Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Liepiņam trešā vieta prestižās Lielbritānijas tūres trešajā posmā

Liepiņam trešā vieta prestižās Lielbritānijas tūres trešajā posmā
Emīls Liepiņš (pirmais no labās) posma finišā
Organizatoru foto

Latvijas riteņbraukšanas sprinteris Emīls Liepiņš otrdien Lielbritānijā izcīnīja trešo vietu UCI HC kategorijas daudzdienu velobrauciena "Ovo Energy Tour of Britan" trešajā posmā.

Liepiņš

Britu tūres trešajā sacensību dienā sportisti veica 127,2 kilometrus garu pauguriem bagātu distanci Bristoles pilsētas apkārtnē. Etaps noslēdzās ar finiša spurtu, kurā ātrākais bija Žiljēns Alafilips ("Quick-Step Floors"). Viņam sekoja Patriks Bevins no Jaunzēlandes (BMC) un "One Pro" komandu pārstāvošais Liepiņš.

"Posms bija neticami grūts un ātrs, peletons no sākuma brauca pilnā ātrumā. Pēdējos 15 kilometros bija vēl grūtāk un nespēju noticēt, ka esmu trešais. Esmu ļoti, ļoti laimīgs ar rezultātu, paldies komandas biedriem par palīdzību," uzreiz pēc finiša izteicās Liepiņš.

"130 kilometri ir ļoti maz, līdz ar to sacensības bija ļoti ātras un sacensība nebija nekāda. Pirmoreiz peletons ātrumu nedaudz nometa 80. kilometrā uz piecām minūtēm. Sākumā iesaistījāmies visos atrāvienos, tomēr īsti atrāviens tā arī neaizgāja, jo visas komandas saprata, ka ir īss etaps un nedrīkst atlaist. Pēdējie 15 kilometri bija traki, ar vairākiem līkumiem augšā un lejā. Beigās bija laba pozīcija, nedaudz pietrūka līdz uzvarai, bet esmu arī priecīgs par trešo vietu," Liepiņš paudis Latvijas Riteņbraukšanas federācijai

Liepiņš šosezon pirmoreiz piedalās HC kategorijas velobraucienā. Pērnā gada beigās viņš pirmoreiz šādās sacensībās tika trijniekā, kad Hainaņas tūrē Ķīnā ne tikai divreiz bija trijniekā posmos, bet arī tika pie trešās vietas noslēguma kopvērtējumā.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Liepiņš atrodas 33. pozīcijā, 3 minūtes un 28 sekundes aiz līdera Bevina. Velobrauciena trešajā posmā riteņbraucējus sagaida 125 kilometru garš un pauguriem bagāts posms Bristoles pilsētā un tās apkārtnē.

Pērn Liepiņš 13 reizes finišēja labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, tomēr viņam ilgstoši neizdevās atrast komandu šim gadam, līgumu noslēdzot vien tad, kad cits Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš bija sociālajos tīklos pavēstījis par tautieša nedienām. Ar "One Pro" komandu Liepiņš noslēdza viena gada līgumu un šogad jau uzvarējis piecas reizes, tomēr pagājušajā nedēļas nogalē vienība pavēstīja, ka nākamgad vairs neuzturēs vīru komandu. Līdz ar to Liepiņam atkal jāmeklē jauna komanda un otrdien Skujiņš atkal tviterī veica tautieša reklāmu.

Lukševics un Bogdanovičs

Ķīnā notiek UCI 2. kategorijas trīs dienu velobrauciens "Tour of Xingtai". "Amore&Vita Prodir" komandas godu šajās sacensībās aizstāv divi Latvijas sportisti Viesturs Lukševics un Māris Bogdanovičs. Trešdienas otrajā posmā riteņbraucēji veica 125 kilometru garu distanci, kurā puse no sportistiem finišēja pirmajās astoņās sekundēs.

Uzvaru guva kolumbietis Huans Sebastians Molano ("Manzana Postobon"), bet no latviešiem lielajā grupā finišēja 13. vietu ieņēmušais Lukševics. Tikmēr Bogdanovičs palika 42. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot astoņas sekundes.

Kopvērtējumā vadību saglabājis itālis Damjano Čima ("Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini"), kamēr 16. vietā ir Lukševics (+1:25), bet Bogdanovičs atrodams 49. pozīcijā (+5:52).


Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.