Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Rio gatavojas uzņemt sportistus, olimpiskajā ciematā parādījies siltais ūdens

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio gatavojas uzņemt sportistus, olimpiskajā ciematā parādījies siltais ūdens
Rio olimpiskais ciemats
Foto: Gabriel Heusi / rio2016.com

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti šorīt devās uz Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), lai pārrunātu Latvijas komandas gatavību dalībai olimpiskajās spēlēs. Kā izrādās, olimpiskais ciemats vēl nav īsti gatavs sportistu uzņemšanai.

Deputāti tikās ar LOK prezidentu un citiem olimpiešu vadības pārstāvjiem, pārrunājot Latvijas sportistu un visas olimpiskās komandas dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs saistītos tematus, kā arī diskutējot par Latvijas olimpiskās vienības sastāvu un gatavību spēlēm. Tāpat deputāti pārsprieda sporta pasauli satricinājušās ziņas par Krievijas antidopinga pārkāpumiem. Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojumā secināts, ka Krievija 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, kā arī citās sacensībās izmantojusi valsts uzraudzītu dopinga lietošanas sistēmu.

Austrālijas olimpiskā izlase 21. jūlijā vēlējās ievākties Riodežaneiro olimpiskajā ciematā, taču atklājās, ka tur ir lielas nekārtības - bloķētas tualetes, tekošas caurules, neapgaismotas kāpņu telpas, karājas elektrības vadi, pa sienām tek ūdens, uz grīdām lielas peļķes un kabeļi, netīrība, dažās istabiņās spēcīga gāzes smaka. Austrālieši atzina, ka olimpiskajā ciematā nav droši un pagaidām apmetās pilsētās viesnīcās.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis šorīt mūsu deputātiem atklāja, ka olimpiskajā ciematā apstākļi sāk uzlaboties, piemēram, sākotnēji bija tikai aukstais ūdens, bet patlaban vietām jau ir arī siltais ūdens. Rio olimpiskajā ciemata 31 daudzstāvu ēkā plānots izmitināt 17 000 atlētu. Līdz svētdienas vakaram ciematā ievākušies jau apmēram 200 sportisti no 20 valstīm. Kā jau ierasts, pēdējie sagatavošanās darbi tiek veikti pēdējā brīdī. Jādomā, ka augusta sākumā jau būs ieviesta kārtība.

Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks: "Pirms vērienīgā notikuma - olimpiskajām spēlēm - mūsu sportistiem vēlamies novēlēt labu ceļa vēju. Jāuzteic, ka mums ir spēcīgs olimpiskais sastāvs, un turēsim īkšķus par katra sportista startu šajās spēlēs."

2016. gada vasaras olimpiskās spēles norisināsies no 5. līdz 21.augustam Riodežaneiro, Brazīlijā. Latviju šajās olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 33 atlēti 12 sporta veidu disciplīnās: vieglatlētikā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, brīvajā cīņā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, džudo, tenisā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā, burāšanā un šaušanā. 23. jūlijā kā pirmā mūsu sportiste uz Rio spēlēm devās komandas jaunākā dalībniece Ketija Birzule (burāšana), savukārt šodien izlido arī pērnā gada Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa (septiņcīņa).

Izmantotie resursi:
rio2016.com
saeima.lv
afp.com

  +4 [+] [-]

, 2016-07-25 12:42, pirms 8 gadiem
pēc virsraksta var spriest, ka karstais ūdens pat organizatoriem ir pārsteigums

  +4 [+] [-]

, 2016-07-25 13:21, pirms 8 gadiem
Es esmu Brazīlijā un siltais ūdens te tiešām ir reti kur. Vispār, esot šeit, saprotu, ka eiropietim nav iespējams saprast brazīlieti. Cita domāšana, cita mentalitāte, cita attieksme pret dzīvi un apkārt notiekošo. Bet skaidrs, ka, rīkojot Olimpiādi, brazīliešiem jārēķinās ar to, ka šurp brauc ļaudis ar citām prasībām un attieksmi. Bet nekā sensacionāla tajā, ka nav karstā ūdens, nav. ;-)

  +4 [+] [-]

, 2016-07-25 13:27, pirms 8 gadiem
Siltais Ūdens jau ieradies un ticis akreditēts, gaidām Useinu Boltu.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 13:53, pirms 8 gadiem
Galvenais ir nedzert krāna ūdeni