Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Demārs uzvar 4. posmā, Kavendišs devies uz slimnīcu, Saganam diskvalifikācija

Krišs Upenieks

Demārs uzvar 4. posmā, Kavendišs devies uz slimnīcu, Saganam diskvalifikācija
Marks Kavendišs pēc finiša
Foto: AFP/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena ''Tour de France'' ceturtajā 207.5 kilometrus garajā posmā uzvaru svinējis ''FDJ'' komandas Francijas braucējs Arno Demārs, kamēr nepatīkamu kritienu piedzīvojis ''Team Dimension Data'' sportists Marks Kavendišs.

Demārs uzvaru posmā nodrošinājis vēl vienā līdera grupas sprintā, kurā neiztika bez vairākiem kritieniem. Otrajā vietā šoreiz ierindojās Norvēģijas riteņbraucējs Aleksandrs Kristofs (''Team Katusha Alpecin''), bet trešā vieta tika vācietim Andrē Greipelam no ''Lotto Soudal''.

Nopietnāko kritienu piedzīvojis 32 gadus vecais ''Team Dimension Data'' Lielbritānijas sportists Marks Kavendišs, kurš krita aptuveni 100 metrus pirms finiša pēc tam, kad saņēma sitienu ar elkoni no pasaules čempiona slovāka Petera Sagana (''Bora–Hansgrohe''), kurš pēc posma devies uz ''Team Dimension Data'' nometni, lai pārbaudītu, vai ar Kavendišu viss ir kārtībā.

Sarunā ar medijiem pēc posma Sagans atzīmēja, ka neesot zinājis, cik tuvu ir Kavendišs un vienkārši mēģinājis ķert Demāru. Uzreiz pēc finiša līnijas sasniegšanas mediķi Kavendišam ieteica doties uz slimnīcu un veikt papildu pārbaudes. Šobrīd Kavendiša dalība ''Tour de France'' turpinājumā ir zem jautājuma zīmes.

''Neapšaubāmi pirkstam būs vajadzīgas šuves, tas pamatīgi asiņo. Runājot par plecu, tad šobrīd ir līdzīgas sajūtas, kā iepriekšējā reizē, kad man bija pleca savainojums. Neesmu ārsts, bet sajūtas man neļauj būt optimistiskam. Man ir labas attiecības ar Saganu, bet man nepatika šāds sitiens ar elkoni. Sadursme ir sadursme, bet ir jautājumi par elkoni...'' pēc posma sacījis Kavendišs.

Sacensību komisārs Filips Marjēns pēc notikušā posma paziņoja par lēmumu no tālākajiem ''Tour de France'' posmiem izslēgt Peteru Saganu, kurš ar savu rīcību trasē apdraudējis vairākus konkurentus.

Jau trešdien tiks aizvadīts daudzdienu velobrauciena ''Tour de France'' piektais 160.5 kilometrus garais posms.

Tour de France 4. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.A.DemārsFrancijaFDJ04:53.54
2.A.KristofsNorvēģijaTEAM KATUSHA ALPECIN
3.A.GreipelsVācijaLOTTO SOUDAL
4.N.BohanīFrancijaCOFIDIS
5.A.PetīFrancijaDIRECT ENERGIE
6.J.RolandsBeļģijaLOTTO SOUDAL
7.M.MetjūzsAustrālijaTEAM SUNWEB
8.M.MoriItālijaUAE TEAM EMIRATES
9.T.BenoBeļģijaLOTTO SOUDAL
10.Z.StibarsČehijaQUICK - STEP FLOORS

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Dž.TomassLielbritānijaTEAM SKY14:54.25
2.K.FrūmsLielbritānijaTEAM SKY+00:12
3.M.MetjūzsAustrālijaTEAM SUNWEB+00:12
4.H.E.BoasonsNorvēģijaTEAM DIMENSION DATA+00:16
5.P.R.LatorsFrancijaAG2R LA MONDIALE+00:25
6.F.ŽilbērsBeļģijaQUICK - STEP FLOORS+00:30
7.M.KvjatkovskisPolijaTEAM SKY+00:32
8.T.VelenssBeļģijaLOTTO SOUDAL+00:32
9.A.DemārsFrancijaFDJ+00:33
10.N.ArndsVācijaTEAM SUNWEB+00:34

     [+] [-]

, 2017-07-04 20:18, pirms 7 gadiem
Tiesneši Saganam iedeva 30 sekunžu sodu. Žēl Kavendiša. Cerēju, ka šajā gadā pārsistu vai vismaz pietuvotos Edija Merksa 34 posmu uzvarām.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-04 20:20, pirms 7 gadiem
viņu diskvalificēja

  +2 [+] [-]

, 2017-07-04 20:23, pirms 7 gadiem
chemist_dk rakstīja: viņu diskvalificēja
Tikko arī izlasīju. Diez gan šokējoši tūre sākusies. Valverde jau pirmajā posmā izstājās un tagad 2 labākie sprinteri pasaulē arī izstājas, ja Kavendišs brīnumaini neatgriežas.

     [+] [-]

, 2017-07-04 20:34, pirms 7 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Tikko arī izlasīju. Diez gan šokējoši tūre sākusies. Valverde jau pirmajā posmā izstājās un tagad 2 labākie sprinteri pasaulē arī izstājas, ja Kavendišs brīnumaini neatgriežas.
apšaubāms apgalvojumus par to kurš ir labākais.Visu izšķir trases finiša reljefs.Katram no viņiem ir plusi un mīnusi.DSQ pilnīgi absurdi šajai reizei,jo Kevs pats līda no mugurpuses tur kur pat vietas nebija.Par elkoni,tas ir Fair Play ētikas kodekss,tā pat var piekrist Saganam ka tur viņš spoguļos neskatijās kas zagās no sāna.Cita lieta par elkoņiem izliktiem DSQ,tad bija jānoņem vēl n tie finišētāji,jo sprintā visiem elkoņi ir izlikti.

     [+] [-]

, 2017-07-04 21:05, pirms 7 gadiem
Tā arī nesapratu par to absurdu... tu tici, ka tas nebija tīšām?

  -2 [+] [-]

, 2017-07-04 21:43, pirms 7 gadiem
protams ka netīšām.Peletonā pa dienas gaitu desmitiem iedunkāšanu notiek cīņā par pozīciju.Pamēģini braukt pie 70-80km/h esot jau kājās no beņķa.Paša svars 70-80kg(Sprinteriem),kamēr velo sver vidēji 8-9kg.Sportistus mētā no malas uz malu.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-04 22:27, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: apšaubāms apgalvojumus par to kurš ir labākais.Visu izšķir trases finiša reljefs.Katram no viņiem ir plusi un mīnusi.DSQ pilnīgi absurdi šajai reizei,jo Kevs pats līda no mugurpuses tur kur pat vietas nebija.Par elkoni,tas ir Fair Play ētikas kodekss,tā pat var piekrist Saganam ka tur viņš spoguļos neskatijās kas zagās no sāna.Cita lieta par elkoņiem izliktiem DSQ,tad bija jānoņem vēl n tie finišētāji,jo sprintā visiem elkoņi ir izlikti.
Nav īsti ticama video, taču, kad skatījos gonku, likās, ka Sagans vispirms spurtā apdzina Kevu un tad ielika ar elkoni, bet, ja tā, tad viņam bija jāredz...

     [+] [-]

, 2017-07-04 22:40, pirms 7 gadiem
Arī gribētos ticēt apgalvojumam balstītam uz redzēto šodien un senāk - Kevs arī šodien līda zem paduses cīņā par labāku vietu, tā viņš dara vienmēr - ir augumā mazāks, tāpēc ar elkoņiem īsti neko izdarīt nevar, tā pat kā Bohanī. Sagans gan arī nav bez vainas, bet vai tik smagas vainas - šaubos.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-04 22:58, pirms 7 gadiem
Labs GIF video pieejam Laura Meseguer Tviterī.Kevs pats palīda pat veca ar galvu grūdienu uz Sagana muguru,jo bija pus velosipēda tiesu aiz Petera.Tiesa bija ātrāks,bet pats ielīda kabatā.

     [+] [-]

, 2017-07-04 22:59, pirms 7 gadiem
Jo intresantāka bus Vuelta,kas jau 3 gadu pēc kārtas savāks zvaigžņu sastāvu.Gan jau Peters ar turp brauks jo Jūlijs viņam un Borai ir brīvs.Tagad j'maina plāni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-04 23:24, pirms 7 gadiem
Viens dunduks bāzas vīrsū un mēģina tevi pagrūst malā, tu vinņu paņem nafig pagrūd lai nenoggriūž tevi.... Un uzmini kurš tiek diskvalificēts.... Priekšroka taču ir pa priekšu braucošajam... Tā pat kā slēpošanā... Un komisāram gan arī vajag iekšas... Dsq iedot tādai superzvaigznei.... Tūres sponsori būs šokā, pastrādās pa nakti un Sagans rīt būs uz starta... Ja būtu otrās nedēļas beigas tad gan visiem būtuu vienalga

  +1 [+] [-]

, 2017-07-04 23:48, pirms 7 gadiem
Obā, pat 12 komentāri pie riteņbraukšanas raksta. Tas negadās bieži

     [+] [-]

, 2017-07-05 07:19, pirms 7 gadiem
Ja jau tā, tad diskābeli abiem,jo Kavendišs līda tur kur vietas nav un tas bija otru braucēju apdraudošs manevrs,kurš piedevām iztraucēja Sagana trajektoriju!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 08:41, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=nZi...

https://streamable.com/j7gqb

1.video šķiet, ka Saganam nav taisnība - tas nav vienkārši "izlikts" elkonis, bet gan grūdiens ar elkoni ātrākam konkurentam, kuram Sagans pats tikko bija aizvēris koridoru.

2.video izskatās, ka Sagana grūdiens ar elkoni ir sekas (atbilde) Keva grūdienam ar galvu, kurš kontakta brīdī jau bija zaudējis līdzsvaru.
Neapstrīdams gan ir fakts, ka Sagans, virzoties pa labi, noslēdza Kevam koridoru vēl pirms kotakta.

Esmu Sagana fans, tādēļ ceru, ka DSQ tiks atcelta (Bora iesniegusi protestu).

     [+] [-]

, 2017-07-05 09:02, pirms 7 gadiem
Strīdīgi, bet mans favorīts ir Cavs, tādēļ teikšu ka viss taisnīgi =)
Tas, ka elkonis bija ir skaidrs, jautājums tikai vai apzināts, vai lai saglabātu līdzsvaru...
Pa lielam abi āži, jo ne vienam, ne otram nebija ideāla pozīcija finišam.

     [+] [-]

, 2017-07-05 11:02, pirms 7 gadiem
Kavendišs pats ir grūstījies - karma.
Saganam var pārmest vietas neatstāšanu (bij manevrs pa labi), bet nu Marks riskanti līda šķirbā, tip, tu pabīdies. Elkonis jau tikai pēc tam paceļas, lai pats saglabātu līdzsvaru, kad Kavendišs jau gāžas. Skaidrs, ka Sagana acīs, brits ir tikai slavens, maza auguma sprinteris un nekas vairāk, lai rastos bijība un dotu ceļu
Visi vācu sprinteri saka, ka nepareizs lēmums ir DSQ.

P.S. Kad vajadzēja līkumā sakraut barjerām priekšā boksa maisus (Valverde), tad to nebija. Šeit speciāli izlikts, lai Kavendišs tajā iemauktos.

     [+] [-]

, 2017-07-05 11:17, pirms 7 gadiem
TripleX rakstīja: Viens dunduks bāzas vīrsū un mēģina tevi pagrūst malā, tu vinņu paņem nafig pagrūd lai nenoggriūž tevi.... Un uzmini kurš tiek diskvalificēts.... Priekšroka taču ir pa priekšu braucošajam... Tā pat kā slēpošanā... Un komisāram gan arī vajag iekšas... Dsq iedot tādai superzvaigznei.... Tūres sponsori būs šokā, pastrādās pa nakti un Sagans rīt būs uz starta... Ja būtu otrās nedēļas beigas tad gan visiem būtuu vienalga
Viens no lielākajiem sponsoriem ir Dimenion Data, kuras komanda iesniedza prasību Sagana DSQ.