Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

EKSKLUZĪVI : Māris Krauze par Riodežaneiro iespaidiem.

Sveicināti dārgie lasītāji un sportacentra apmeklētāji, kuriem nav slinkums notīt šo reklāmpilno mājaslapu arī zemāk līdz forumam, citiem tā ir vienīgā sportiskā aktivitāte vairāku nedēļu garumā, citiem tas ir ikdienišks process cerībā rast kādu jaunu sadaļu, kuru papildināt ar saviem komentāriem. Pats pieskaitu sevi pie pirmajiem.Tad nu iesildiet savus krūškūrvja muskuļus ar kārtīgu alus vai stiprāka alkoholiska dzēriena deva, jo rakstot komentārus tas būs nepieciešams un lasam manus iespaidus par RIO 2016 un Latvijas sportu kā tādu.

Sāksim ar to, ka mūsu valsts pēdējos gadus un arī pirmstam ir sevi pozicionējusi kā sporta lielvalsts - mums taču ir ledus hokeja izlase, labākie fani pasaulē, ''mūsu basketbola izlase tulīt, tulīt izcīnīs medaļas'', ''nākamajā čempī 100% būs'' - kā tik nav rakstījuši dažādi sporta fani un līdzjūtēji dažādos sporta un citu ziņu portālos, taču.. kā ir patiesībā?

Patiesībā skats ir skumjš..ļoti skumjš... Ne velti uzskatu, ka olimpiāde ir kā sporta sabiedrības spogulis, var intresēt, var neintresēt dažādi sporta veidi, taču nevar noliegt, ka visām attīstītajām valstīm ir vismaz viena medaļa..jā, taisnības labad gan jāsaka, ka medaļas no Eiropas valstīm nav izcīnījušas tādas lielvalstis kā Islande, Kipra, Malta, Luksemburga, Bosnija&H, Melnkalne, Maķedonija, Vatikāns, Andora. Islandei ir futbols pārsteidzošā līmenī, kas ir pasaules sporta karalis, nevar aizmist arī amatieru sportu - handbolu. Bosnijai arī ir spēcīga futbola izlase, kas tiek respektēta visā pasaulē. Neskaitot mazās un pundurvalstis esam nonākuši vienā līmenī ar Maķedoniju. Diezgan skumji.

Mazsvarīgs faktors nav arī tas, kā RIO izgāšanās tiek uztverta, lūk daži piemēri.

Kāds latvju fans saukts par Egīlu kādā no sociālajiem tīkliem raksta šādi.
''Medaļu iegūšana bija ar likumu noteikta? Ko vārās?! Priecājās,ka nācija ar 2milj. Vispār tur bija. Tie ir svētki ne politika!''

Protams, tas ir parastā latvieša - sporta viszinātāja viedoklis. ''Soču trasi būvēja, lai iegāztu latviešus, RIO piesārņojums traucēja kārtīgi gatavojies startiem, utt''.

Taču visvairāk mani šokē valstī zināma un svarīga cilvēka a.k.a čeirmena A.P viedoklis par šo visu.

''Lai arī Rio nav medaļu,es arvien domāju,ka sportisti savu darbu darījuši no visas sirds un centušies Latvijas godu aizstāvēt.Paldies par to!''

jā, sportisti tiešām centās, bet cik ilgi turpināsies šī mūžīgā čīkstēšana? Šī propoganda no masu mediju puses, ka esam sportistu valsts? Nekas no sporta mums nav! Nekas! Pāris amatieri un entuziasti uz saviem pleciem velk Latvijas vārdu pasaulē visādos (atvainojos) lielākajai sabiedrībai mazāk zināmajos sporta veidos. Tie, kas ir talantīgi ,tie labāk izvēlas doties uz kanādiešu izpildītāja Dreika koncertiem ASV, nekā cīnīties par savas valsts godu uz parketa. Vai tiešām neviena medaļa, stagnēša uz vietas komandu sporta veidos un sporta karaļa - futbola nožēlojamais stāvoklis valstī nepasaka pietiekami daudz par to, ka zemāk vairs nav kur krist?

     [+] [-]

, 2016-08-20 20:56, pirms 8 gadiem
Nekas no sporta mums nav! Nekas!
!?!?!?!?!

Sports nav tikai medaļas!

Pa taisno podā...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-20 21:02, pirms 8 gadiem
Diezgan precīzi raksturojums!
+

  +2 [+] [-]

, 2016-08-20 21:02, pirms 8 gadiem
Taču jārunā par uzlabojamām jomām!
Centīšos ziedot pāris stundas saviem vērojumiem un ieteikumiem!
Daudziem būs jāraud - apsolu!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-20 21:21, pirms 8 gadiem
eziitis rakstīja: Nekas no sporta mums nav! Nekas!
!?!?!?!?!

Sports nav tikai medaļas!

Pa taisno podā...
muti kepka

  +2 [+] [-]

, 2016-08-20 21:49, pirms 8 gadiem
Manuprāt, jebkuras valsts sporta pamatā ir jābūt balsta disciplīnām: vieglatlētikai, treka riteņbtaukšanai, ziemeļos var piemest vēl slēpošanu un slidošanu. Ja neaiziet pamatdisciplīnā, var iet citur, bāze jau būs ielikta. ASV, piemēram, daudzi labākie jaunie vieglatlēti aiziet uz NFL, jo tur var nopelnīt miljonus.

Lieki piebilst, ka mums valstī pat nav normālu vieglatlētikas manēžu, stadionu, par treku nerunājot. Labāk ieguldīt renē, no kā labums ir kādiem 10 sportistiem, bet toties LTV var propagandēt dzīvo leģendu Dūkri, kas Korejā papisīs zeltu vietējam noname.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-21 16:16, pirms 8 gadiem
Informatikas olimpiade dabuujam zeltu..

     [+] [-]

, 2016-08-21 16:19, pirms 8 gadiem
Rio rezultāti ir likumsakarīgi.
Valstī plosās MĒRIS - iznīcināta ekonomika, nokauta medicīna, sagrauta izglītības sistēma.
Laura un Ļena ir pirmsmēra laika "produkti", Rebeka nāk no Ventspils - no vietas Latvijā, ko mēris skāris vismazāk.

     [+] [-]

, 2016-08-21 18:07, pirms 8 gadiem
chemist_dk rakstīja: Manuprāt, jebkuras valsts sporta pamatā ir jābūt balsta disciplīnām: vieglatlētikai, treka riteņbtaukšanai, ziemeļos var piemest vēl slēpošanu un slidošanu. Ja neaiziet pamatdisciplīnā, var iet citur, bāze jau būs ielikta. ASV, piemēram, daudzi labākie jaunie vieglatlēti aiziet uz NFL, jo tur var nopelnīt miljonus.

Lieki piebilst, ka mums valstī pat nav normālu vieglatlētikas manēžu, stadionu, par treku nerunājot. Labāk ieguldīt renē, no kā labums ir kādiem 10 sportistiem, bet toties LTV var propagandēt dzīvo leģendu Dūkri, kas Korejā papisīs zeltu vietējam noname.
Kas tev pret Dukuru?

nevari paciesties tās 20 dienas gadā,kad viņu piemin...ai nabadziņš

     [+] [-]

, 2016-08-21 20:22, pirms 8 gadiem
pauls rakstīja: Valstī plosās MĒRIS - iznīcināta ekonomika, nokauta medicīna, sagrauta izglītības sistēma.
Bet kāds mēris? Buboņu mēris vai plaušu mēris?

Un vēl steidzami ir jāizmaina ieraksts Vikipēdijā, jo tur rakstīts "Mūsdienu Eiropā šī slimība tiek uzskatīta par izskaustu".

Nu, neizšāva Sirmais, neizšāva. Būtu izšāvis, mums būtu sudrabs, divas ceturtās vietas, piektā vieta. Pavisam solīdi. Bet tagad - divas ceturtās vietas, piektā vieta un mēris.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-21 20:29, pirms 8 gadiem
Izrādās, ir ļaunāk, nekā mums šķita. Latvijas zaudējumi turpinās!

Re, kur angļi raksta, kā Ikauniece zaudēja Boltam:

Usain Bolt attempts javelin throw at Rio...

     [+] [-]

, 2016-08-22 00:05, pirms 8 gadiem
pauls rakstīja: Rio rezultāti ir likumsakarīgi.
Valstī plosās MĒRIS - iznīcināta ekonomika, nokauta medicīna, sagrauta izglītības sistēma.
Laura un Ļena ir pirmsmēra laika "produkti", Rebeka nāk no Ventspils - no vietas Latvijā, ko mēris skāris vismazāk.
Cik atpazīstami teksti. Tev maksā, vai vnk idiots?

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:31, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Izrādās, ir ļaunāk, nekā mums šķita. Latvijas zaudējumi turpinās!

Re, kur angļi raksta, kā Ikauniece zaudēja Boltam:

http://www.mirror.co.uk/sport/other-sports/athletics/usain-bolt-attempts-javelin-throw-8677926
Izskatījās kādi 35 m, bet kapēc gan melot...