Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

papildināts Smirnovam 7. vieta un UCI punkti sezonas pirmajā startā Portugālē

Toms Markss
Toms Markss

Smirnovam 7. vieta un UCI punkti sezonas pirmajā startā Portugālē
Andris Smirnovs

Svētdien Portugālē notiekošajā UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā "Clássica Loulé Cidade Europeia do Desporto" septīto vietu izcīnījis "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucējs Andris Smirnovs. Par uzvarētāju 158 kilometru garajā distancē kļuva kanādietis Mihaels Vuds.

Pēdējo gadu Latvijas vadošā riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" pēc aizvadītā treniņu procesa Latvijā un Spānijā, svētdien pirmo reizi pārbaudīja savus spēkus, startējot UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā "Clássica Loulé Cidade Europeia do Desporto". Bez mūsu komandas Portugālē startēja vietējo Portugāles vienību sportisti, kā arī riteņbraucēji no ASV, Zviedrijas, Polijas, Norvēģijas un citu valstu vienībām.

No “Rietumu – Delfin” sezonas pirmajā startā cīnījās – Latvijas čempions Andris Vosekalns, Emīls Liepiņš, Andris Smirnovs, Krists Neilands, Armands Bēcis, Reijo Puhms, Lars Pria un Deins Kaņepējs. Kopumā uz starta izgāja 138 sportisti. Lai arī distancē nebija daudz lielu kalnu, tomēr visas trases garumā sportistiem bija jāpieveic dažāda garuma pauguri. Savu ietekmi 158 kilometru garajā distancē deva arī okeāna vēji.

Velobrauciena pirmā stunda aizritēja gana ātrā tempā, vidējam ātrumam pārsniedzot 43 kilometrus stundā. Jau distances sākumā no lielās grupas centās atrauties Krists Neilands, tomēr viņš tika noķerts. Pirmajā starpfinišā un trešās kategorijas kāpumā neviens no "Rietumu – Delfin" sportistiem neatzīmējās labāko trijniekā. Turpinājumā peletons sadalījās vairākās mazākās grupās. Pēc veiktajiem 70 kilometriem vadībā atradās 43 braucēju liela grupiņa, kuras pārsvars pār sekotājiem sasniedza nedaudz vairāk par vienu minūti.

Distances otrajā daļā vadībā izvirzījās Rikardo Mestre ("Tavira") un Alberto Gallego ("Radio Popular – Boavista"). Sastrādājoties savā starpā līderu tandēms turēja 30 sekunžu pārsvaru pār sekotāju grupu, kurā bija arī Andris Smirnovs. Šāds pārsvars saglabājās arī 20 kilometrus pirms finiša, kamēr nosacītais peletons atpalika par vairāk nekā divām minūtēm.

10 kilometrus pirms finiša jau sekotāju grupai, ar Smirnovu tajā, izdevās bēgļus noķert. Neilgi pirms finiša atrauties izdevās kanādietim Mihaelam Vudsam, kurš spēja savu pārsvaru nosargāt līdz pat finišam un izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā. Jāpiebilst, gan, ka sekotāju grupa, kas strauji tuvojās, īsi pirms finiša tika aizvesta nepareizi, ļaujot Vudsam iegūt vēl lielāku pārsvaru. 28 gadus vecais sportists tika pie pirmās uzvaras šajā sezonā. Otrajā vietā finišēja Cēzars Fonte no "Radio Popular-Boavista", bet trešais palika Vudsa komandas biedrs no ASV vienības "Optum p/b Kelly Benefit Strategies" Džese Antonijis.

Labākais no “Rietumu – Delfin” sportistiem pirmajā startā bija ventspilnieks Andris Smirnovs. Viņš finišēja 12 sekundes aiz uzvarētāja un ieņēma augsto septīto vietu. Andris arī tika pie UCI punktiem, kas nepieciešami arī Latvijai nāciju vērtējumam Olimpiskajām spēlēm.

61. vietā sacensības noslēdza Armands Bēcis, bet pārējie komandas sportisti finišēja pēc organizatoru noteiktā laika limita.

Clássica Loulé Cidade Europeia do Desporto (UCI 1.2)

VVārds UzvārdsKomandaRezultāts
1.Michael WoodsOptum p/b Kelly Benefit Strategies03:57:04
2.Cesar FonteRadio Popular-Boavista+00:00:10
3.Jesse AnthonyOptum p/b Kelly Benefit Strategies+00:00:11
7.Andris SmirnovsRietumu – Delfin+00:00:12
61.Armands BēcisRietumu – Delfin+00:13:29
OTLAndris VosekalnsRietumu – Delfin
OTLKrists NeilandsRietumu – Delfin
OTLEmīls LiepiņšRietumu – Delfin
OTLReijo PuhmRietumu – Delfin
DNFLars PriaRietumu - Delfin

Informāciju sagatavoja
Toms Markss
"Rietumu - Delfin" sabiedrisko attiecību speciālists

     [+] [-]

, 2015-03-01 20:30, pirms 9 gadiem
Nu malačoks.Tiesa ar to punktu vākšanu gan neiet Latvijai.Lietuva un Igaunija sezonu gan sākusi raženi.