Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rio sieviešu golfa turnīrā uzvar titulētā korejiete Parka

Rio sieviešu golfa turnīrā uzvar titulētā korejiete Parka
Inbī Parka – septiņkārtēja "major" čempione un tagad arī olimpiskā zelta ieguvēja
Foto: AFP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu dāmu golfa turnīrā sestdien triumfēja bijusī ranga līdere, šobrīd 5. vietā esošā Inbī Parka no Dienvidkorejas, kura uzvarēja ar lielu pārsvaru, par pieciem sitieniem apsteidzot pašreizējo pasaules pirmo numuru Lidiju Ko (Jaunzēlande).

Kamēr pagājušajā nedēļā notikušajā vīriešu turnīrā nepiedalījās vairāki pasaules labākie spēlētāji, ieskaitot visus ranga pirmā četrinieka golferus, dāmu turnīrā tik masveidīgu atteikumu nebija, un spēlēja teju visas labākās, ieskaitot visu Top 8.

Par čempioni kļuva vistitulētākā no turnīra 60 dalībniecēm, septiņu "major" titulu īpašniece Parka, kura jau kvalificējusies LPGA Slavas zālei. Viņa pirms olimpiādes īkšķa savainojuma nebija spēlējusi divus mēnešus, nemaz neesot droša par aizbraukšanu uz Rio. Olimpiādē viņa tomēr ieradās, apliecinot to, ka talants nelielas piespiedu pauzes laikā nav pazudis.

Parka uz titulu pieteicās sestdien notikušajā 3. raundā, kad vienubrīd iekrāja trīs sitienu pārsvaru. Turnīra pēdējo dienu viņa sāka ar divu sitienu pārsvaru, kas drīz trīskāršojās. Kamēr konkurentēm daudz neprecizitāšu, Dienvidkorejas golfere spēlēja precīzi, 4. raundā pieļaujot tikai vienu rupju kļūdu, kas bija bumbiņas trāpīšana ūdenī ar pirmo sitienu 10. bedrītes izspēlē.

Lai arī vienubrīd viņas pārsvars saruka līdz trim sitieniem, šaubu par uzvaru ne brīdi nebija, un Parka finišēja ar tādu pašu rezultātu, kāds bija vīriešu turnīra čempionam Džastinam Rouzam, proti, -16. Kamēr vīriešu sacensībās uzvarētājs tika noskaidrots pēdējās bedrītes izspēlē, dāmu turnīrā zelta liktenis bija jau skaidrs. Sudrabs gan izšķīrās tieši 72. bedrītē.

Pēdējā dienā nepārliecinoši spēlējot uz grīna, kur neizmantotas vairākas "birdie" iespējas, nepieciešamo "birdie" spēja gūt pašreizējā ranga līdere Ko, kuras ripinātā bumbiņa negribīgi, tomēr iegriezās bedrītē. Ko pēdējā raunda laikā vienubrīd bija ārpus medaļu pozīcijām, bet divi "birdie" pēdējās trīs bedrītēs ļāva sudraba medaļu atņemt Ķīnas labākajai golferei Šanšanai Fenai. Arī viņai bija labas iespējas. Fena pēdējā bedrītē vispirms pārcentās ar "eagle" bumbiņu (uzsists pārāk spēcīgi), kas dotu sudrabu, bet pēc tam nespēja trāpīt "birdie", kas ļautu piedalīties pārspēlē. Ilgi raunda otrajā pusē vienatnē atrodoties 2. vietā, Fenai nācās samierināties ar bronzas medaļu.

Sieviešu golfs olimpiskajās spēlēs atgriezās pēc 116 gadu pārtraukuma.

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu golfa turnīra Top 6

VGolfereValsts+/-R1R2R3R4Summa
1.Inbī ParkaDienvidkoreja-1666667066268
2.Lidija KoJaunzēlande-1169706569273
3.Šanšana FenaĶīna-1070676869274
4.Harukio NomuraJapāna-969697265275
Steisija LuisaASV-970637666275
Hī Janga JanaDienvidkoreja-973657067275

Visi rezultāti: https://www.rio2016.com/en/golf-wom...


, 2016-08-20 21:08, pirms 8 gadiem
Pārliecinoši!
, 2016-08-20 21:36, pirms 8 gadiem
A kur pazudusi Natalie Gulbis? Kādreiz tak klīda runas, ka gribētu pārstāvēt savu seņču zemi olimpiādē...
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.