Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūma pārsvars pārsniedz minūti, Skujiņš saglabā 129. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Frūma pārsvars pārsniedz minūti, Skujiņš saglabā 129. vietu
Migels Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 15. posmā uzvarēja Migels Lopess no "Astana" komandas. Kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms finišēja piektais un palielināja pārsvaru. Latvietim Tomam Skujiņam joprojām 129. pozīcija.

15. posms bija īss, taču ne patīkams, jo riteņbraucējus sagaidīja vairāki stāvi kāpumi, tostarp finišā. Tāpat temperatūra bija augsta, tāpēc tika palielināts laika limits finišējušajiem. Sacensības ievadīja vairāki neveiksmīgi bēgšanas mēģinājumi, un bija nepieciešami 30 kilometri, lai atrautos pirmā grupa.

Visi trīs kāpumi bija pēdējos 70 kilometros, un pirms pirmā līderu grupai bija divu ar pusi minūšu pārsvars. Tomēr "Astana" komandas vadībā peletons deficītu sadeldēja, un, kāpumiem kļūstot stāvākiem, līderu grupa izšķīda. Taču pirmajā kāpumā sadalījās arī peletons.

Četrus kilometrus līdz finišam Migels Lopess panāca un viegli apsteidza Adamu Jeitsu, un nekas nespēja viņu šķirt no otrās uzvaras "Vuelta a Espana" posmā. Pirms noslēdzošā kilometra viņam bija minūtes pārsvars, kuru izdevās nosargāt. Otrais bija Iļnurs Zakarins no "Katusha", kurš veica vēlu uzbrukumu.

Kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms finišēja piektais un palielināja pārsvaru – Vinčenso Nibali no viņa atpaliek minūti un vienu sekundi. Zakarins ar uzbrukumu pacēlās līdz trešajai vietai, un viņš no Frūma atpaliek 2:08 minūtes. Līdera pozīcijas šodienas posmā netika apdraudētas.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš šodienas posmā ierindojās 165. vietā starp 169 finišējušajiem sportistiem, no uzvarētāja atpaliekot 30 minūtes un 38 sekundes. Kopvērtējumā viņš ieņem 129. vietu.

Vuelta a Espana kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristofers FrūmsLielbritānijaSky62:06:35
2.Vinčenso NibaliItālijaBehrain Merida+1:01
3.Iļnurs ZakarinsKrievijaKatjuša-Alpecin+2:08
4.Vilko KaldermansNīderlandeSunweb+2:11
5.Estevans ČavessKolumbijaOrica-Scott+2:39
6.Anhels Migels LopessKolumbijaAstana+2:51
129.Toms SkujiņšLatvijaCannondale-Drapac+3:12:47
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja