Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kitels uzvar otrajā posmā, līdera kreklu saglabā Tomass

Krišs Upenieks

Kitels uzvar otrajā posmā, līdera kreklu saglabā Tomass
Marsels Kitels
Foto: AP/Scanpix

Šosejas riteņbraukšanas seriāla ''Tour de France'' otrajā posmā uzvaru izcīnījis ''Quick-Step Floors'' Vācijas riteņbraucējs Marsels Kitels, bet dzelteno līdera krekliņu arī pēc šī posma saglabāja Džeraints Tomass no ''Team Sky'' vienības.

Otrais brauciens bija 203 kilometrus garais posms no Diseldorfas uz Ljēžu Beļģijā. Kitels izšķirošo sprintu uzsāka aptuveni 150 metrus pirms finiša, izcīnot savu desmito uzvaru karjerā ''Tour de France'' posmos. Līderu grupā finišēja arī Džeraints Tomass no ''Team Sky'', saglabājot līdera kreklu.

Pēc finiša Kitels ļoti emocionāli svinēja panākumu, bet otrajā vietā finišēja francūzis Arno Demārs no FDJ komandas, savukārt labāko trijnieku noslēdza Vācijas riteņbraucējs Andrē Greipels (''Lotto Soudal'').

Līderu grupā finišēja arī trīskārtējais ''Tour de France'' čempions Kriss Frūms, kurš 30 kilometrus pirms finiša krita pēc tam, kad savu riteni nesavaldīja ''Katusha-Alpecin'' riteņbraucējs. Šajā incidentā krita vēl viens riteņbraucējs, bet Frūms ātri spēja piecelties un veiksmīgi aizvadīt posma atlikušo daļu.

''Par laimi, nav nekāda savainojuma. Tikai nedaudz norāvu ādu no muguras. Bet tā ir realitāte riteņbraukšanā. Mēs varam būt priecīgi, ka visi veiksmīgi tikām līdz finišam un nezaudējām svarīgas sekundes saviem konkurentiem,'' tā situāciju komentēja Frūms.

3. posms jau rīt būs 212.5 kilometrus garš brauciens.

Tour de France 2. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.M.KitelsVācijaQuick-Step Floors4:37.06
2.A.DemārsFrancijaFDJ
3.A.GreipelsVācijaLotto-Soudal
4.M.KavendišsLielbritānijaDimension Data
5.D.GronevegensNīderlandeLottoNL-Jumbo
6.S.KolbrelliNīderlandeBahrain-Merida
7.B.SviftsLielbritānijaUAE Team Emirates
8.N.BohanīFrancijaCofidis Solutions Credits
9.M.MetjūzsAustrālijaSunweb
10.P.SagansSlovākijaBora-Hansgrohe

Izmantotie resursi:
https://uk.sports.yahoo.com/news/to...