Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Štrombergs finālā krīt, Treimanis finišē sestajā vietā

Kristaps Desmitnieks

Štrombergs finālā krīt, Treimanis finišē sestajā vietā
Māris Štrombergs
Foto: bmxnews.com

Hula Vistā (ASV) aizvadīts BMX Pasaules kausa noslēdzošais, ceturtais posms. Līdz sacensību fināla braucienam no Latvijas pārstāvjiem aizkļuva Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, taču ne vienam, ne otram pie godalgām tikt neizdevās.

Kā jau vakar ziņojām, kvalifikācijas kārtu pārvarēja un labāko 64 sportistu skaitā, kas nodrošina vietu pamatsacensībās, iekļuva pieci Latvijas pārstāvji: Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, Toms Mankus un Kristers Lejiņš. Pateicoties veiksmei un lieliski aizvadītiem braucieniem, no latviešiem finālu sasniedza Štrombergs un Treimanis. Jāpiemin, ka no favorītiem sacensību finālā neiekļuva Pasaules čempions Joris Dodē un Sems Vilobijs, kuri piedzīvoja sadursmi sacensību pusfinālā.

Finālā Treimanis startēja no piektā, bet Štrombergs no septītā celiņa, atrodoties līdzās amerikānim Konoram Fīldsam, kurš lieliski aizvadīja braucienus pirms gaidītā fināla. Jau distances pirmajos metros Treimanis iepalika un atkrita uz astoto vietu, Štrombergs turējās līderu pulciņā, bet pēc pirmās laika atzīmes vadībā atradās Nikolass Longs.

Kā par nelaimi Štrombergam un citiem sportistiem, kuri veiksmīgi iesāka distanci, jau trases pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja Nīderlandes braucējs Jelle van Gorkoms, līdz ar to nogāžot vai apturot veselu virkni ar braucējiem. No līderu pulciņa vienīgi Konors Fīldss spēja izvairīties no sadursmes un netraucēti finišēt pirmajā vietā. Otrajā vietā finišu sasniedza Reimons van der Bīzens, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena vietu izcīnīja Deivids Hermans. Treimanis sacensības pabeidza ar sesto vietu, bet Olimpiskais čempions un šī gada Pasaules vicečempions Māris Štrombergs finišu nesasniedza.

Izmantotie resursi:
Race - Another double US Victory as Fields and...

  -4 [+] [-]

, 2011-10-02 09:35, pirms 13 gadiem
Žēl, bet šis kritiens Štrombergam var nostrādāt pozitīvi psiholoģiskā ziņā...
Varbūt tas ļaus atbrīvoties pilnībā pēc smagā savainojuma, jo gan jau, ka zemapziņā visu laiku mājoja doma-ka tik nenokrist un nesatraumēties.
Londona, Māris nāk!
Slēpts komentārs: Modžohēds

  +3 [+] [-]

, 2011-10-02 10:43, pirms 13 gadiem
Shit happens!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-02 12:12, pirms 13 gadiem
Štrombis startā vienkārši nevienam neatstāj cerības, žēl ka bija ārmala. 88.198.11.49