Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

63 kg bronzas fināla zaudētāja nepieņem prezidenta atvainošanos

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

63 kg bronzas fināla zaudētāja nepieņem prezidenta atvainošanos
63 kg EČ-2016 medaļnieces Rīgā: J.Tkača, Anastasija Grigorjeva, Inna Tražukova, M.Šastina
Foto: wrestrus.ru

Krievijas Cīņas federācijas prezidents Mihails Mamiašvili publiski atvainojās par savu emocionālo rīcību pēc Riodežaneiro olimpiādes 63 kg bronzas fināla brīvajā cīņā, kur krieviete Inna Tražukova piedzīvoja zaudējumu. Sportiste nepieņem atvainošanos un vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs, lai aizstāvētu savas tiesības.

Mamiašvili atvainošanās gan bija visai nosacīta. Vadošais funkcionārs neatzīst, ka divas reizes iesita sportistei pa seju, turklāt pēc atvainošanās sekoja argumenti par to, kā šī cīkstone pievīlusi izlasi. Faktiski kļūst skaidrs, ka šādos apstākļos durvis uz izlasi tiek aizvērtas. "Kad tiek teikti pazemojoši vārdi, to vēl kaut kā var paciest, bet ja tevi vēl sit... Kaut kas tāds ar mani notika pirmoreiz. Joprojām nespēju aptvert Mamiašvili rīcību. Grūti pateikt, kas viņu izprovocēja uz tādu rīcību. Iepriekš nebiju ievērojusi nekādu nepatiku no viņa puses. Preses konferencē federācijas prezidents teica, ka mēs ar viņu vēl 1000 reižu apskausimies. Pēc notikušā es netaisos ar viņu apskauties," norāda Inna Tražukova. "Tikos ar sporta ministru Vitāliju Mutko un visu izstāstīju. Ministrs ir manā pusē."

"Nevaru pieņemt Mamiašvili atvainošanos, jo manis sišanu viņš neatzīst, turklāt izvirza apvainojumus dzimtenes nodevībā. Domāju, ka nav jāskaidro atšķirība starp piekaušanu un Mamiašvili atzīto "aso emocionālo sarunu". Man atliek vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai atjaunotu savu godu un cieņu. Vienkārši noklusējot, savu draugu, tuvinieku un līdzjutēju acīs es izskatītos kā mele, kura apmelojusi nevainīgu cilvēku. Es atbildu par katru teikto vārdu. Pēc zaudējuma bronzas finālā Mamiašvili man divas reizes iesita pa seju. Varēja būt arī vairāk, taču viņu apturēja blakus esošie. Incidents notika treniņu zālē, kur bija mūsu izlase un daudzi ārzemju pārstāvji," akcentē cīkstone.

"Vietu izlasē es izcīnīju ar smagu darbu. Olimpiādē mans rezultāts ir piektā vieta. Man bija liela vēlēšanās nokļūt uz olimpiskā pjedestāla, taču šis sapnis pagaidām nav piepildījies. Tas ir sports, manas pretinieces šoreiz bija stiprākas. Esmu gatava atbildēt par pieļautajām kļūdām uz paklāja un uzklausīt konstruktīvu kritiku, taču nekad nevarēšu samierināties ar dzimtenes nodevējas birku. Ceļā uz Krievijas sporta jauniem panākumiem nedrīkst būt roku palaišana un cilvēka cieņas pazemošana. Tiem, kas viņa vārdos un rīcībā nesaskata neko nosodāmu, vēlos ieteikt mūsu vietā iztēloties savas mātes, sievas un bērnus."

Kā ja ziņots, pēc incidenta cīkstone Inna Tražukova vērsās "Sport Express" redakcijā, sūdzoties par nacionālās federācijas prezidenta Mihaila Mamiašvili nežēlīgo rīcību, taču funkcionārs nejutās ļoti vainīgs.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

  +6 [+] [-]

, 2016-08-25 17:00, pirms 8 gadiem
Tagad jāiet līdz galam. Ja nevinnēs lietu, tad par izlasi nāksies aizmirst...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 19:23, pirms 8 gadiem
Par izlasi jebkurà gadījumā var aizmirst...sportists var konfliktēt ar treneri un federāciju, ja ir čempions vai vismaz pirmā lieluma zvaigzne... V.Valters varēja konfliktēt ar Krauliņu, Ķipurs varèja konfliktēt ar Upatnieku, bet ne jau sportiste,.kura palikusi 4.vietā...pat ja tiesu vinnēs, kas Krievijā ir apšaubāmi, izlasē viņu neredzēs ..

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 19:31, pirms 8 gadiem
ja mīl, tad sit

  +1 [+] [-]

, 2016-08-26 09:51, pirms 8 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: ja mīl, tad sit
- teica lūzers.

     [+] [-]

, 2016-08-26 15:37, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Par izlasi jebkurà gadījumā var aizmirst...sportists var konfliktēt ar treneri un federāciju, ja ir čempions vai vismaz pirmā lieluma zvaigzne... V.Valters varēja konfliktēt ar Krauliņu, Ķipurs varèja konfliktēt ar Upatnieku, bet ne jau sportiste,.kura palikusi 4.vietā...pat ja tiesu vinnēs, kas Krievijā ir apšaubāmi, izlasē viņu neredzēs ..
Par to, kā tas notika, jebkurš sportists varētu izteikt pretenzijas, lai kādu vietu būtu ieguvis, ne tikai čempions!