Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

WADA cerēja uz visas Krievijas izlases nepielaišanu Rio spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

WADA cerēja uz visas Krievijas izlases nepielaišanu Rio spēlēm
Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) ir neapmierināta, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) neatstādināja visu Krievijas izlasi no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

WADA prezidents Kreigs Rīdijs: "Esam vīlušies, ka SOK neņēma vērā mūsu rekomendācijas, kas bija balstītas uz Ričarda Maklarena veiktās izmeklēšanas rezultātiem. Maklarena ziņojums atmaskoja Krievijas valsts vadīto dopinga programmu, kas nopietni apdraud tīra sporta principus."

WADA bijušais vadītājs Ričards Paunds: "SOK pieļāva kļūdu, neatstādinot no Rio olimpiskajām spēlēm visu Krievijas izlasi."

WADA ģenerāldirektors Olivjē Nigli: "Krievijas skrējēja Jūlija Stepanova drošsirdīgi piedalījās visu laiku lielākā dopinga skandāla atmaskošanā. WADA atbalstīja viņas vēlmi Rio spēlēs startēt kā neitrālai sportistei [SOK viņu nepielaida, kaut gan IAAF un CAS bija par]. Esam nobažījušies, ka viņas nepielaišana ir slikts vēstījums nākamajiem informatoriem. Respektējam SOK autonomiju, taču tagad izvēlētā pieeja neizbēgami izraisīs potenciālās problēmas un tīro sportistu aizsardzības samazināšanos."

Kā jau ziņots, 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu Soču olimpiskajās spēlēs - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. 24. jūlijā SOK teju vienbalsīgi lēma, ka Krievijas olimpiskā izlase varēs piedalīties Rio spēlēs, ja vien zaļo gaismu dos attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija. SOK lēma, ka federācijām nevajadzētu pielaist tos krievu sportistus, kuri jebkad sodīti par dopinga pārkāpumu. No vieglatlētiem drīkstēs startēt tikai tāllēcēja Darja Kļišina (par trenēšanos ārzemes - ārpus krievu sistēmas), savukārt tomēr netiek pielaista skrējēja Jūlija Stepanova (dopinga informatore).

Izmantotie resursi:
wada-ama.org
rsport.ru

Slēpts komentārs: Tonna

     [+] [-]

, 2016-07-25 16:03, pirms 8 gadiem
Es arī....

  +5 [+] [-]

, 2016-07-25 16:53, pirms 8 gadiem
Tonna,izrādās tu esi kremļa trollis!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 17:27, pirms 8 gadiem
tagad krievi staigās atklāšanā ar pirktiem gaisā un zāļu pudelītēm kabatās.

     [+] [-]

, 2016-07-26 08:48, pirms 8 gadiem
WADA jau pašiem jāsakārto sistēma. Kas ir dopings-vajadzētu to saprast,tad jau nebūtu, ka pensionāru zālītes ieliek šajā sarakstā.