Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

SEB MTB maratona sezonas finālposms notiks Jaunmārupē, tiešraide Sportacentrs.com TV

SEB MTB maratona sezonas finālposms notiks Jaunmārupē, tiešraide Sportacentrs.com TV
SEB MTB maratons noslēgsies sestdien Mārupē
Foto: Agnis Melderis

Nākamās nedēļas sestdienā, 7. oktobrī, Mārupes novada Jaunmārupē tiks aizvadīts SEB MTB maratona astotā posma sacensības, kuru laikā tiks noskaidroti sezonas kopvērtējuma uzvarētāji atlikušajās vecuma un meistarības grupās. Tiešraidē sacensības jau no plkst. 12.00 varēs vērot tiešraidē gan Sportacentrs.com TV kanālā, gan internetā - Sportacentrs.com.

Latvijas vērienīgākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – sezona strauji pietuvojusies noslēgumam. Tajā atlicis finālposms, kas nākamās nedēļas sestdienā notiks Mārupes novada Jaunmārupē. Tik tuvu Rīgai SEB MTB maratons norisināsies pirmo reizi.

Sacensību rīkotāji parūpējušies par gana interesantām un aizraujošām distancēm, kas vedīs pa Jaunmārupes, Skultes un Brīvkalnu apkārtnes meža ceļiem un takām. Tāpat maršrutā iekļauts Beberbeķu dabas parks un tajā esošās aizraujošās takas. Šīs būs vienīgās sacensības, kur "Toyota Hybrid" un "Virši – A" distances garums būs vienāds – 40,8 kilometri.

Kā pirmie, pulksten 10:30, trasē dosies "Rasēns" bērnu brauciena dalībnieki. Šajā posmā par mazajiem braucējiem padomāts īpaši. Reģistrācija visiem dalībniekiem būs bezmaksas. Bez tam, pēc finiša katrs mazais dalībnieks saņems īpašu piemiņas medaļu. Gaidāmas arī piepūšamās atrakcijas, radošās darbnīcas un citas aizraujošas aktivitātes. Apbalvošanas ceremonijā tiks sveikti ātrākie posma un arī sezonas kopvērtējuma braucēji dažādās vecuma grupās.

Pulksten 12:00 starta šāviens tiks dots "Toyota Hybrid" distancei. Ja dāmu konkurencē čempiones titulu kopvērtējumā jau kā nodrošinājusi Katrīna Kipure no "ZZK" komandas, tad vīru līderis Dmitrijs Sorokins vēl nevar justies drošs par savu triumfu kopvērtējumā. Tāpat pēdējais posms saliks punktus uz "i" dažādās "Toyota Hybrid" vecuma grupās.

Tikai 15 minūtes vēlāk, pulksten 12:15, trasē dosies "Virši – A" distances dalībnieki, arī veicot 40,8 kilometru garu distanci. Šeit kopvērtējumā vīriem čempiona titulu garantējis "Volkswagen Komerctransports – Veloprofs.lv" sportists Jānis Priževoits, kamēr dāmām konkurentēm neaizsniedzama ir "EMU" vienības pārstāve Beate Kovgere. Vairākās citās grupās cīņa par uzvaru atrisināsies Mārupes posmā.

Dienas noslēdzošais starts gaidāms pulksten 13:00, kad 25,9 kilometru garajā distancē dosies "Mammadaba" veselības brauciena dalībnieki, kuru vidū būs arī zēnu un meiteņu grupu braucēji, kas cīnīsies par uzvarām kā posmā, tā arī kopvērtējumā.

Par SEB MTB maratona finālposma atmosfēru rūpēsies aktīva dzīves veida piekopējs Normunds Pauniņš un grupa "Otra puse". Tāpat tiks noteikts astotais finālists uz "Sportland" dāvāto "Bottecchia" velosipēdu. Tieši Jaunmārupē apbalvošanas ceremonijas laikā no astoņiem finālistiem tiks noteikts viens laimīgais, kurš tiks pie šīs vērtīgās balvas.

Reģistrācija SEB MTB Mārupes posmam norisinās mājaslapā velo.lv. Šeit atrodama arī plašāka informācija par gaidāmo notikumu.

Tiešraidē sacensības jau no plkst. 12.00 varēs vērot tiešraidē gan Sportacentrs.com TV kanālā, gan internetā - Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
velo.lv


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.