Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Hushovds: "Nākamais mērķis - uzvara Parīze-Rubē"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Hushovds: "Nākamais mērķis - uzvara Parīze-Rubē"
Tūrs Hushovds ar izcīnīto zelta medaļu
Foto: Scanpix

Svētdien Melburnā kļūstot par pasaules čempionu grupas braucienā, norvēģu riteņbraucējs Tūrs Hushovds sarunā ar žurnālistiem atzinis, ka sportista nākamais lielais mērķis viņa karjerā nu esot triumfs prestižajā viendienas klasikā "Parīze-Rubē".

"Vēl ir palicis tik daudz, ko paveikt, jo šī taču ir riteņbraukšana, kurā norisinās ļoti daudz sacensību. Domāju, ka nu mans galvenais mērķis ir uzvara "Parīze-Rubē". Jau daudzus gadus tas ir bijis mans sapnis, kas jāpiepilda. Uzvarēt šajā prestižajā klasikā, esot pasaules čempiona krekliņā – tas būtu patīkami," tā izsakās 32 vecais Hushovds, atbildot uz jautājumu – ko vēl norvēģis vēlas sasniegt savā veiksmīgajā karjerā.

Hushovds savulaik 20 gadu vecumā uzvarēja "Parīze-Rubē" U-23 sacensībās, taču līdz panākumam īstajā klasikā pēdējos gados norvēģim pietrūcis pavisam nedaudz. 2009. gadā Hushovds Rubē sasniedza kā trešais, savukārt šā gada pavasarī nācās piekāpties vienīgi lieliskā formā esošajam šveicietim Fabianam Kančelaram – otrā vieta.

Jautāts, vai nule kā izcīnītais pasaules čempiona krekls norvēģim ir nozīmīgāks par "Tour de France" 2005. un 2009. gadā izcīnīto zaļo krekliņu, ko piešķir tūres labākajam sprinterim, Hushovds atbild nekavējoties un pārliecinoši: "Šis nepārprotami ir svarīgāks. Pasaules čempiona kreklu, tāpat kā "Parīze-Rubē", uzskatu par pašu nozīmīgāko."

Jaunais pasaules čempions arīdzan atzīst, ka grupas brauciena trase bijusi negaidīti pasmaga. Sezonas gaitā riteņbraucēju aprindās tika runāts, ka tā esot visnotaļ piemērota sprinteriem, taču, tuvojoties sacensību dienai un iepazīstoties ar reljefu, Hushovds secinājis, ka trase esot vairāk piemērota individuāli spēcīgiem braucējiem. Tiesa, redzot, kā to iepriekšējā dienā pārvar U-23 jaunie riteņbraucēji, norvēģis un citi elites riteņbraucēji mainījuši savas domas: "Ak, varbūt tā tomēr ir piemērota sprinteriem."

Hushovds atzīmē, ka visi trīs medaļnieki esot spēcīgi, taču ne izteikti sprinteri, kā, piemēram, viens no favorītiem, par sprinta karali nodēvētais Marks Kavendišs, kurš no sacensībām izstājās apmēram 60 km pirms finiša: "Šī bija nudien smaga diena. Mums vajadzēja turēties vadošo braucēju pulkā un ticēt, ka varam izturēt līdz finišam. Uzskatu, ka Kavendišs ir tikai tīrs sprinteris. Kad trases finišs ir līdzens un nav sevišķi smags, viņš ir labākais pasaulē. Ja paskatāmies uz manām pēdējām uzvarām, nereti finišā jādodas pret kalnu vai sagaidāms smags sprints. Piemēram, kā šodien."

Tāpat jāpiemin, ka Norvēģijas izlasei pasaules čempionātā esot bijusi viena no mazākajām delegācijām, taču, neskatoties arī, ka sportistiem tika liegts elektroniski sazināties ar komandu, Hushovds un viņa biedri teicami tika galā ar visiem pārbaudījumiem.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com