Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

40 gadus vecais sprinteris Kolinss gatavojas savai piektajai olimpiādei

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

40 gadus vecais sprinteris Kolinss gatavojas savai piektajai olimpiādei
Pirms olimpisko spēļu atklāšanas (2012)
Foto: sknoc.org

2003. gada pasaules čempions 100m sprintā Kims Kolinss (40) šogad ir lieliskā formā un gatavojas savām piektajām olimpiskajām spēlēm, kas 5.-21. augustā notiks Brazīlijas metropolē Riodežaneiro.

Četru olimpisko spēļu dalībniekiem Kolinsam šogad ir devītais labākais 100m rezultāts pasaulē - 9.93 sekundes. 40 gadu vecumā šis sportists sasniedzis personisko rekordu! Turklāt nevar pateikt, ka tas tagad ir liels pārsteigums, jo jau apmēram desmit gadus viņa rezultāti vairāk vai mazāk kļūst arvien labāki.

Pirms starta Londonas olimpiskajās spēlēs Sentkitsas un Nevisas sprinteris Kolinss tika atskaitīts no komandas par neierašanos uz treniņiem un olimpiskā ciemata pamešanu, toreiz sportists taisnojās, ka pavadījis laiku ar sievu. Pēc tam atklāšanas ceremonijas karognesējs Kolinss solīja, ka vairs neskries zem Sentkitsas un Nevisas karoga, taču tagad viņš gatavojas startēt arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kims Kolinss: "Esmu ļoti priecīgs, ka mūsu ilggadējie jautājumi beidzot ir atrisināti. Kad tas viss jau ir aiz muguras, varēšu veltīt visu uzmanību, lai sasniegtu savu labāko sportisko formu 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro. Man atkal būs gods pārstāvēt savu valsti vieglatlētikā."

Sentkitsas un Nevisas Olimpiskās komitejas prezidents Alfonso Bridžvoters: "Esmu gandarīts, ka Kolinsa kungs atkal vēlas pārstāvēt savu valsti. Olimpiskā komiteja un Kims Kolinss strādās Rio olimpiskās komandas un valsts interesēs."

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz

  +4 [+] [-]

, 2016-07-21 14:40, pirms 8 gadiem
novēlu finālā, lai Bolts redz tik Kolinsa zoles

  +3 [+] [-]

, 2016-07-21 15:11, pirms 8 gadiem
taa istas ka otrpus okeanam ir atklats kaut kas tads,kas notur vai pat paaugstina rezultatus sprintos

  +1 [+] [-]

, 2016-07-21 16:48, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: taa istas ka otrpus okeanam ir atklats kaut kas tads,kas notur vai pat paaugstina rezultatus sprintos
to sauc par dopingu!

     [+] [-]

, 2016-07-21 18:40, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: taa istas ka otrpus okeanam ir atklats kaut kas tads,kas notur vai pat paaugstina rezultatus sprintos
Tā saucas sistēma. Savulaik ASV un PSRS izvērtēja tās iespējas un resursus, kas viņiem, tradīcijas utt., un izlēma attīstīt savu sportu kopumā dažādos virzienos, amerikāņi ņēma vieglatlētiku un balstoties uz to virzīja savu sportu, kamēr PSRS bija smagatlētika un sports tika balstīts uz to.

Te gan nevajad domāt, ka tikai šos sportus attīstīja, tas ir ļoti komplekss jautājums, jo tas ietver visus - kā tieši prioritātes, tā zinātnes atbalstu, pētījumus, metodoloģijas izstrādāšanu utt. Tāpēc tagad amerikāņi kā pirmklasnieki skatās uz Krievijas svarcelšanas speciālistiem, kas uz turieni brauc strādāt, bet krieviem ASV vieglatlētika ir kosmoss.