Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

SEB MTB maratona Kuldīgas posmā dubļainajā trasē uzvar Flaksis un Jaunslaviete

Toms Markss
Toms Markss

SEB MTB maratona Kuldīgas posmā dubļainajā trasē uzvar Flaksis un Jaunslaviete
Andžs Flaksis (pa vidu) uzvar Kuldīgā
Foto: Reinis Hofmanis

Svētdien Kuldīgā tika aizvadīts SEB MTB maratona seriāla ceturtais posms. Ļoti dubļainā trasē uzvaru “Toyota Hybrid” distancē vīru absolūtajā vērtējumā svinēja Andžs Flaksis, bet dāmām nepārspēta bija Katrīna Jaunslaviete. Tikmēr vērienīgajā “Virši – A” braucienā pie panākumiem spraigās cīņās tika Krišjānis Jansons-Ratiniks un Beate Kovgere.

Svētdien skaistajā Kuldīgas pilsētā pulcējās riteņbraukšanas cienītāji, lai piedalītos Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – ceturtajā posmā. Posma rīkotāji bija parūpējušies par ļoti interesantām distancēm. Tās ievērojami grūtākās padarīja lielie dubļi, kas pēc lielajām lietavām izveidojās visas trases garumā.
Prestižajā “Toyota Hybrid” distancē dalībnieku skaitu papildināja arī nesen kā par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanā kļuvušais mājinieks Krists Neilands, “Tour de Beauce” velobrauciena kopvērtējuma uzvarētājs Andžs Flaksis, Eiropas čempions MTB maratonā Pēters Prūss un citi. 64, 8 kilometru garajā distancē bez lielajiem dubļiem netrūka arī tehniski sarežģītu taciņu, pļavas posmu un upes šķērsošanas.

Jau distances sākuma daļā solo vadību izdevās iegūt Andžam Flaksim. 2014. gada SEB MTB maratona kopvērtējuma uzvarētājs, kurš šobrīd pārstāv pazīstamo ASV riteņbraukšanas komandu “Holowesko Citadel Racing team”, savu pārsvaru pakāpeniski palielināja virs divām minūtēm. Sekotāju grupā atradās gan kopvērtējuma līderis Dmitrijs Sorokins (“Rietumu banka – Rīga”), gan viņa tuvākais sekotājs Oskars Muižnieks (“Sortlife.lv”). Līdz finišam nekas daudz nemainījās. Skaistu uzvaru posmā izcīnīja Flaksis, kura laiks distancē bija 2 stundas 10 minūtes un 34 sekundes. Spraigā finiša spurtā par otro pozīciju ātrāks izrādījās Muižnieks, bet Sorokinam vieta uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Abi no Flakša atpalika par 3 minūtēm un 28 sekundēm. Labāko sešiniekā spēja iekļūt arī – Pēters Prūss (“Rietumu banka – Rīga”), Matīss Preimanis (“Sportlife.lv” un Uldis Ālītis (“Rietumu banka – Rīga”).
Kopvērtējumā zaļo līdera kreklu saglabā Sorokins, kura pārsvars pār otrajā vietā esošo Oskaru Muižnieku ir 21 punkts. Trešajā vietā kopvērtējumā ir Matīss Preimanis, kuru no līdera šķir 93 punkti. “DPD” aktīvākā braucēja kreklu saņēma Muižnieks, bet “Bosch” labākā jaunā braucēja krekls tika Kārlim Tonem (“ZZK”).

Dāmu konkurencē uzvaru šajā posmā svinēja “ZZK” komandas sportiste Katrīna Jaunslaviete, kura triumfēja arī Smiltenē. Viņa Kuldīgas dubļainajā trasē pavadīja 2 stundas 34 minūtes un 37 sekundes. Otro vietu ieguva “Rietumu banka – Rīga” braucēja Lelde Ardava, kura uzvarētājai zaudēja nedaudz vairāk par četrām minūtēm. Trijnieku noslēdza kopvērtējuma līdere Ingrīda Šmite no “Sportlife.lv”. Viņa arī saglabāja zaļo līderes krekliņu. Komandu vērtējumā nepārspēti palika “Rietumu banka – Rīga” pārstāvji, kuriem sekoja “Patria Bottecchia” un “ZZK” komandas.

Ne mazāk spraigas un aizraujošas cīņas bija vērojamas arī 44,2 kilometru garajā “Virši – A” distancē. Vīru konkurencē galvenie pretendenti cīņā par uzvaru noskaidrojās trases otrajā daļā. Finiša taisnē kā pirmais iebrauca “Gandrs Merida” komandas sportists Krišjānis Jansons --Ratiniks, kurš arī pēc gada pārtraukuma izcīnīja uzvaru Kuldīgas posmā. Otro vietu ieguva “Valmieras velo vienības” pārstāvis Hentijs Vimba, bet trijnieku noslēdza “Subaru AD REM” auto riteņbraucējs Nauris Birkentāls. Jāizceļ, ka gan Vimba, gan arī Birkentāls uz goda pjedestāla SEB MTB absolūtajā vērtējumā kāpa pirmo reizi.

Kopvērtējumā par jauno līderis kļuva Ratiniks. Par deviņiem punktiem no līdera atpaliek Smiltenes posma uzvarētājs Juris Priževoits (“Volkswagen Veloprofs.lv”), bet trijnieku noslēdz Gints Jakovels (“KS Sporta klubs”). Komandu vērtējumā nepārspēti Kuldīgā palika “Subaru AD REM auto”, otrā vieta “Hawaii Express Filter”, bet trešā pozīcija “Sportland Bottecchia” vīriem.

Dāmu absolūtajā konkurencē “Virši –A” distancē posmā uzvaru guva Beate Kovgere no Mālpils sporta kluba “EMU”, otrajā vietā atstājot Aigu Paegli (“Engures sportam”) un trešajā Rūtu Brakovsku (“KS Sporta klubs”). Kopvērtējumā Beatei Kovgerei izdevās atgūt līderes kreklu.

Aktīvās atpūtas baudītāji piedalījās “Mammadaba” veselības braucienā, kur pirmo sezonu tika ieviesta laika kontrole. Ļoti aizraujošā un enerģiskā gaisotnē notika “Rasēns” bērnu brauciena sacensības. Šajās sacensībās balvas pēc finiša saņēma visi mazie braucēji.

     [+] [-]

, 2017-07-03 09:50, pirms 7 gadiem
Krišjānis Justs Ratiniks?

Autor, izlabo uz Krišjānis Jansons-Ratiniks.

     [+] [-]

, 2017-07-03 11:01, pirms 7 gadiem
stulbākais, ka šitais izskanēja pa visām radio un tv..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja