Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Prūss triumfē "Tour of Borneo" pēdējā posmā un kopvērtējumā

Toms Markss
Toms Markss

Prūss triumfē "Tour of Borneo" pēdējā posmā un kopvērtējumā
Pēters Prūss (pa vidu)
Foto: Publicitātes

Ar spožu "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēja Pētera Prūsa uzvaru pēdējā posmā un kopvērtējumā Malaizijā noslēdzies "Tour of Borneo" daudzdienu velobrauciens (UCI 2.2). Prūss arī palika nepārspēts kalnu karaļa vērtējumā.

"Tour of Borneo" velobrauciens, kuram piešķirta UCI 2.2 kategorija, ir lielākais riteņbraukšanas notikums Malaizijā. Sacensībās šogad startēja arī kopumā četri "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēji – Pēters Prūss, Krists Neilands, Andris Smirnovs un Armands Bēcis. Pirms pēdējā posma vairāk nekā vienas minūtes vadībā par konkurentiem atradās latviski runājošais Igaunijas riteņbraucējs Prūss. Viņam un pārējiem trijiem komandas biedriem atlika nosargāt pārvsaru.

Pēdējā dienā sportisti sacentās 181 kilometra garajā distancē ar nopietnu kāpumu beigu daļā. "Rietumu – Delfin" komandai izdevās līdz izšķirošajiem mirkļiem labā pozīcijā nogādāt Prūsu, kurš pēdējos kilometros ne tikai atradās līderu vidū, bet neilgi pirms finiša veica solo izrāvienu, ko nosargāja līdz finišam. Igaunijas sportistam uzvara pēdējā posmā. Tuvāko sekotāju Lekseru Galedo no Filipīnām Pēters apsteidza par piecām sekundēm. Tālākie sekotāji jau atpalika vairāk nekā par vienu minūti. Andris Smirnovs bija 11., Krists Neilands 23., bet Armands Bēcis 47.

Kopvērtējumā Prūss pārliecinoši kļuva par velobrauciena uzvarētāju. Viņš ieguva arī kalna karaļa titulu. Liels ieguldījums viņa panākumā arī pārējiem komandas biedriem.

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com