Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pētersons un Blūms cīņā par desmitnieku Pasaules kausa 3. posmā MTB krosā

Toms Markss
Toms Markss

Pētersons un Blūms cīņā par desmitnieku Pasaules kausa 3. posmā MTB krosā
Arnis Pētersons
Foto: lrf.lv

Svētdien Šveices pilsētā Lenzenfeidē norisināsies Pasaules kausa izcīņas kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) trešā posma sacensības, kurās U23 vecuma grupā cīnīsies divi Latvijas braucēji – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms. Pēc diviem posmiem kopvērtējumā Pētersons atrodas 12. vietā.

Šveices skaistā un kalnainā pilsētiņa Lenzenfeide šīs nedēļas nogalē uzņem Pasaules kausa izcīņas sacensības kalnu riteņbraukšanā MTB krosa un 'Downhilla" disciplīnās. Pirmie divi Pasaules kausa izcīņas posmi norisinājās Čehijā un Vācijā. Tajos sekmīgi startēja Latvijas sportisti. U23 grupā Arnis Pētersons izcīnīja 12. un 13. vietu, kamēr Mārtiņš Vācijas posmā bija 20. Tik augsti rezultāti U23 vecuma grupās visprestižākā mēroga sacensībās mūsu valsts sportistiem ir pirmo reizi.

Šveices posmā Latviju pārstāvēs abi cēsinieki – trenera Vilmāra Tomsona audzēkņi – Pētersons un Blūms. Mūsu sportisti jau ilgāku laiku atrodas Šveicē, kur augstkalnes apvidū aizvadījuši pilnvērtīgus treniņus. Pēc Eiropas spēlēm nedaudz apaukstējies bija Pētersons, bet nu jau arī viņš ir pilns gatavības sekmīgi pārstāvēt Latviju un savu "ZZK/ Cēsis" komandu nozīmīgajās sacensībās.

U23 grupas starts svētdien gaidāms pulksten 10:00 no rīta pēc Latvijas laika. Arnim Pētersonam piešķirts 12. starta numurs. Tieši 12. viņš ir arī kopvērtējumā pēc diviem posmiem. Mārtiņš Blūms pagaidām ir 25. Līdzīga viņam būs arī starta pozīcija trešajā posmā. Kopvērtējuma līderis pagaidām ir spānis Pablo Rodrigess.

Trase Lenzenfeidē ir ar daudz trampalīniem. Tajā arī viens lielāks kāpums, kur jābrauc gan augšup, gan lejup. Netrūks tradicionālo akmens sekciju un daudz citu pārbaudījumu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv