekiem varam solīt daudz aizraujošākas, interesantākas trases. Un trases kļūs daudz pieejamākas tiem, kas sper tikai pirmos soļus kalnu riteņbraukšanā. Cerams, ka tas ļaus jauniem braucējiem arvien biežāk pievērsties šim tautā tik populāram sporta veidam. Mums prieks visus šos gadus sadarboties ar savu uzticamo partneri SEB banku, un kopā mēs esam kļuvuši par vienu no vadošajiem kalnu riteņbraukšanas seriāliem visā Eiropā! Prieks, ka mēs bijām pirmie tautas sporta kustības celmlauži un ar SEB MTB sacensībām motivējām aktīvāk rīkot citu sporta veidu pasākumus plašām tautas masām."

Elli Tiivel, “Toyota Baltic” mārketinga vadītāja: "Toyota" un SEB MTB Maratona sadarbības pamats ir kopējas dzīves vērtības. Mūsu vērtība ir apkārtējā vide, kurā dzīvojam, un ar "Toyota Hybrid" iestrādātajām tehnoloģijām mēs palīdzam zemei kļūt zaļākai, samazinot CO2 un NOx. "Toyota" mērķis ir izgudrot arvien jaunākus pārvietošanās veidus, kas būtu pieejami visiem un izmešu daudzumus būtu 0. Mūsu vērtības ir uzticēšanās un profesionālisms – mēs augsti novērtējam kvalitāti katrā darbā un redzam, ka SEB MTB Maratona rīkotāji ir ideāls partneris šajā vērtību skalā."

Izmantotie resursi:
velo.lv


Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.
Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.