Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms Andorā finišē trešais un pārņem vadību PK kopvērtējumā

Krišs Upenieks

Blūms Andorā finišē trešais un pārņem vadību PK kopvērtējumā
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK Cēsis

Svētdien Andoras pilsētā Vallnordā tika aizvadīts Pasaules kausa MTB XCO krosā trešais posms. U23 vīru konkurencē augsto trešo vietu izcīnīja “ZZK” komandas Latvijas sportists Mārtiņš Blūms. Cēsinieks kļuvis arī par jauno kopvērtējuma līderi, kas ir nebijis panākums Latvijas kalnu riteņbraukšanā. Elites vīru konkurencē Arnis Pētersons finišēja 57. vietā.

Pasaules kausa sezona kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā šīs nedēļas nogalē turpinājās Anorā esošajā augstkalnes pilsētā Vallonordā. Šeit norisinājās trešā posma sacensības, pulcējot pasaules labākos elites un U23 sportistus.

Uz Andoru devās arī Latvijas komandas “ZZK” sportisti – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Kopvērtējumā pēc Čehijas un Vācijas posmiem Mārtiņš U23 vecuma grupā atradās augstajā otrajā vietā, kamēr Arnis elites konkurencē noslēdza labāko 30 skaitu. Mūsu sportisti trenera Vilmāra Tomsona vadībā uz kalniem bagāto pundurvalstiņu devās divas nedēļas pirms posma, aizvadot treniņnometni un aprodot ar augstkalnes apstākļiem.

U23 vecuma grupas sportisti veica sešus apļus. Viena apļa garums – četri kilometri. Uz starta kopumā izgāja 96 sportisti no 25 valstīm. Mārtiņš Blūms startēja no pirmās starta rindas. Pirmajos apļos Mārtiņš kopā ar Dānijas sportistu Simonu Andereasenu (Dānija) ieguva dubultvadību. Tuvākais sekotājs Alans Haterlijs no Dienvidāfrikas latvietim un dānim pēc diviem apļiem zaudēja 15 sekundes. Turpinājumā sekotāji līderiem pietuvojās vēl straujāk. Mārtiņš Blūms gan turpināja atrasties līdera vidū, rādot lielisku sniegumu trasē. Ceturtā apļa beigās Haterlijam izdevās panākt līderu duetu, bet vēl vienu apli vēlāk līderu grupā jau atradās pieci sportisti. Blūma grupu panāca arī itālietis Nadirs Kolledani un rumāņu talants Vads Daskalu.

Cīņa par uzvaru izšķīrās pēdējā aplī, kad atrāvās Andereasens un Haterlijs, bet Mārtiņš Blūms bija sekotāju grupā ar jau pieminētajiem Itālijas un Rumānijas riteņbraucējiem. No līderiem sekotāju trio atpalika desmit sekundes. Pēdējos metros bija skaidrs, ka Blūms cīnīsies par trešo vietu. Lieliski veicot pēdējo distances nogriezni, cēsinieks spēja pārspēt Daskalu un Kolledani. Otro reizi šajā sezonā Mārtiņš Blūms kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa izcīņas posmos.

Par uzvarētāju kļuva Dānijas sportists Andereasens, no kura Mārtiņš Blūms atpalika 11 sekundes. Spraigā cīņā otro pozīciju ieguva Haterlijs (+00:00:01).

Lieliska aina paveras kopvērtējumā, kur par jauno līderi ir kļuvis tieši “ZZK” komandas Latvijas sportists. Blūma kontā pēc pussezonas 170 punkti. Līdzšinējais līderis Peters Fagerhaugs Andoras posmā finišēja vien 54. vietā, paliekot bez kopvērtējuma punktiem. Otrajā vietā kopvērtējumā atrodas Nadirs Kolledani (143 punkti), bet trešajā vietā atrodas vācietis Georgs Eggers (124 punkti).

Elites vīri veica par vienu apli vairāk nekā U23 sportisti. Startēja 104 sportisti no 23 valstīm. Starp viņiem arī “ZZK” pārstāvis Arnis Pētersons, kuram tika piešķirts 61. starta numurs. Pirmo apli mūsu sportists noslēdza 59. vietā, nepilnas divas minūtes aiz līdera un kalnu riteņbraukšanas leģendas Nino Šurtera. Turpinājumā Arnis centās nostiprināties TOP 60 skaitā, kas pamazāk arī izdevās.

Ceturto apli cēsinieks noslēdza 58. vietā. Turpinājumā mūsu sportists uzlaboja savas pozīcijas par vienu vietu. Finišs smagajā trasē tika sasniegts 57. vietā. No uzvarētāja Nino Šurtera trenera Vilmāra Tomsona audzēknis atpalika par 7 minūtēm un 38 sekundēm. Ātrākais apļa laiks Pētersonam tika sasniegts trešajā aplī, kad sportists uzrādīja 39. rezultātu.

Šurters vadībā atradās no pirmā līdz pēdējam aplim, apliecinot savu dominanci. Cīņā par otro vietu ātrākais izrādījās Šurtera tautietis Matiass Fluikigers, kurš cieta neveiksmi Vācijas posmā. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpās talantīgais francūzis Žordans Sarrou. Tikmēr ceturtais palika jaunzēlandietis Samuels Gazē. Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Nino Šurters, kamēr Pētersons atkāpies uz 41. vietu (98 punkti).

Pasaules kausa sezona turpināsies jau nākamās nedēļas nogalē Šveicē, kur pērn Arnis Pētersons U23 grupā izcīnīja ceturto vietu, bet Mārtiņš Blūms bija devītais.

Izmantotie resursi:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-02 20:28, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Kas ar Jaunslavieti, kāpēc nevienā PK posmā tā arī nav startējusi?
Nav gatava Pasaules kausa trasēm. Parāk tehniskas priekš viņas. Fiziski spēcīga, bet pat Latvijas gonkās nespēj visas vietas izbraukt. Pieļauju, ka viņu paņēma, lai būtu ZZK komanda, jo komandā vajag vismaz 3 braucējus.