Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

PČ grupas braucienā triumfē itāliete Broncīnī

PČ grupas braucienā triumfē itāliete Broncīnī
Džordžija Broncīni
Foto: cyclingnews.com

Itālijas riteņbraucēja Džordžija Broncīni sestdien Melburnā izcīnījusi pasaules čempiones titulu grupas braucienā. Sudrabs un bronza attiecīgi Mariannai Vosai no Nīderlandes un zviedrietei Emma Juhansonei.

127 kilometrus garā grupas brauciena finišā Džordžija Broncīni apsteidza Mariannu Vosu no Nīderlandes, zviedrieti Emmu Juhansoni un titulēto Lielbritānijas riteņbraucēju Nikolu Kuku. Broncīnī šī ir jau otrā pasaules čempionāta godalga, pirms trim gadiem viņa finišēja trešā. Augsto astoto vietu izcīnīja Lietuvas pārstāve Rasa Leleivite.

Jau svētdien tiks noskaidroti labākie grupas braucienā vīriešu konkurencē. Sākotnēji bija paredzēts, ka grupas braucienā startēs arī Latvijas pārstāvis Raivis Belohvoščiks taču rezerves velosipēda vešana izmaksā dārgi – par bagāžu jāmaksā virs 1000 latu, kas viņam nav pa kabatai. Jau ziņojām, ka sacensībās ar atsevišķu startu Belohvoščiks izcīnīja 28. vietu.

PČ grupas brauciens (sievietēm)

VietaSportisteValstsLaiks
1.Giorgia BronziniItālija3:32:01
2.Marianne VosNīderlande
3.Emma JohanssonZviedrija
4.Nicole CookeLielbritānija
5.Judith ArndtVācija+0:00:01
6.Grace VerbekeBeļģija+0:00:03
7.Trixi WorrackVācija
8.Rasa LeleivyteLietuva

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.