Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Darbs vai atpūta: funkcionāri skaidro, ko darīja Rio

Darbs vai atpūta: funkcionāri skaidro, ko darīja Rio
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis pludmales volejbola spēles laikā.
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rio olimpiskajās spēlēs medaļas Latvijai nebija jāskaita, tādēļ sporta draugi ķērās pie atlētiem līdzi aizbraukušo funkcionāru uzskaites. Uzcītīgākajiem skaitītājiem sanāca pat 147, taču patiesībā bez sportistiem, treneriem un mediķiem par valsts naudiņu līdzi aizbrauca tikai 13 funkcionāri. Vēl četriem - LOK prezidentam, LOK viceprezidentiem un valsts amatpersonai - Rio „ballīti” uzsauca Starptautiskā olimpiskā komiteja.

Pēc izraisītās ažiotāžas olimpiādes laikā, par ko parūpējās peldētāju saimniecības šefs Kaspars Pone, jautājums – pastāstiet, lūdzu, ko Jūs darījāt Rio? – dažiem lika sarosīties vai vismaz mainīt sēdēšanas pozu, pārnesot svaru no viena... Nu labi, iztiksim bez detaļām. Baidoties no provokācijas, kāds šo jautājumu uztvēra pārāk saasināti un izvēlējās klusēšanu, bet cits bija pārāk saguris no mājupceļa, tomēr no atbildēm kungi (un arī viena dāma) nevairījās. Jo tas taču ir tikai normāli, ka cilvēkam gribas uzzināt ne tikai par sportistu sasniegtajiem rezultātiem, bet arī par to, ko olimpiādē paveikuši sporta funkcionāri.

Aldons VRUBĻEVSKIS, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents

Lielākā daļa gaišā diennakts laika aizritēja apmeklējot Latvijas sportistu startus. Vēl precīzāk būtu teikt – lielākā daļa laika pagāja pārvietojoties no vieniem mačiem uz nākamajiem, jo gadījās, ka 20 kilometru brauciens prasīja divarpus stundas. Tāpat nācās iesaistīties dažādu organizatorisko jautājumu kārtošanā olimpiskajā ciematā. Bija arī tikšanās ar citu valstu olimpisko komiteju vadītājiem un sporta apģērbu ražotāju „4F” , ar ko mums ir noslēgts četrgades līgums. Viņi uz Rio līdzi bija atveduši auduma paraugus un skices 2018. gada ziemas olimpisko spēļu tērpiem. Tomēr vēlreiz uzvēršu, ka lielāko daļu laika pavadīju Latvijas sportistu sacensībās.

Einars FOGELIS, LOK viceprezidents

Būtībā katra diena bija kā pilna darbadiena – sākot no 7:30 līdz pat vēlam vakaram. Pamatā pildīju LOK funkcijas, kad klāt nebija Žoržs un Aldons. Piemēram, nācās krietni pastrādāt, lai sakārtotu formālo pusi pludmales volejbolā, taču šīs problēmas ar federāciju jau izrunājām un atrisinājām. Galvenie darbi bija saistīti ar organizatorisko pusi, loģistiku un formālo lietu kārtošanu. Tāpat visu laiku bija jābūt kontaktā ar sportistiem un treneriem, taču detaļās iedziļināties nevēlos. Laika atpūtai nebija nemaz. Par Rio izklaides vietām neko pastāstīt nevarēšu. Vienīgā izklaides iespēja, ko izmantoju – uzbraucu aplūkot slaveno Jēzus Kristus statuju.

Jānis MEŽECKIS, LOK viceprezidents

Mani uzaicināja kā LOK viceprezidentu. Līdz šim vasaras olimpiskajās spēlēs nekad nebiju bijis. Izmantoju LOK prezidenta akreditācijas karti, bet, kad Vrubļevska kungs atbrauca, devos atpakaļ uz Latviju. Kopumā Riodežaneiro pavadīju četras dienas, apmeklēju svarcelšanas, peldēšanas un pludmales volejbola sacensības, kuras nekad iepriekš klātienē nebiju vērojis.

Raimonds BERGMANIS, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrs

Manos pienākumos ietilpa valsts pārstāvēšana, biju deleģēts no Ministru Kabineta. Kopā Riodežaneiro pavadīju piecas dienas un apmeklēju Latvijas sportistu sacensības. Nekādu citu pienākumu vai darbu man olimpiādē nebija.

Žoržs TIKMERS, Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs

Andris LUPIKS un Raitis KESELIS, Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītāja vietnieki

Delegācijas birojs olimpisko spēļu laikā ir multifunkcionāla organizatoriska vienība, kas pēc ierašanās norises vietā un telpu/aprīkojuma saņemšanas darbojas kā namu pārvalde, ceļojumu un loģistikas birojs, pasu galds, viesnīcas reģistratūra ar vieglu komandas psiholoģijas pieskaņu (kas kurā istabā dzīvo, kurš dzīvo kopā ar ko, kad jāparūpējas par istabu pilnīgu "pārklāšanu" mainoties iemītniekiem utt.), poliklīnikas reģistratūra, sporta informācijas galds, telpu dizaina birojs (cenšamies informatīvajās norādēs un telpu noformējumā izmantot komandas identitāti), ārējo sakaru birojs, diennakts dežurants (kāds vienmēr vai nu atrodas uz vietas komandas birojā - parasti aptuveni 12 stundas diennaktī - vai arī ir sasniedzams telefoniski un satiekams personiski piecu minūšu laikā cauru diennakti citās diennakts stundās.

Strikta specializācija un pienākumu sadale nepastāv, taču tradicionāli Žoržs vairāk veic vispārējo komandas darba uzraudzību un augstākā līmeņa saskari ar Organizācijas komiteju un citām institūcijām, kamēr Andra pārraudzībā vairāk ir komandas loģistika un sporta darbs, bet Raitis vairāk nodarbojas ar administratīvā atbalsta sniegšanu "darba" kontaktos ar visiem Organizācijas komitejas servisiem, akreditācijām, viesu pasēm un "namu pārvaldes" sadaļu. Pārējās lietas veicam kopīgi - tā, lai nekas nepaliktu nepadarīts un neviens nejustos neaprūpēts un neapmierināts.

Sacensības klātienē praktiski neapmeklējām. Iekšējā sacīkstē uzvarētājs bija Andris - viņa kontā trīs apmeklējumi (divreiz svarcelšana un vienreiz šosejas riteņbraukšana, aizbraucot noskatīties finišu), Raitis atpalika ar nulle apmeklējumiem, bet par Žoržu nav pārbaudītas informācijas.

Īss dienas X apraksts (bez specifikas un uzvārdiem, taču kopumā atbilstošs)

LaiksDarbi
5:10ielido komandas dalībnieks; saņemam ziņu par izbraukšanu no lidostas un gaidām ciematā
5:30izlido komandas dalībnieks - pavadām līdz transporta zonai un novēlam laimīgu ceļu
7:30-8:30delegācijas vadītāju sanāksme – kārtējo reizi tiek uzdoti daudzi (ne pārāk apmierināti) jautājumi tādēļ pasākums nedaudz ievelkas
7:35ielido komandas dalībnieks; saņemam ziņu par izbraukšanu no lidostas un gaidām ciematā
7:45ciematā ieradies dalībnieks (kurš ielidoja 5:10) - izsniedzam atslēgas; veicam instruktāžu; palīdzam iekārtoties
9:00piecminūte un plānošana
9:30izlido komandas dalībnieks - pavadām līdz transporta zonai un novēlam laimīgu ceļu
10:00pie vienas reizes „Welcome” centrā iesniedzam pieteikumus delegācijas dalībnieku transfēriem nākamajai dienai
10:10ciematā ieradies dalībnieks (kurš ielidoja 7:35) - izsniedzam atslēgas; veicam instruktāžu; palīdzam iekārtoties
11:00-13:00uzstājīgi mēģinām panākt lai atbrīvotajās istabās nekavējoties tiek nomainīta gultas veļa un veikta uzkopšana jo nākamie iemītnieki ierodas mazāk nekā pēc diennakts
līdz 18:00viesu pasu pieteikumu apkopošana un pieprasīšana uz nākamo dienu
17:00-19:00pieteikumu apkopošana un DDA biļešu (citu sporta veidu disciplīnu biļetes kas ir ierobežotā skaitā) pieprasīšana uz parītdienu (pieteikumi no komandas dalībniekiem līdz 15:00)
17:30izlido seši komandas dalībnieki - pavadām līdz transporta zonai un novēlam laimīgu ceļu
19:00-21:00DDA biļešu saņemšana uz nākamo dienu
19:00-23:00dienas kopsavilkums; aktuālā problemātika; nākamās dienas asākie jautājumi; norādījumi delegācijas dalībniekiem par aktualitātēm un plānotajiem pasākumiem utt.

Kā noteikti pamanāms - laika posms, sākot ar brīdi, kad pamodušies sportisti un treneri izskatās salīdzinoši tukšs. Tā gluži nav - tas ir piepildīts ar vidēji reizi desmit minūtēs/pusstundā ienākošiem pieprasījumiem a la "manā istabā nestrādā pods", "kā nokļūt uz mana sporta veida treniņu vietu", "man gribas nokļūt vietā X", "man teica, ka kaut kur ir pieejama lieta Y, bet es nezinu nedz kur, nedz kā - ko man tagad darīt?", "Man pēc dušas ūdens neplūst projām", "man nav uzkopta istaba un arī atkritumus nenes prom jau otro dienu", "gribu tīrus dvieļus", "man kaut kas kasās kaklā", "es gribēju... nu... šito... es laikam vēlāk pienākšu...".

Tāpat ik pa brīdim iegriežas Organizācijas komitejas pārstāvji un servisa personāls ar "kur jums bij' tās problēmas" tipa jautājumiem. Aptuveni 10% gadījumu tiekam sajaukti ar Lietuvu, kura ir šajā pašā ēkā. Reizēm tādēļ salabojam kādu podu ārpus rindas.

Andris KALNIŅŠ, LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda valdes loceklis

Mans galvenais uzdevums bija saistīts ar modernās pieccīņas sacensībām. Ņemot vērā, ka esmu zirgu eksperts, izvērtēju zirgu sagatavotību olimpiskajām spēlēm. Tāpat vēroju arī modernās pieccīņas paukošanas sacensības. Tajās trīs četrās dienās, ko pavadīju Rio, apmeklēju arī Latvijas vieglatlētu mačus un Anastasijas Grigorjevas cīņas. Vēroju mūsu sportistu startus, lai pēc tam objektīvāk varētu izvērtēt rezultātus un pieņem lēmumus.

Marita VILCIŅA, preses atašejs

Pa lielam mani pienākumi ir zināt visu, kas notiek mūsu komandā, tai skaitā, treniņu grafiku, sporta veida noteikumus, kas notiek tālāk, ja sportists uzvar vai zaudē. Pirmajā nedēļā ik vakaru saņēmu žurnālistu īsziņas ar vēlmi satikt vienu vai otru sportistu vai treneri. Pēc tam ar mediju vēlmi devos pie komandas, lai varētu dot atbildes žurnālistiem, kur un kurš ir gatavs runāt. Tāpat fotogrāfi vēlējās zināt, kuri sportisti dodas atbalstīts savējos sacensībās un kur viņi tribīnēs sēdēs. Arī rakstošie žurnālisti mēģināja izķert sportistus uz kādu interviju, ja tie devās atbalstīt savējos. Mēģināju sakoordinēt un palīdzēt. Turklāt parasti jau vēlas intervēt atsevišķi nevis visi vienā bariņā. Tad nu žonglēju starp mediju un sportistu/treneru vēlmēm un iespējām. Dienas pagāja saspringtā ritmā. Piemēram, 18. augustā no rīta devos uz Anastasijas Grigorjevas startu, tad no ciemata tālāk uz BMX sacensībām, no tām atpakaļ caur ciematu atkal uz Nastjas cīņu. Pēc tās atkal caur ciematu, paņemot līdz BMX puišus, uz Madaras Palameikas startu finālā. Drīzāk gan šī bija vairāk emocionāli smaga diena, jo neizdevās sagaidīt to, uz ko cerējām. Arī darbošanās mix zonā pēc sacensībām, ja sportists gatavs uzreiz runāt – viss labi, taču, ja nevēlas runāt (kas nav obligāts pienākums) – jānoreaģē un jāatrod vietā kāds cits, kas var sniegt kādu komentāru – treneris, tehniskais personāls utml.., bet ir reizes, kad nav neviena, kas gatavs runāt un tad lūkoju situāciju un mēģinu sarunāt komentāru citā dienā. Tā tas šoreiz bija ar Ostapenko. Ir jāpazīst sportists, treneris, jālasa viņu ķermeņa valoda, lai saprastu iet klāt un runāt vai labāk pagaidīt. Londonas olimpiādē bija vesela virkne atlētu, kas bija gatavi runāt tikai nākamajās dienās, nevis uzreiz pēc starta. Rio tādu bija mazāk.

Ansis DĀLE, Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents

Galvenais mērķis – piedalīties – tika sasniegts ne bez federācijas atbalsta. Bijām sportistei nodrošinājuši trenera klātbūtni un sagatavošanās posmā piesaistījām arī citus trenerus. Rio notika arī tikšanās ar Starptautiskās burāšanas federācijas vadību, jo burāšana nebeidzas tikai ar olimpiskajām spēlēm. Sabiedrībā radies maldīgs priekšstats, ka federāciju vadītāji uz olimpiādi brauc atpūsties. Tā ir vieta, kur satiekas federāciju pārstāvji. Olimpisko spēļu laikā notiek daudz dažādu neformālu sarunu, kas palīdz sekot līdzi sporta veida tendencēm.

Dzintars URBANČIKS, Latvijas Cīņas federācijas prezidents

Ko gan sporta veida komandas vadītājs var darīt olimpiādē? Koordinēju savu sporta veidu. Protams, notiek arī dažādas sanāksmes ar citu valstu un starptautiskās federācijas pārstāvjiem. Par ko sanāksmēs tika lemts? Tā ir ļoti plaša tēma. Esmu tikko atlidojis, rīt (otrdien) mums būs valdes sēde, kurā atskatīsimies uz Rio paveikto. Manuprāt, šobrīd ir sacelta pārāk liela ažiotāža ne par ko.

Raimonds RUBLOVSKIS, Latvijas Džudo federācijas prezidents

Ņemot vērā, ka esmu arī Latvijas Sporta tuvcīņu Alianses (bokss, tekvondo, cīņa) vadītājs, apmeklēju arī šo sporta veidu sacensības un tikos ar federāciju pārstāvjiem. Šādas tikšanās dod daudz – tā ir iespēja ne tikai sekot līdzi šā brīža tendencēm sporta veidā, bet arī veidot personiskus kontaktus. Tie palīdz uz Latviju atvest liela mēroga sacensības, piemēram, Eiropas kausa posmu. Ja runājam tieši par džudo, tad Starptautiskā un Eiropas federācija realizē atbalsta programmas mazajām valstīm, palīdzot aizvadīt treniņnometnes kopā ar labākajiem sportistiem. Tās arī ir federācijas prezidenta funkcijas – piesaistīt finanšu resursus Latvijā un ārpus tās robežām. Ja nebrauksim un nerunāsim, tad neviens ar palīdzību neuzprasīsies.

Kaspars PONE, Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents

Latvijā izveidojusies situācija, ka būt par federācijas prezidentu ir pazemojoši. Esmu runājis ar kolēģiem Eiropā, un šāda situācija citur nebūtu pieļaujama. Diemžēl sabiedrībā radies maldīgs priekšstats par federāciju vadītājiem. Lai gan tiek informēts par viņu algām, patiesībā šie cilvēki strādā kā brīvprātīgie un bieži vien iegulda arī savus līdzekļus, lai tikai sporta veids noturētu galvu virs ūdens, jo finanšu resursi tiek atvēlēti aptuveni desmitajai daļa no programmu īstenošanai nepieciešamā. Ir būtiski saprast, ka tieši pasaules čempionātos un olimpiādēs notiek nākamās četrgades plānošanas darbs, tiek spriests par attīstību nākamajā olimpiskajā ciklā. Bet katras valsts federācija ir atbildīga par sporta veida attīstību. Olimpisko spēļu laikā beidzas sadarbības līgumi ar sponsoriem. Mūsu rezultāti ir tādi, ka sponsoriem nav nekāda pamata turpināt sadarbību. Tieši tādēļ ir svarīgi būt klāt, nezaudēt kontaktus. Olimpiādē Starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) sesijas starp sacensībām notika katru dienu no rīta līdz pat vakaram, un tajās tika pieņemti būtiski lēmumi.

Igo JAPIŅŠ, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents

Svarīgs bija ielūgums uz oficiālo tikšanos ar citu valstu federāciju vadītājiem. Šādas tikšanās bija pat divas, bet man izdevās tikt uz vienu. Atzīšos, ka man ļoti vērtīgi bija klātienē redzēt BMX sacensības. Ja šosejas un treka riteņbraukšanu es pārzinu gana labi, tad BMX neesmu speciālists. Ja turpināšu pildīt federācijas prezidenta pienākumus, tad Rio redzētais man būs neatsverama pieredze. Apmeklēju visu riteņbraukšanas disciplīnu sacensības. Būtu bijis lieliski, ja būtu klāt, kad Māris Štrombergs izcīna trešo zelta medaļu, taču tam nebija lemts notikt. Parasti jau visi ir gudri un kāri uz mācīšanu, lai gan klātienē nav bijuši un redzējuši. Dabūju izbaudīt BMX spriedzes apstākļos, tagad vismaz man būs argumenti, lai iesaistītos diskusijās.

Guntis ZĀLĪTIS, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents

Es tiešām šoreiz gribētu atturēties no komentāriem. Uzskatu, ka žurnālisti Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā notikumus ir atspoguļojuši ļoti negatīvi. Manuprāt, vieglatlētikā Latvijas sportisti nostartēja labi, ne sliktāk kā Londonas olimpiādē. Savu klātbūtni olimpiskajās spēlēs es atsakos komentēt. Man jau bija pieredze, ka Latvijas Televīzijas sižetā no 15 minūšu intervijas tika izgriezts tikai viens negatīvs teikums, tādēļ šoreiz neko neatbildēšu.

Kārlis KRĒSLIŅŠ, Latvijas Šaušanas federācijas prezidents

Nekad iepriekš nekur nebiju braucis, taču šoreiz pēc otrā uzaicinājuma tomēr piekritu doties un to nenožēloju. Aizbraucu uz dažām dienām, noskatījos dažas sacensības un pēc olimpiādes noslēguma devos atpakaļ. Man bija interesanti būt kopā ar sportistiem, jo tas palīdz labāk saprast, kāpēc vienam vai otram kaut kas nesanāca. Tas noderēs, kad būs objektīvi jāizvērtē Latvijas sportistu sniegums. Kā cilvēkam ar militāro karjeru man bija interesanti klātienē pavērot arī drošības pasākumus. Apmeklēju tikai sacensības, pilsētā nebiju vispār un nekādās ekskursijās nedevos.

Andris FELDMANIS, Latvijas Modernās pieccīņas federācijas viceprezidents

Modernā pieccīņa nav no vieglākajiem sporta veidiem, jo ir ļoti būtiska tieši tehniskā puse. Tādēļ ir svarīgi, lai bez sportista un trenera būtu arī komandas vadītājs, jo trenerim maču laikā vienkārši nav laika. Varu minēt divus piemērus no Pekinas olimpiskajām spēlēm. Denisam Čerkovskim vajadzēja nomainīt zirgu un delegācijas vadītājs gāja pie sacensību komisāra rakstīt atteikumu no konkrētā zirga. Tikmēr Jeļenai Rubļevskai ieroča mēlīte pēc šaušanas neizturēja noteikumos atrunāto puskilogramu smago atsvariņu, lai gan pirms šaušanas viss bija kārtībā. Redzēju, ka vietējais tiesnesis atsvariņu nevis uzlika, bet viegli uzmeta, tādēļ rakstīju protestu. Tajā laikā jau ritēja paukošanas sacensības un trenerim fiziski nebūtu laika ar to nodarboties. Rio olimpiādes laikā bija arī divas Starptautiskās modernās pieccīņas organizētās vakariņas, kurās tika runāts par nākamo četrgadi. Novembrī gaidāmas prezidenta pārvēlēšanas, tādēļ līdz tam ir laiks sūtīt savus priekšlikumus noteikumu izmaiņām, kas būs spēkā līdz pat Tokijas olimpiādei.

Vienlaikus bija arī sporta veidu vadītāji, kuri neapmeklēja olimpiskās spēles. Latvijas volejbola dzīves vadītājs Atis Sausnītis uz grupas turnīra spēlēm pludmales volejbolā neaizbrauca ģimenes apstākļu dēļ, bet, kad jau bija sakravājis ceļasomu un posās uz lidostu, izrādījās, ka Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam turnīrs jau ir beidzies. Viņš gan piebilst, ka uzaicinājumu bija saņēmis no Starptautiskās Volejbola federācijas, tādēļ Latvijas delegāciju kuplāku tik un tā nepadarītu. Arī Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis bija plānojis apmeklēt olimpiādi, taču reālā dzīve plānos ieviesa korekcijas, tādēļ šoreiz personisku iemeslu dēļ nācās palikt mājās.

Tikmēr Latvijas Kanoe federācijas ģenerālsekretāre Lelde Laure atzina, ka par iespēju apmeklēt olimpiādi tā īsti pat nav interesējusies, jo Aleksejs Rumjancevs un Dagnis Iļjins pie ceļazīmes tikuši teju pēdējā brīdi. „Turklāt daudz darba bija tepat, Latvijā – jāorganizē bērnu un jauniešu sacensības. Galvenais, ka uz Rio līdzi aizbrauca treneri. Mana klātbūtne jau tāpat neko nebūtu devusi…

  +5 [+] [-]

, 2016-08-30 10:07, pirms 8 gadiem
Manuprāt par startējošā sporta veida federācijas prezidenta klātbūtni sacensībās jautājums vispār ir lieks! Protams, ka viņam jābūt vai vismaz vietniekam. Hierarhija sportists-treneris-amatpersona. Medicīnas personāls ir LOV sastāvā, ja kāds grib privāto lai pats sakārto.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 10:14, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka tautas vēlme kādu nolinčot medaļu neesamības dēļ gājusi par tālu, ko izprovocēja Pones izteikumi. Žēl, ka šādus skaidrojumus neviens nesniedza OS laikā, jautājumu un murdoņas būtu mazāk. Tas gan nemaina to, ka LOK stagnē un nepieciešams kāds jauns grūdiens, lai attīstītu stadionus, kur sportisti varētu trenēties vieglatlētikā, šaušanā utt.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-30 10:26, pirms 8 gadiem
Daudz dzejas

  +5 [+] [-]

, 2016-08-30 10:32, pirms 8 gadiem
...tad jau federāciju pārstāvji-prezidenti uz ikgadējiem savu starptautisko federāciju kongresiem nākogad var nebraukt - viss jau ir sabīdīts neformālā gaisotnē...sanāk līdzekļu ekonomija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-08-30 10:42, pirms 8 gadiem
Kamēr Mežeckis bija RIO, tikmēr stadiona lietā pazuda milijons, tā teikt, plāns ir izdevies, Milijonu aizgādāt un RIO Ofšoriem, lielisks tūrisma brauciens, apskatīt sporta spēles, bet futbolistiem nav stadions, bet RIo olimpiešiem daži treneri bija jāatstāj mājās.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-30 10:42, pirms 8 gadiem
Interesē jau visi, bet ja peramais puika šoreiz ir Pone, tad nu vajadzētu atskaitīties konkrēti ar cipariem!
Cik daudz naudas bija peldēšanas federācijai no starptautiskiem sponsoriem pirms olimpiādes un tagad, pēc olimpiādes?
Kaspar, pasaki tak konkrēti - cik naudas sarunāji ar sponsoriem priekš peldēšanas? Cik ?

  -1 [+] [-]

, 2016-08-30 10:45, pirms 8 gadiem
Tie, kas nekad neko nav organizējuši - tagad būs tie galvenie irsēji!!
Noorganizējiet paši kaut ko vietā, kur ir daudz problēmu, kur ir paaugstinātas drošības prasības.
Tiešām, ne jau sētas mači tie bija un ne jau mums bija super zvaigznes , kuras visi gaida un apkalpo priekšā / pakaļā! Pašiem bija ar visu jātiek galā.
Es drīzāk teikt, ka delegācijā pietrūka sava santehniķa ar visiem instrumentiem un rezerves daļām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-08-30 10:54, pirms 8 gadiem
Gluži bez funkcionāriem neiztikt, bet jābūt samērīgumam attiecībā uz sportistu skaitu. Latvija , diemžēl, joprojām ir nabadzīga valsts, bet valsts naudu bieži tiek tērēta bez apdoma un dāsni.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 10:55, pirms 8 gadiem
Mezeckim, lai kads tur ari nebutu vina amats LOK (kapec sitais frukts vispar ir LOK viceprezidents!?), Rio nebija ko darit. Ari Fogelis ar savam formalajam lietam neparliecina, ari vins LOK jau krietni aizsedejies... It ka jau nav iemesla parmest to federaciju vaditajiem, kuru sporta veidos Latvijai bija dalibnieki Rio, cita lieta, ka dazos " udenainos" sporta veidos mums tiesam rezultati tadi, kas atbilst turistu limenim. Bet ka nebrauksi, ja uzaicina autsaideru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-30 11:02, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Gluži bez funkcionāriem neiztikt, bet jābūt samērīgumam attiecībā uz sportistu skaitu. Latvija , diemžēl, joprojām ir nabadzīga valsts, bet valsts naudu bieži tiek tērēta bez apdoma un dāsni.
Tieši tā!
Tas ir kā mazam bērnam, iedod 5 Euro, pasaki lai nopērk tikai saldējumu, bet bērns redzot, ka ir vēl nauda nopirks papildus kaut ko.
Latvijai tā ir liela problēma, nav jāskatās tālu, tepatās Ziemeļu kaimiņi, igauņi, viņi prot rīkoties ar naudu, lai tā pareizi visur tiek iztērēta, diemžēl Latvijai tā ir problēma, ja parādās nauda, tad tā ir jāiztērē visa + vēl nepietiek nauda jo izrādās, ka projekts maksā vairāk.

     [+] [-]

, 2016-08-30 11:16, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Man arī nav skaidrs, kas viņu saista ar LOK. Acīmredzot, ar šo vajag nodarboties citām organizācijām.
Atkārtoju vēlreiz. Tikmers tēlo LFF viceprezidentu(?!)
Mežeckis tēlo LOK viceprezidentu(?!)
Draugs draugu slavē u.t.t

  +3 [+] [-]

, 2016-08-30 11:28, pirms 8 gadiem
Cien, autor.
E. Fogelis nav LOK ģenerālsekretārs!
Tad kādā statusā viņš bija RIO nav skaidrs?
A. Kalniņš ir viens no 21 izpildkomitejas locekļiem, kādēļ tieši viņš?

  +6 [+] [-]

, 2016-08-30 11:36, pirms 8 gadiem
Bergmanis normāli atbildēja. Īsi, kodolīgi, saprotami.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 11:51, pirms 8 gadiem
Skats no vidus! Funkcionāri noteikti ir vajadzīgi, bet tādi ar riekstiem, vai vismaz vāveres ar astēm! Nav pieļaujams, ka mūsu sportistiem nepamatoti tiek apcelti!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 12:04, pirms 8 gadiem
Zālītis laikam koda vislaik,ja jau neko nekomentē,āksts pasaules ne vieglatlētikas prezidents

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 12:21, pirms 8 gadiem
Vrubļevskis: "Bija arī tikšanās ar ... sporta apģērbu ražotāju „4F” , ar ko mums ir noslēgts četrgades līgums. Viņi uz Rio līdzi bija atveduši auduma paraugus un skices 2018. gada ziemas olimpisko spēļu tērpiem."
----------
Nav īsti skaidrs, kamdēļ ar Polijas sporta apģērbu ražotāju „4F” nevarēja tikties tam ērtākā vietā pašā Polijā, vai arī Rīgā, bet bija jāvizina audumu paraugi pāri okeānam?
Kur loģika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-30 13:10, pirms 8 gadiem
AlexAlex rakstīja: Vrubļevskis: "Bija arī tikšanās ar ... sporta apģērbu ražotāju „4F” , ar ko mums ir noslēgts četrgades līgums. Viņi uz Rio līdzi bija atveduši auduma paraugus un skices 2018. gada ziemas olimpisko spēļu tērpiem."
----------
Nav īsti skaidrs, kamdēļ ar Polijas sporta apģērbu ražotāju „4F” nevarēja tikties tam ērtākā vietā pašā Polijā, vai arī Rīgā, bet bija jāvizina audumu paraugi pāri okeānam?
Kur loģika?
Elementāri! Šajā vienā reizē viņi šos auduma paraugus un skices parādijā arī citiem partneriem un interesentiem (potenciālajiem partneriem). Aizlaid uz Rio parādi viesiem un tad jau tālāk tehnikas jautājums. Iznāks lētāk kā bruakt pie katra atsevišķi.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 13:31, pirms 8 gadiem
Man līdz šim bijis priekšstats, ka federāciju prezidents palīdz gan sportistam ar organizatoriskajām lietām konkrētajā sporta veidā, gan veic formālas un neformālas tikšanās ar citu valstu funkcionāriem. Un līdz šim neapšaubīju viņu vajadzību atrasties klāt lielajās sacensībās. Bet izlasot šo rakstu secināju, ka divu federāciju vadītāji (Kārlis Krēsliņš un Igo Japiņš) aizbrauca tikai paskatīties sacensības... Ceru, ka tā nav gluži taisnība un kungi vienkārši nav precīzi izteikušies. Citādi tiešām sāk rasties jautājumi par nepieciešamību pēc šādiem skatītājiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 14:04, pirms 8 gadiem
No raksta saprotams, ka Vrubļevski, Fogeli, Mežecki un Bergmani uzaicināja SOK. Tātad, ja Latvijas nodokļu maksātāju nauda netika tērēta, nav īsti svarīgi, ko viņi tur darīja. Skaidrs, ka Vrubļevskim tur vajadzēja būt jebkurā gadījumā, tikties ar citu OK vadītājiem utt. Pārējie, protams, varēja tikpat mierīgi arī nebūt. Visu cieņu Bergmanim un Mežeckim, kuri godīgi atzina, ka neko nedarīja, tikai aizgāja paskatīties kādas sacensības. Bet Fogeļa mēģinājumi attaisnoties ir vienkārši smieklīgi, vēl jo vairāk, jo nebija nepieciešami. ''Pildīju LOK funkcijas, ja nebija klāt Žoržš vai Aldonis'' Priekš tam tur bija Lupiks un Keselis. ''Laika atpūtai nebija nemaz'' Ha ha ha, nu kāpēc tā jāmuld?

  +3 [+] [-]

, 2016-08-30 14:04, pirms 8 gadiem
LOK tērē mūsu valsts pilsoņu nodokļus. Kāpēc tāds Mežeckis brauc noskatīties sacensības, kuras (nabadziņš !) nekad neapmeklēja klātienē (kāpēc nebija redzēts uz Latvijas mēroga svarcelšanas vai pieccīņas mācos?). Šis frukts tā jau saldi dzīvo uz LFF rēķina. Kāds sakars viņam ar Olimpisko kustību. Ko konkrēti, kā vice-prezidents ir izdarijis LOK labā? Un galu galā, kurš LOKā atbildēs par VALSTS naudas nejēdzīgo izsaimniekošanu!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 14:24, pirms 8 gadiem
soccerfans rakstīja: LOK tērē mūsu valsts pilsoņu nodokļus. Kāpēc tāds Mežeckis brauc noskatīties sacensības, kuras (nabadziņš !) nekad neapmeklēja klātienē (kāpēc nebija redzēts uz Latvijas mēroga svarcelšanas vai pieccīņas mācos?). Šis frukts tā jau saldi dzīvo uz LFF rēķina. Kāds sakars viņam ar Olimpisko kustību. Ko konkrēti, kā vice-prezidents ir izdarijis LOK labā? Un galu galā, kurš LOKā atbildēs par VALSTS naudas nejēdzīgo izsaimniekošanu!
Indriksons: Stadiona investors ir atrasts | Apollo
Labāk paskaties, kādas shēmas Guņa taisa! Beigās sanāks, ka stadions nemaz nepiederēs valstij!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 17:13, pirms 8 gadiem
Marita VILCIŅA, preses atašejs

sāk savu sakāmo ar frāzi "Pa lielam..."

Pa lielam arī beigās visi aptaisījās Rio, tā gan ir.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 17:24, pirms 8 gadiem
Negribu aizstāvēt Mežecki, jo nepatīk viņa darbošanās LFF. Bet saprotu, ka viņu uz Rio uzaicināja (un izdevumus apmaksāja) SOK. Ja tā, tad par šo viņa atvaļinājumu nekāda Latvijas nodokļu maksātāju nauda netika tērēta. Bet, ja Mežeckim LOK maksā kaut kādu algu kā viceprezidentam no Latvijas nodokļu maksātāju līdzekļiem, tad gribētos uzzināt viņa darba pienākumus un rezultātus
soccerfans rakstīja: LOK tērē mūsu valsts pilsoņu nodokļus. Kāpēc tāds Mežeckis brauc noskatīties sacensības, kuras (nabadziņš !) nekad neapmeklēja klātienē (kāpēc nebija redzēts uz Latvijas mēroga svarcelšanas vai pieccīņas mācos?). Šis frukts tā jau saldi dzīvo uz LFF rēķina. Kāds sakars viņam ar Olimpisko kustību. Ko konkrēti, kā vice-prezidents ir izdarijis LOK labā? Un galu galā, kurš LOKā atbildēs par VALSTS naudas nejēdzīgo izsaimniekošanu!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 20:21, pirms 8 gadiem
Vispār jau, cik man zināms par "sadarbības līgumiem ar sponsoriem" runājot - LPF tāds ir tikai 1 un tā parakstīšanai jābrauc uz Somiju, ne Rio.
Pazemojoši ir nevis būt par federācijas prezidentu, bet rīkoties šim amatam necienīgi un nerespektēt tos, kas patiesībā uztur sporta veidu!

     [+] [-]

, 2016-08-30 22:52, pirms 8 gadiem
Valstij ir jāpieprasa, lai LOK līdz Pjenčanai izstrādā delegācijas sastāva veidošanas kritērijus

  +1 [+] [-]

, 2016-08-31 00:38, pirms 8 gadiem
Mūsu funkcionāru uzvedība, gluži kā m.f. par "Karlsonu":
- Pie jums atpakaļ atlidojis mīļš draugs no RIO un jums nav tortes?!!
--Bet mēs taču nezinājām
- Un ko jūs vispār zinājāt, jums bija jāilgojas tik cik spēka.

     [+] [-]

, 2016-08-31 12:59, pirms 8 gadiem
Tik tiešām šausmīgi smags un nogurdinošs darbs, šausmīgi. Vienīgais labi, ka vēl ik pa brīdim var ieskriet VIP teltīs un kaut ko iestiprināties, citādi būtu pavisam neizturami.

     [+] [-]

, 2016-08-31 13:26, pirms 8 gadiem
ha! Jā, ko gan darīja LV sporta "funkcionāri" Rio, ja ne gurķi rullēja? Jo citu neko, piemēram tāds Pone nemaz ar neprot... Bars tūristu par sporta federāciju naudiņām, kas faktiski ir nodokļu nauda, aizbrauca patusēties olimpiādē, jo ... kas zin, vai nākošgad tāds klerks vēl tur sēdēs. Vrubļevskis gan par to var neuztraukties, jo sistēmas cilvēki jau tā vienkārši nemainās un neaiziet

     [+] [-]

, 2016-08-31 13:27, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Valstij ir jāpieprasa, lai LOK līdz Pjenčanai izstrādā delegācijas sastāva veidošanas kritērijus
vai tu traks?! Tu maz zini cik izmaksās "Kritēriju izstrāde"? Tur viss LV budžets būs par īsu ...