Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Francūziete sasit visas, somu boksere sagādā savai valstij pirmo medaļu

Francūziete sasit visas, somu boksere sagādā savai valstij pirmo medaļu
Estella Moselī finālā pret ķīnieti Junhua Jinu
Foto: AP/Scanpix

Šodien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tika aizvadīta fināla cīņa dāmu boksā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem. Zelta medaļu sev un Francijai nopelnīja Estella Moselī, bet Somijai pirmo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja boksere Mira Potkonena.

Sieviešu bokss olimpisko spēļu programmā pirmo reizi tika iekļauts iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Londonā, un medaļas dāmu konkurencē tiek dalītas tikai trīs svara kategorijās (vīriešiem - desmit). Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem četras medaļas sadalīja tikai 12 bokseres, no kurām četras turnīru sāka jau ar 1/4 finālu.

Londonas spēļu čempione, īriete Keitija Teilore, izstājās jau pēc pirmā dueļa, līdzīgā cīņā zaudējot somietei Mirai Potkonenai. Šī somiete turnīru sāka kārtu iepriekš, arī tikai ar 2-1 uzvarot mājinieci brazīlieti Adriannu Arauho, kurai Londonā bija bronza.

Pusfinālā lielos vārdus izsitusī Potkonena zaudēja ķīnietei Junhua Jinai. Sieta otrajā pusē krievietei Anastasijai Beļakovai pietika ar vienu uzvarētu cīņu, lai tiktu pie bronzas - pārspēta amerikāniete, bet ar tehnisko nokautu zaudēts franču bokserei Estellai Moselī.

Finālā 24 gadus vecajai Moselī 2:1 uzvara pret ķīnieti Jinu un iegūta zelta medaļa. Gan Francijai, gan Somijai pirmā medaļa dāmu boksā olimpiskajās spēlēs. 35 gadus vecā veterāne Potkonena, kura "uz papīra" bronzu ieguva jau pirms pāris dienām pēc zaudējuma pusfinālā, šodien oficiāli sagādāja pirmo medaļu Rio Somijai.

Bokss, svara kategorija līdz 60kg, sievietes

VSportisteValsts
1.E.MoselīFrancija
2.J.JinaĶīna
3.M.PotkonenaSomija
A.BeļakovaKrievija

Piedalījās 12 sportistes

Izcīnītās medaļas boksā

VValstsZSBKopā
1.Kazahstāna1203
2.Francija1124
3.Uzbekistāna1113
4.Kuba1034
5.Krievija1012
6.Brazīlija1001
7.Kolumbija0101
Ķīna0101
9.ASV0011
Mongolija0011
Maroka0011
Lielbritānija0011
Somija0011

Sadalīti 6 no 13 medaļu komplektiem

Pēdējo OS laureāti boksā, sievietes svara kategorijā līdz 60kg

OSZeltsSudrabsBronza
2012K.Teilore (Īrija)S.Očigava (Krievija)M.Čorijeva (Tadžikistāna)/A.Arauho (Brazīlija)

, 2016-08-20 01:47, pirms 8 gadiem
Nekad nesapratīšu kāpēc vecenēm ir jānodarbojās ar Boksu un Svarcelšanu,tie nav veceņu sporta veidi.. Jo tās vairs nav vecenes viņas kļūst par mužikiem.. Nesaprotu, na.ren tas vajadzīgs.
, 2016-08-20 06:08, pirms 8 gadiem
Ir visādas vecenes, dažām tas piestāv!
, 2016-08-20 10:30, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Nekad nesapratīšu kāpēc vecenēm ir jānodarbojās ar Boksu un Svarcelšanu,tie nav veceņu sporta veidi.. Jo tās vairs nav vecenes viņas kļūst par mužikiem.. Nesaprotu, na.ren tas vajadzīgs.
Tu nesaproti tāpēc, ka vienīgā sieviete ko tu daudzmaz pazīsti ir tava memmīte kuras pagrabā tu vēl dzīvo. Ja tu patiesībā pazītu kādu sievieti, sen jau būtu sapratis ka sieviešu bokss un svarcelšana pastāv tikai tāpēc ka vīrieši pagātnē ir teikuši ka sievietēm ar to nevajag nodarboties. Un kas notiek ja sievietei pasaka ka viņa kaut ko nedrīskt darīt? Viņa iet un to dara.
, 2016-08-20 10:31, pirms 8 gadiem
Tādai lielai valstij kā somija tikai pirmā medaļa
, 2016-08-20 11:46, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Nekad nesapratīšu kāpēc vecenēm ir jānodarbojās ar Boksu un Svarcelšanu,tie nav veceņu sporta veidi.. Jo tās vairs nav vecenes viņas kļūst par mužikiem.. Nesaprotu, na.ren tas vajadzīgs.
es peiliktu klāt vesera mešanu un Lodes grušanu
, 2016-08-20 13:48, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Nekad nesapratīšu kāpēc vecenēm ir jānodarbojās ar Boksu un Svarcelšanu,tie nav veceņu sporta veidi.. Jo tās vairs nav vecenes viņas kļūst par mužikiem.. Nesaprotu, na.ren tas vajadzīgs.
un to saka cilvēks, kurš sievietes sauc par vecenēm...
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.