Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs otro reizi iekļūst TOP 20 ''Sun Juan'' velobraucienā

Toms Markss
Toms Markss

Bogdanovičs otro reizi iekļūst TOP 20 ''Sun Juan'' velobraucienā
Māris Bogddanovičs cīnās par pozīciju peletonā
Foto: Amore&Vita - Prodir komandas arhīvs

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika Argentīnā notiekošajā ''Vuelta San Juan Internation'' daudzdienu velobrauciena (UCI 2 Pro kategorija) 6. posmā Latvijas šosejas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs (''Amore&Vita – Prodir'') finišēja 20. vietā, bet uzvaru guva labākais Čehijas riteņbraucējs Zdeņeks Štibars.

Pēc kalnu etapa, ''Sun Juan'' velobrauciens sestdienas vakarā turpinājās ar 174 kilometru garo sesto etapu, kas bija krietni līdzenāks un sprinteriem piemērotāks. Pēdējie 10 kilometri bija ļoti tehniski un smagi, jo trase veda augšā un lejā. Pie tam, pēdējie 5 kilometri bija jāveic pa autotdromu.

Lai arī sprinteri bija vadošo braucēju vidū pirms pēdējiem kilometriem, tomēr tehniskais finišs deva iespēju sekmīgam solo izrāvienam. Tā arī notika. Sekmīgs solo gājiens padevās ''Decuninck Quick – Step'' braucējam Zdeņekam Štribaram. Čehs guva dramatisku uzvaru, nosargājot nelielās līdera pozīcijas.

Trasē viņš pavadīja 3 stundas 56 minūtes un 51 sekundi. Tāds pats laiks arī grupai. Otrā vieta kolumbietim Huanam Molano (''UAE Team Emirates''), bet trijnieku noslēdza Kristapa Oša aprūpētais Rudijs Barbjē no ''Israel Start – Up Nation''.

Labu pozīciju finišam izkaroja Māris Bogdanovičs, tomēr pēdējos metros spēka nedaudz pietrūka. Finišā 20. vieta starp 161 dalībnieku. Viesturs Lukševics tikmēr guva 69. vietu (+00:00:00).

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma līdera godu saglabā Remko Evenpūlss, kurš par 33 sekundēm apsteidz Felipo Gannu

Izmantotie resursi:
lrf.lv