Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Preimanis dramatiskā cīņā izcīna uzvaru SEB MTB Smiltenes posmā

Rolands Eliņš

Preimanis dramatiskā cīņā izcīna uzvaru SEB MTB Smiltenes posmā
Foto: Zigismunds Zālmanis un Jeļizaveta Iļjina

Svētdien, 2. augustā, Smiltenē norisinājās tautas iecienītā SEB MTB maratona piektais posms. “Skandi motors” distancē spēcīgajā konkurencē uzvaru absolūtajā vērtējumā vīriem izcīnīja “Sportlife Cycling” komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, kamēr starp dāmām nepārspēta palika “ebike Machine” vienības sportiste Katrīna Jaunslaviete. Tikmēr vērienīgajā “Virši – A” braucienā triumfēja Gints Jakovels un Rūta Brakovska.

Pašmāju lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla – SEB MTB maratona – sezona jau atrodas savā otrajā pusē. Svētdien teju 2000 velomīļu no Latvijas un apkārtējām valstīm pulcējās skaistajā un ļoti rosīgajā Vidzemes mazpilsētā Smiltenē, lai aizvadītu seriāla piekto posmu. Smiltene, kas ir Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtene, sagaidīja dalībniekus ar lieliskiem laika apstākļiem, daudz līdzjutējiem un aizraujošām trasēm. Pateicoties Jāņa Brakovska ģimenes entuziasmam tika izveidota ļoti interesanta un dinamiska trase. Tajā netrūka ne šauru taciņu, pļavas posmu, nobraucienu, bruģa kāpuma, Abulas upes šķērsošana un citu pārbaudījumu.

63 kilometru garajā “Skandi motors” distancē, kas sadalīta divos apļos, jau trases pirmajā daļā atrāvās divi no galvenajiem favorītiem – “Sportlife Cycling team” komandas braucējs Matīss Preimanis un “ZZK/ Cēsis” sportists Arnis Pētersons. Abiem veiksmīgi sastrādājoties, tuvāko sekotāju cerības viņus panākt ievērojami samazinājās. Preimanis un Pētersons kopā sasniedza Abulas upi. Pēdējā kāpumā pirms finiša taisnes nevienam no viņiem ievērojamu pārsvaru iegūt neizdevās. Dramatiskā cīņā pēdējos metros nedaudz ātrāks izrādījās Matīss Preimanis, kuram tā bija pirmā uzvara šajā sezonā kādā no SEB MTB maratona posmiem. No Līgatnes nākušais sportists trasē pavadīja 1 stundu 58 minūtes un 17 sekundes. Tāds pats laiks arī Pētersonam. Tikmēr trešo vietu dinamiskajā trasē izcīnīja “Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Andris Vosekalns. Bijušais Latvijas čempions uzvarētājam zaudēja 3 minūtes un 58 sekundes. Labāko sešiniekā ierindojās arī Dmitrijs Sorokins, Stens Eriks Oterends un Oskars Muižnieks.

Matīss Preimanis pēc izcīnītās uzvaras: “Liels prieks, ka izdevās izcīnīt šo uzvaru. Jau kādā desmitajā kilometrā ar Arni kopā atrāvāmies. Tālāk labi sastrādājāmies un viss izšķīrās finišā. Zināju, ka Arnim ir ļoti labs finišs, bet man izdevās izmantot savu iespēju, par ko arī gandarījums!”

Sieviešu absolūtajā vērtējumā pie pirmās uzvaras šosezon tika “ebike Machine” vienības braucēja Katrīna Jaunslaviete. Viņas laiks trasē bija 2 stundas 14 minūtes un 44 sekundes. Nepilnu minūti Katrīnai zaudēja kopvērtējuma līdere Lelde Ardava no “Rietumu – Delfin” vienības. Tikmēr trešā Smiltenē palika igauniete Janelle Uibokanda, kura Jaunslavietei piekāpās par 7 minūtēm un 56 sekundēm. Komandu vērtējumā uzvaru izcīnīja “Sportlife Cycling team” vienība, kurai sekoja “Rietumu – Delfin” un “ZZK” sportisti.

Kopvērtējumā pēc pieciem no septiņiem posmiem līderpozīcijas vīriešu konkurencē joprojām saglabā igaunis Alges Masigments no “ZZK”, kamēr dāmām līderes gods paliek Leldei Ardavai.

“Virši – A” braucienā 35 kilometru garajā distancē vīriešu konkurencē, veicot izšķirošo izrāvienu Smiltenes vecajā parkā, uzvaru svinēja “Volkswagen Veloprofs.lv” komandas sportists Gints Jakovels. Rīdzinieks, kuram šī bija jau trešā uzvara piecos posmos, par 11 sekundēm apsteidza “MySport veikals” vienības pārstāvi Lauri Purniņu. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Jānis Vecvanags (“Hawaii Express Scott”), 15 sekundes aiz Jakovela. Sieviešu vērtējumā mājiniekus ar uzvaru iepriecināja Rūta Brakovska. Smilteniete aiz sevis atstāja Lāsmu Ozolu un Beāti Kovgeri. Komandu vērtējumā “Virši – A” braucienā uzvarēja “Sportilfe Cycling team”, kam sekoja “Volkswagen Veloprofs.lv” un “MySport veikals” vienības. Tikmēr kopvērtējumā līderpozīcijas vīru grupā pārņēmis Lauris Purniņš, bet dāmām līderes krekliņš paliek Rūtas Brakovskas īpašumā.

Lieliskā gaisotnē otrais posms aizritēja arī “Mammadaba” veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās Herkuless bērnu braucienā.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja “Zaķumuižas” ūdens un “Isostar” enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja “Daily”. Jau 14. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona sestais posms norisināsies 16. augustā Talsos.

SEB MTB kalendārs:

6. posms: 16.08.2015. Talsi

7. posms: 27.09.2015. Ikšķile

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss