Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Prūss kļūst par "Tour of Borneo" līderi, Voseklans pakāpjas Ķīnā

Toms Markss
Toms Markss

Prūss kļūst par "Tour of Borneo" līderi, Voseklans pakāpjas Ķīnā
Latvijas čempions Andris Vosekalns
Foto: Rietumudelfin.com

"Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēji Malaizijā turpina tur notiekošā UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobraucienu "Tour of Borneo". Trešajā posmā uzvaru izcīnīja Krists Neilands, kamēr otrdien notiekošajā piektajā vietā trešais bija Pēters Prūss, kurš kopvērtējumā kļuvis par jauno līderi. Tikmēr Ķīnā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas "Taihu Lake" velobrauciena ceturtajā posmā 16. pozīciju izcīnīja Tomass Vaitkus, bet kopvērtējumā Andris Vosekalns ir astotais.

Malaizijas eksotiskajos ceļos otrdien turpinājās UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens "Tour de Borneo". Pirmajos trijos posmos katrā no tiem uz goda pjedestāla kāpa "Rietumu – Delfin" sportisti. Individuālajā braucienā otrais bija Krists Neilands, bet trešais Armands Bēcis. Otrajā dienā grupas braucienā otrais finišēja Andris Smirnovs, kamēr vakar pie skaistas uzvaras tika Neilands, kurš kopvērtējumā nostabilizējās otrajā vietā. Kalnu karaļa krekls pirms ceturtā posmā bija vēl viena "Rietumu – Delfin" braucēja Pētera Prūsa rokās.

Pirmdien notikušajā trešajā posmā Neilands izmantoja to, ka sīvākie konkurenti ļoti uzmanīja Andri Smirnovu. Kuldīdznieks ieguva nelielu vadību, ko arī nosargāja līdz finišam. Diemžēl, turpinājumā Kristu skāra nelielas veselības problēmas, kas ietekmēja viņa sniegumu šīs dienas etapā.

Kopumā otrdien dalībniekus sagaidīja 149,5 kilometru garš posms ar vairākiem kāpumiem distancē. Nopietns pavērsiens notika jau pirmajos kalnos, kur grupa sadalījās, bet nedaudz vēlāk arī izveidojās atrāviens, kur no "Rietumu – Delfin" braucējiem iesaistījās Pēters Prūss. Turpinājumā neviens no sekotājiem būtiski samazināt atrāviena pārsvaru nespēja, jo visu vadošo komandu braucēji bija šeit. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur nepārspēts palika mājinieks Nurs Amiruls Mazuki. Prūss finišēja trešajā vietā. Neskatoties uz to, latviski runājošais igaunis bija vienīgais no kopvērtējuma līderu vidus, kurš atradās atrāvienā. Sekotāju grupa ar finišēja vien pēc teju 10 minūtēm.

Kopvērtējumā Prūss, kura īpašumā nonācis līdera dzeltenais krekliņš, pirms rīt gaidāmā pēdējā posma tuvāko sekotāju Nuru Amirulu Mazuki apsteidz par 1 minūti un 21 sekundi. Neilands atkāpies uz 11. vietu (+08:55), Andris Smirnovs ir 14. (+00:10:21), bet Armands Bēcis 39.

Ķīnā otrs “Rietumu – Delfin” sastāvs tikmēr otrdien aizvadīja "Tour of Taihu Lake" velobrauciena ceturto posmu. 113 kilometru garajā distancē uzvarēja Tunisijas pārstāvis Rafa Čtaijoi. Četri no pieciem “Rietumu – Delfin” sportisti finišēja vadošajā sekotāju grupā 33 sekundes aiz uzvarētāja. Tomass Vaitkuss bija 16. Larsam Priam šoreiz 32., Andrim Vosekalnam 33., bet Deinam Kaņepējam 49. pozīcija. Nākamajā grupā finišēja Uldis Ālītis (+00:01:35 aiz līdera.) un ieņēma 87. vietu. Jāizceļ, ka aktīvi turpināja braukt Andris Vosekalns, kurš nopelnīja bonusa sekundes.

Tieši Vosekalns no 11. vietas ir pacēlies uz astoto, no līdera Jakuba Marečko atpaliekot par 26 sekundēm. Tomass Vaitkus ir 19., Larss Pria 33., bet Deins Kaņepējs 36. (visiem +00:00:30). Tikmēr Uldim Ālītim šobrīd 74. vieta (+00:01:38). Velobraucienā vēl ir atlikuši pieci posmi.

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja