Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

SOK prezidents: "Nesaprotu, kāpēc bija jādiskvalificē Krievijas sportisti"

Juris Miņins
Juris Miņins

SOK prezidents: "Nesaprotu, kāpēc bija jādiskvalificē Krievijas sportisti"
Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs vienā no savām nesenajām intervijām ir izteicies, ka viņam nav saprotams kāpēc pirms Rio olimpiskajām spēlēm tika diskvalificēti daudzi Krievijas sportisti.

Tomass Bahs, komentējot Krievijas sportistu nepielaišanu 2016. gada olimpiskajām spēlēm, sacīja: "Es vēl aizvien nevaru saprast, kāpēc viņi netika pielaisti." Viņš tāpat norādīja, ka pašlaik apstiprināti pārkāpumi ir fiksēti ziemas sporta veidos un tiem nav nekāda sakara ar vasaras olimpiādi. "Vainīgas ir tās federācijas, kurām nekādas saistības ar vasaras olimpiskajām spēlēm nav."

Tāpat SOK vadītājs izteicās, ka tā sauktais Maklarena ziņojums, uz kuru arī tiek balstītas visas apsūdzības Krievijas sporta virzienā, nav pilnīgs. "Ir jāuzklausa abas puses," sacīja Tomass Bahs, "ir jāuzzina sportistu redzējums par šo jautājumu. Tā Maklarena ziņojumā trūkst."

Atgādināsim, ka uz Rio olimpiskajām spēlēm netika pielaista virkne ar Krievijas sportistiem dažādos sporta veidos, kā arī šīs valsts atlētiem, kuri bija izpildījuši olimpiskos normatīvus, tika izvirzītas papildus prasības, lai panāktu pielaišanu startiem. Savukārt paraolimpiskajās spēlēm Krievija netika pielaista nemaz.

Izmantotie resursi:
Eurosport | Новости спорта на канале Eurosport...

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 11:04, pirms 8 gadiem
uiiiii kāda divkosība ...

  +5 [+] [-]

, 2016-09-27 11:17, pirms 8 gadiem
Pirms spēlēm jau nevarēja pateikt.
Un SOK arī kratījās paši vaļā -"lai federācijas lemj, mēs neko"
Federācijas izlēma, atkal slikti
Stulbenis

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 11:34, pirms 8 gadiem
Cipanz rakstīja: Pirms spēlēm jau nevarēja pateikt.
Un SOK arī kratījās paši vaļā -"lai federācijas lemj, mēs neko"
Federācijas izlēma, atkal slikti
Stulbenis
Nu tā jau arī viņa taktika, lai izietu no situācijas kā labais tēls. novēla visu uz federācijam un tagad var tēlot svēto. Tipa es jau neko, nesaprotu kāpēc viņi tā un šitā. Lēmums kaut kāds bija jāpieņem. Ja SOK bija tāds uzskats kā viņš tur tagad pauž, ka nekāda sakara tur ar vasaras spēlēm nebij, tad SOK vaadzēa pateikt, ka pielaiž visus un miers. Bet nē, tādu lēmumu pieņemt ar viņam nav pautu. Mīkstmiesis riktīgais. Nolien kaktā kad jāpieņem lēmums un pēc tam lien ārā un māca visus.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-27 11:35, pirms 8 gadiem
Tagad jārūpējas, lai krievi atgriežas un sakārto dopinga lietas....jātaisa reveransi Baham un jārunā tas, kas jārunā... Samarančs ne tàdus vien pigorus darīja - īsts virves dejotājs...un Seulā atkal bija kopīga olimpiāde..

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 12:18, pirms 8 gadiem
Tomas, saprašana ir dieva dāvana. Kam ir, tam ir, bet kam tās nav, tam nav. Ar to būs samierināties!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 12:19, pirms 8 gadiem
te nava ko runat, aksts

     [+] [-]

, 2016-09-27 16:31, pirms 8 gadiem
A kāpēc gan nediskvalificēt?! Krievi tak rija to dopingu bez ārsta zīmes, vispār afigełi! Kamēr SOK "galva" neko nesaprot izskatās,ka var darīt visu kas ienāk prātā