Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Vrubļevskis: "Krievijas vieglatlētu nepielaišana Rio spēlēm ir netaisnīgs lēmums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vrubļevskis: "Krievijas vieglatlētu nepielaišana Rio spēlēm ir netaisnīgs lēmums"
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis sarunā ar radio "Baltkom" atklāj, ka neatbalsta lēmumu par Krievijas vieglatlētu nepielaišanu Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā jau ziņots, Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Krievijas Olimpiskās komitejas un 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF). Tādējādi krievu vieglatlētikas lielākās zvaigznes nepiedalīsies 2016. gada olimpiskajās spēlēs. Teorētiski vēl pastāv iespēja, ka 24. jūlijā zaļo gaismu dos Starptautiskā olimpiskā komiteja.

Aldons Vrubļevskis: "Attiecībā uz sportistiem šādu lēmumu varu vērtēt tikai emocionāli. Ja starp šiem 68 sportistiem, par kuriem pieņemts minētais lēmums, ir tādi, kuri savā dzīvē ne reizi nav pieķerti dopinga lietošanā, tad tas ir netaisnīgs lēmums. Esmu par individuālu atbildību: pieķerts - atbildi! Ja pēc saraksta, tad esmu pret tādu kolektīvo sodu."

LOK prezidents arī skaidro BMX riteņbraucēja Māra Štromberga aptiprināšanu par mūsu izlases karognesēju Rio spēļu atklāšanā. "Māri izvēlējāmies, jo viņš ir vienīgais Latvijas sportists ar divām olimpiskajām zelta medaļām. Šī viņam būs jau trešā olimpiāde, taču sportists pirmoreiz piedalīsies atklāšanas ceremonijā. Iespējams, ka viņam šī ir pēdējā olimpiāde. Mēs izlēmām, ka tā būs vispareizāk - jādod iespēja izbaudīt spilgtos iespaidus, ko dod piedalīšanās olimpisko spēļu atklāšanā," norāda Vrubļevskis.

Izmantotie resursi:
Radio "Baltkom"

1 2 37 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2016-07-22 16:17, pirms 8 gadiem
kā parasti notiek, laika zobs agri vai vēlu parāda indivīda īsto seju. hameleons, agrākais auseklīša nēsātājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 16:46, pirms 8 gadiem
To sportistu protams ir žēl, bet nav jau cita veida kāc sodīt pašu Krieviju kā pilnīgu diskvalifikāciju. Nav jau tā,ka tur viens vai divi sportisti paši savu muļķību dēļ pieķerti...tas bija negodīgs plāns,kā iegūt medaļas sev un piesegt visus dopinga lietotājus!
Slēpts komentārs: avipopo

  +3 [+] [-]

, 2016-07-22 16:52, pirms 8 gadiem
Nepiekrītu Vrubļevskim! Šie vieglatlēti pārstāv (ir tās biedri) federāciju, kas organizējusi masvaidīgu dopinga lietošanas slēpšanu, t.i. nav jau tās skaidrības, vai patiešām visi, kas lietojuši, ir pieķerti, jo sistēma tāda izveidota. Atlētiem var ļaut piedalīties tikai zem olimpiskā karoga, turklāt tādiem, par ko ir 100% skaidrība, ka nav lietojuši. Punkts.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 16:59, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Nepiekrītu Vrubļevskim! Šie vieglatlēti pārstāv (ir tās biedri) federāciju, kas organizējusi masvaidīgu dopinga lietošanas slēpšanu, t.i. nav jau tās skaidrības, vai patiešām visi, kas lietojuši, ir pieķerti, jo sistēma tāda izveidota. Atlētiem var ļaut piedalīties tikai zem olimpiskā karoga, turklāt tādiem, par ko ir 100% skaidrība, ka nav lietojuši. Punkts.
++

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 17:00, pirms 8 gadiem
tajā saitā kur Krievi šo ir publicējusi,negaidīti pārsteidzoši Krievu interneta lietotāji,komentētāji pozitīvi izsakās par Latviju un Latvijas nostāju uz dažiem jautājumiem,kas saistīti ar sportu un pat politiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-07-22 17:22, pirms 8 gadiem
Vienkarsi pretigi,sanak ka vrublevskis atbalsta dopingu,tiesam pretigi,vai ari irsa lidejs,fuu

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 17:32, pirms 8 gadiem
Tā jau ir, daudzi ar to "sporta politiku" nemaz nebija saistīti... Taču izveidotā sistēma gribot- negribot padarīja visus zem Krievijas karoga startējošos par ķīlniekiem. Nebūtu pārsteigums, ja negodīgi treneri arī iebarotu šo to saviem audzēkņiem. Vislabāk būtu risinājums, kad nevainīgie startē, bet zem olimpiskā karoga (vai kāds cits risinājums, kur neparādās Krievijas atribūtika), un tādējādi krievu funkcionāri un propagandisti negūst nekādu labumu. Savukārt tie, kas piekrītsstartēt tikai zem Krievijas karoga, kas atbalsta savu korumpēto un sapuvušo sistēmu, kura radīja visu šo stulbumu, lai vicina savu karogu paši savās mājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-22 17:58, pirms 8 gadiem
Varēja jau bez click bait virsraksta.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 18:09, pirms 8 gadiem
Tie nevainīgie sportisti tak var nomainīt pilsonību un startēt. Vai tad nav tā, Vrubļevska kungs?

  +8 [+] [-]

, 2016-07-22 18:10, pirms 8 gadiem
Vrubļevska reverans LOK sponsoram Latvijas gāzei un Savickim personīgi.

     [+] [-]

, 2016-07-22 18:23, pirms 8 gadiem
Te nu pierādās tas,kāpēc Latvija ir tur kur ir!
Good evening !!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 19:03, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tie nevainīgie sportisti tak var nomainīt pilsonību un startēt. Vai tad nav tā, Vrubļevska kungs?
Piekrītu, ir jācērt uzreiz ar cirvi, jo tāds milzis ka Krievija kaut ko citādāku diez vai saprastu un sportisti arī sāks domāt vai ir jēga vispār smērēties ar Krieviju vai startēt zem cita karoga bez stresa.

  +4 [+] [-]

, 2016-07-22 19:07, pirms 8 gadiem
Nja, isteniibaa - taads jauks mums LOK Prezidents, pasha parstaaveetas organizacijas sportisti apchakareeti, un veel speej pazinjot, ka " viss ir bumbaas". Pilniigi vienalga vinja personiigais viedoklis- vinjs ir LOK ieveeleets prezidents , nevis kkaada privaatas struktuuras vadiitaajs, lai paustu savu jociigo taisnibas izpratni

  +5 [+] [-]

, 2016-07-22 19:09, pirms 8 gadiem
Paga, paga. Ja ir pierādījumi, ka šo visu dopinga lietu slēpa valsts līmenī, protams, ka kā soda mēru ir jādiskvalificē visa komanda.

     [+] [-]

, 2016-07-22 19:28, pirms 8 gadiem
atkal gazprom runa?
mums jau ta pietiek ar kiroviem un indriksoniem!
nost ar sito ebreju!
ari LOK jamaina vadiba!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 19:28, pirms 8 gadiem
sez gadiem ilgi
sakapis galva jau konkreti!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 19:31, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Krievi jau pateica, ka tas viss ir rietumu safabricējums un man nav iemesla viņiem neticēt!

Rietumi tā arī līdz šai dienai nav likuši galdā NEVIENU pierādījumu.
https://www.wada-ama.org/en/resourc...

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 20:22, pirms 8 gadiem
Kā šis nodevējs var pārstāvēt Latviju?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 20:48, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tie nevainīgie sportisti tak var nomainīt pilsonību un startēt. Vai tad nav tā, Vrubļevska kungs?
pilnīgas muļķības - citu valsti drīkst pārstāvēt pēc iepriekšējās federācijas atļaujas (brīvlaišanas) un 2 gadu dīkstāves - nedrīkst startēt 2 gadus.
Kāda varbūtība, ka Krievija savus labākos vieglatlētus tāpat vien atdos ?
Slēpts komentārs: cigorins

  +5 [+] [-]

, 2016-07-22 21:14, pirms 8 gadiem
cigorins rakstīja: Man tīri cilvēcīgi visvairāk ir žēl šķēpmetēju no Krimas, kas ir metusi vistālāk šogad. Londonā pārstāvēja Ukrainu. Tad Krima pēkšņi kļuva par Krievijas sastāvdaļu, bet nu viņa nekur nedrīkst ne startēt, ne viņas rezultāti tiek atzīti.
Viņa ir nodevēja! Viņa izvēlējās pārstāvēt Krieviju nevis Ukrainu!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-22 21:38, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: kāds te sakars ar hameleonu vai auseklīti? skaidrs, ka krievi daudziem riebjas, bet ir lietas, kurās jābūt taisnībai. Piemēram, kara laikā nedrīkst ciest miera iedzīvotāji. Tāpat ka šīs situācijas (vai konflikta) laikā nedrīkst ciest normālie (t.i. nevainīgie) sportisti. Sistēma ir sistēma, bet ir cilvēki, kuros vecāki kopš bērnības iegulda savu naudu un veselību, kuri dzīvo ar sapni nostartēt OS, un beigās dabū atteikumu. Dēļ tādiem idiotiem kā Mutko un citiem, kuri pataisa sportu par politisko ideoloģijui. Man žēl tādas ģimenes un tādus sportistus, tā ir traģēdija.
Es par federāciju dsq.
Nav jau uz līdzenas vietas šis. Šis ir kāds 3. - 4. pakāpes līmenis.
GRE, BUL svarcēlāju izlases ir bijušas dsq. Kapēc tad Vrubļevskis neko nekomentēja.
Ar to ir jārēķinas, ja Tava sporta jumta organizācija netiek galā, biļete paliek nederīga. KRE, LAT, ASV (gribētos redzēt kādreiz), KAZ BUL RUM vai FID
Diemžēl.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 21:43, pirms 8 gadiem
Tieši tā, piekrītu tiem, kas atbalsta krievu diskābeli! Neviens, neviens tai izlasē un tās tuvumā nav tīrs. PSRS un tagad RUS vienmēr ir spricējušies un krāpušies. Ar pavēli no augšas. Gribi būt krievu komandā, lieto. Tā ir bijis agrāk un nekas nemainīsies! Ne velti krievu pa pilnam daudzās citās valstīs, katrs domājošs tīsies prom bez nožēlas.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-22 21:48, pirms 8 gadiem
protams, protams! rīt dopingu, ziemas OS (un ne tikai) sportistu urīna vietā nodot fsb aģentu urīnu gan ir taisnīgi! un skat, neviens no "netaisni"notiesātajiem neauro, ka viņš dopingu nelieto utt. visi tik auro, ka lēmums nav taisnīgs...kad, b@ļ ar dopinga palīdzību uzvar, tad redz tā ir varenā raška, kad pieķer tad sākas visādas ņaudas un gaudas! ko tad "tīrie" izlikās, ka neko neredz? ko neprotestēja? lai raksta uz sportloto, tur palīdzēs (ir tāds joks no senas psrs filmas)

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 21:49, pirms 8 gadiem
cigorins rakstīja: Man tīri cilvēcīgi visvairāk ir žēl šķēpmetēju no Krimas, kas ir metusi vistālāk šogad. Londonā pārstāvēja Ukrainu. Tad Krima pēkšņi kļuva par Krievijas sastāvdaļu, bet nu viņa nekur nedrīkst ne startēt, ne viņas rezultāti tiek atzīti.
nodevējam nodevēja liktenis. viņai bija izvēle- nenodot dzimteni! viņa izvēlējās nodot. nu tad lai tagad saņem un parakstās

  -4 [+] [-]

, 2016-07-22 22:02, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Viņa ir nodevēja! Viņa izvēlējās pārstāvēt Krieviju nevis Ukrainu!
Kāda nodevēja ??? Viņai radi dzīvo Krimā, pati Krimā dzīvo. Viņai ko bija pārvākties no miermīlīgās Krimas uz nemierīgo Ukrainu, kur karš plosījās ?
Slēpts komentārs: cigorins

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 22:23, pirms 8 gadiem
cigorins rakstīja: Kāda nodevēja ??? Viņai radi dzīvo Krimā, pati Krimā dzīvo. Viņai ko bija pārvākties no miermīlīgās Krimas uz nemierīgo Ukrainu, kur karš plosījās ?
Tu stulbs vai arī esi lentenis?

Viņa dzīvo Krimā, UKRAINAS teritorijā ne Krievijas!
Kāds sakars ar sportista pārstāvēto valsti no vietas kur dzīvo? Nekāds!

Viņai bija iespēja turpināt startēt zem Ukrainas karoga, bet viņa izvēlējās startēt zem Krievijas! Saprati? Ja neesi sapratis, tad pēc visām definīcijām viņa ir savas dzimtenes - Ukrainas nodevēja!
Ja tu viņu aizstāvi, tad nebrīnītos, ja atskrietu Latgalē zaļie cilvēciņi un tu viņiem piebiedrotos!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 23:06, pirms 8 gadiem
Nauda nesmird...
Slēpts komentārs: cigorins

  +2 [+] [-]

, 2016-07-22 23:24, pirms 8 gadiem
cigorins es atkārtošos: Kāds sakars dzīvesvietai ar valsts pārstāvēšanu?

Tu atrodies sporta portālā, tev tā kā būtu jāzina, ka sportisti bieži vien nedzīvo savās valstīs, bet gan citur. Tā kā nekladzini par savu Krimu.

Kādā ziņā nebija vajadzīga? Lūdzu informācijas avotu!
Cik esmu lasījis, tad viņa pati tā izlēma, ne tāpēc, ka Ukrainas vieglatlētikas federācija viņai kurvīti iedeva.
Tu saki, ka zini Krimas situāciju, tad tev būtu jāzina, ka tur bija/ir daudz nodevēju!

Kāds sakars ar Abreni? Abreni okupēja reizē ar visu teritoriju, visu valsti. Atgūstot neatkarību okupanti paturēja savos nagos Abrenes rajonu.
Vai Abrenē šobrīd dzīvo kāds exlatviešu sportists? Nav nekas dzirdēts...

Kāpēc tu nespēj pieņemt ka šī sportiste ir nodevēja? Viņa nodeva savu dzimteni, pārdevās Krievijai!

P.S. Nav saistīts ar sportu, bet došu piemēru: Jūras kara flotes kadeti (vai kā tur sauca) atteicās dot zvērestu Krievijai. Viņi palika lojāli Ukrainai! Un dzīvo viņi okupētajā teritorijā!
Lūdzu, no šīs sportistes bija jāsagaida līdzīgs scenārijs, jāturpina aizstāvēt savas dzimtenes godu nevis pārdoties okupantiem!
1 2 37 komentāri