Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Muižnieks neapturams arī Smiltenes tveicē; “DTG – MySport” dominance Latvijā turpinās

Toms Markss
Toms Markss

Muižnieks neapturams arī Smiltenes tveicē; “DTG – MySport” dominance Latvijā turpinās
Oskars Muižnieks
Foto: Agnis Melderis

Smiltenē ļoti karstos laika apstākļos aizvadīts “Vivus.lv MTB” maratona 5. posms. “HRX” maratona distancē pārliecinoši uzvarēja Oskars Muižnieks, kamēr otro un trešo vietu guva Lauris Purniņš un Uldis Ālītis. Arī komandu ieskaitē pārliecinoši labākie bija “DTG – MySport” vīri.

Smiltene, ko pamatoti dēvē par Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimteni, aizvadītās nedēļas svētdienā uzņēma “Vivus.lv MTB maratona” sezonas piekto posmu. Sacensību starta un finiša zona bija izveidota vienā no Latvijas labākajām autotrasēm. Trase, kā allaž, vilties nelika ne uz mirkli. Kopā ar spēcīgo tveici, šis lielākajai daļai dalībnieku bija sezonas nopietnākais pārbaudījums.

Uz Smilteni lieliskā noskaņojumā devās “DTG – MySport” vienība, kuras sportisti startēja kā maratona, tā pusmaratona distancēs. “HRX maratonā” dalībnieki veica 52 kilometru garu trasi, kas bija izveidota vienā aplī. Distances sākuma daļā līderu grupa turējās kopā, bet turpinājumā savu dominanci Latvijas MTB maratons nodemonstrēja Oskars Muižnieks. Latvijas čempions no “DTG – MySport” vienības sekmīgi atrāvās no konkurentiem. Līd finišam Osis savu pārsvaru tikai audzēja.

Finišu alūksnietis sasniedza pēc trasē pavadītajām 2 stundām 17 minūtēm un 4 sekundēm (vidējais ātrums 22,7km/h). Pēc 4 minūtēm un 30 sekundēm finišēja Lauris Purniņš, kuram otrā vieta, bet pilnu goda pjedestālu “DTG – MySport” nodrošināja Uldis Ālītis (+00:05:51) aiz Oskara. Uldis beigu daļā spēja iegūt nelielu pārsvaru pār Nauri Birkentālu, kurš finišēja ceturtais. Šādā secībā mūsu komandas braucēji arī aizņem pirmās trīs vietas kopvērtējumā 28. vietā Smiltenē finišēja Aleksandrs Fiļipovs, 32. Armands Priede, 41. Roberts Viļums.

Arī komandu ieskaitē pārliecinoša uzvara “DTG – MySport” vīriem, kas aiz sevis otrajā vietā atstāja “VW Komerctransports – Veloprofs.lv” vienību. Trijnieku tikmēr noslēdza “ZZK”. Uldis Ālītis uzvarēja “Cat” aktīvākā braucēja vērtējumā, bet Kristofers Rācenājs palika nepārspēts sprinta starpfinišā.

“Latvijas valsts mežu” pusmaratona dalībnieki tikmēr sacentās 27 kilometru garajā distancē. Uzvaru posmā guva Zigmārs Zučiks no “Pulsaar”. Bet no ”DTG – MySport” vīriem visaugstāk tika Kārlis Vanags, kuram 11. vieta. 15. Kristofers Rācenājs, 19. Juris Damškalns, 31. Aksels Bresme, 60. Sandis Ķemers, 91. Artūrs Sprudzāns, 185. Kaspars Vaisūns, 189. Māris Lazdiņš. Komandu ieskaitē “DTG – MySport” pusmaratona vīriem ceturtā vieta.

Šīs nedēļas svētdienā Ikšķilē notiks Latvijas valsts mežu MTB maratona 6. posms, kurā aktīvi būs pārstāvēta arī “DTG – MySport” vienība.