Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Par širmja aizvēršanos, dūšu un kritieniem

Par širmja aizvēršanos, dūšu un kritieniem
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

2016. gada 18. augustā notika tas, kam neviens tā īsti negribēja ticēt. Izrādās, ka BMX var būt arī cits olimpiskais čempions, ne tikai Māris Štrombergs. Ne viņam, ne Edžum Treimanim neizdevās tikt galā ar trases pirmo taisni, kas liedza iekļūt vismaz pusfinālā. Atceroties ceturtdaļfināla braucienus, savas domas izteica arī Londonas olimpisko spēļu BMX sacensību dalībnieks Rihards Veide.

"Man izskatījās, ka vīri bija sagatavojušies lielai trasei un lieliem mačiem, bet pretī saņēma mazu trasi, kurā nebija iespējams pilnībā parādīt savu potenciālu. Visi maksimālā ātrumā nobrauca no starta lejā, bet pēc pirmā lēciena sāka braukt uz 80%. Olimpiskajām spēlēm varēja uzbūvēt lielāku un plašāku trasi, kur skatītājiem būtu iespēja novērtēt īsto BMX, kāds ir redzams Pasaules kausa posmos. Bet šeit bija redzama tikai gaļas mašīna," secina Veide.

"Četrus gadus sportisti bija trenējušies un gatavojušies, bet trase viņus vienkārši noslaucīja nost. Šovakar būs dīvaina sajūta, skatoties pusfinālus, jo daudz no favorītiem jau ir ārā. Varbūt varēja braukt citādāk, taču viens ir skaidrs - Māris šajā trasē savu potenciālu parādīt nevarēja. Pievīla arī laika apstākļi - no pieredzes zinu, ja no mugurpuses vējš vēl papildus dzen uz priekšu, tad savākt trasi ir vēl grūtāk."

"Sasniegtais ātrums vienkārši bija par lielu uzbūvētajam otrajam tramplīnam. Turklāt trase bija nevis plūstoša, bet gan ar izcilņiem, kuri sita gaisā un neļāva noslāpēt lēcienu. Līdz pirmajam lēcienam viss bija kārtībā, Māris bija pirmais vai viens no pirmajiem, bet pēc tam sāka minstināties un braukt uz 80%, bet olimpiskajās spēlēs tā uzvarēt nevar. Dažiem sportistiem aizvērās širmis un viņi lēca nosēdienā uz platā, bet citi brutāli aizlēca par tālu un jau tad mēģināja savākt riteni. Pekinā un Londonā tā nebija, tur varēja braukt uz visiem 100%."

"Filipss tika noslaucīts jau pirmajā braucienā, Dodē arī izstājās ātrāk nekā bija cerējis. Labi, ka abi mūsējie ir veseli. Olimpiskās trases testos jau bija redzams, ka nav labi, bet organizatori neko neizmainīja. Jā, Rubenē tika uztaisīta līdzīga trase. Pirmais tramplīns bija tāds pats. Taču atšķirībā no testiem, kad trase bija mīkstāka, olimpiādē tā bija cieta kā betons un riteņi ripoja vēl ātrāk. Kad uzpūta vējš, trasi bija vēl grūtāk savākt. Kad apgriezieni bija nomesti līdz 80%, vairs neizdevās pietiekami ātri nokļūt līdz pirmajam līkumam. Ja pirmajā taisnē netrāpi ar nosēdienu, tad ātrums vairs neaug. Visi grib izrauties priekšā, bet šeit sanāca braukt barā un tad ir grūti izkontrolēt, ko dara pārējie, jo katrs brauc un lec citur," skaidro Veide.

Vai pusfinālos mūsējiem būtu bijis vieglāk? "Ja laika apstākļi būtu tādi paši, tad nekas nemainītos. Ja Māris jūt, ka var uzvarēt, tad viņš cīnīsies līdz pēdējam, bet, ja jūt, ka nevar, tad lieki neriskēs. Astotais vai pirmais, melns vai balts. Varbūt pirms astoņiem gadiem viņš riskēja vairāk, bet pirms četriem gadiem Londonā Māris jau minstinājās. Atšķirībā tā, ka Londonā varēja maukt uz 100%, bet Rio trase to neļāva. Pasaules kausā uz starta nostējas astoņi sportisti un katrs rāda, ko māk. Turpretī Rio uzvar tas, kuram lielāka dūša."

"Rio trasē saskatīju visādus pigorus, kas man kā BMX braucējam nepatika. Muļķīgi, ja četrus gadus trenējies, bet mačos nevari pilnībā parādīt savu potenciālu. Noteikti vaina slēpās arī galvā - Māris netika galā ar vienu trases elementu un tas vairoja stresu. Tomēr man labāk patiktu, ja olimpiādē visi varētu braukt par 100%," piebilst Veide. "Pirms mačiem man bija četri favorīti - Māris, Vilobijs, Dodē un Filipss. Trīs no viņiem jau ir ārā. Domāju, ka Vilobijam vairs īsti nav konkurentu, lai gan šajā trasē viss var notikt. Spēcīgs ir arī otrs austrālietis Dīns un amerikāņi, bet jaunajam nīderlandietim Kimmanam vēl trūkst stabilitātes. Par viņu runājot, gan jāsaka - labi, ka viņam ar veselību viss kārtībā, jo tādu kritienu, kad viņš piezemējās uz tramplīna, BMX vēl nebiju redzējis..."

1 2 3 79 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 09:46, pirms 8 gadiem
"Visi maksimālā ātrumā nobrauca no starta lejā, bet pēc pirmā lēciena sāka braukt uz 80%"
Ko var muldēt!!!
Štrombergs vispār pēc 1mā trampalīna vairs nemina pedāļus, tāpēc arī automātā atpalika.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 09:48, pirms 8 gadiem
Un par Treimani vispār kauns. Nosvempties individuālajā startā ir jāmāk!

  -4 [+] [-]

, 2016-08-19 09:48, pirms 8 gadiem
Paklausās, ko profs saka par trases bīstamību un gatavo jau atvainošanos mūsējiem par vakardienas suuudliesanu. Kaut pie sevis klusībā.
Par lielu Latviju un nākotnes panākumiem!!!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-19 09:49, pirms 8 gadiem
Mr.ekspert- kauns par tādiem kaa Tu, diemžēl

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 09:56, pirms 8 gadiem
var jau pārmest mūsējiem bet taisnība ka trase nebija īsti laba tomēr ir, no pēdējo septiņu pasaules čempionātu uzvarētājiem tikai Vilobijs laikam nobrauca bez kritiena

     [+] [-]

, 2016-08-19 09:57, pirms 8 gadiem
Baigi labā otmazka, labi noderētu mūsu bobslejistiem un citiem renes šļūcējiem - organizatori uztaisīja trasi ar līkumiem, pa kuru nevarēja maukt visu laiku taisni un braukt uz 100%, nācās izstūrēt līkumus un braukt tikai uz 80%.

 +22 [+] [-]

, 2016-08-19 10:09, pirms 8 gadiem
Visi tādi censoņi un treniņos gladiatori, ka pat zirgam jāsmejas...bet īstenībā ir ļoti skumji:
BMX aizbrauc uz Floridu jau no Janvāra trenēties, nevienu!!!! no 3 bruacieniem nespēj normāli nobruakt!
Grigorjevai vispār mististki treniņi ar citu valstu pārstāvjiem, nevienu normālu paņēmienu neuztaisīja, ja neskaita pirmo cīņu
Sme/Šme - tādas LV cerības, ka no grupas netiek ārā svarīgākajā 4gades turnīrā, sapratu, pakāstu Alisonam/Bruno vai Dauhauzeram vismaz 1/4 finālā- bet no GRUPAS netiek ārā. Samoilovs lauva atradies, mazs sētas runčuks, ne lauva.
Plēsnieks tā plēsa Latvijas rekordu, ka 6 tā arī netika
Palameika, ar savu monstruālo skatienu tā arī izmeta vienu haļavas metienu un ar to bija arī viss.. vrb jāizdzēšas no Instagram un jātrenējas...
Sirmais vispār izklausās, ka treniņos met pāri stadionam..tik žēl, ka ar visiem krutajiem somu treneriem sacensībās neko nevar izdarīt!

Vienīgie, kas LV spēj iepriecināt ir ar traumu startējusī Ikauniece un 18.gadīgā Koha..ā un vēl peldētāja, kura pat bez trenera uzstāda Latvijas rekordu.

Nevienmēr mums vajag medaļas! Bet nu, lūdzu, tad vismaz nostartējiet savu spēju robežās un parādiet, ka ar jums var lepoties! Nu nejau brutāli izgāzties pilnīgi visās disciplīnās.(nerunāju par tiem kuri izspieda no sevis maksimumu)

Daļa vainas jāuzņemas LOK vadībai, jo es nemaksāju nodokļus, lai simts delegātu var atpūsties RIO un tā arī nesagaidītu nevienu augstvērtīgu rezultātu.

Paldies esmu žulti izgāzis!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-19 10:11, pirms 8 gadiem
Slice rakstīja: Baigi labā otmazka, labi noderētu mūsu bobslejistiem un citiem renes šļūcējiem - organizatori uztaisīja trasi ar līkumiem, pa kuru nevarēja maukt visu laiku taisni un braukt uz 100%, nācās izstūrēt līkumus un braukt tikai uz 80%.
ja bobslejā piedzīvotu kritienus gandrīz visi pasaules čempioni pēc kārtas, tad daļa vispār atteiktos braukt.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 10:15, pirms 8 gadiem
Veide visu precīzi pateica. Vislabāk visus nolicējus var apklusināt šis teikums - Pirms mačiem man bija četri favorīti - Māris, Vilobijs, Dodē un Filipss. Trīs no viņiem jau ir ārā.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:20, pirms 8 gadiem
Slice rakstīja: Baigi labā otmazka, labi noderētu mūsu bobslejistiem un citiem renes šļūcējiem - organizatori uztaisīja trasi ar līkumiem, pa kuru nevarēja maukt visu laiku taisni un braukt uz 100%, nācās izstūrēt līkumus un braukt tikai uz 80%.
Tu taču esi pilnīgs pamuļķis. BMX eksperts. cik reizes skaties šo sporta veidu? reizi četros gados? dau nis

  -3 [+] [-]

, 2016-08-19 10:21, pirms 8 gadiem
Slice rakstīja: Baigi labā otmazka, labi noderētu mūsu bobslejistiem un citiem renes šļūcējiem - organizatori uztaisīja trasi ar līkumiem, pa kuru nevarēja maukt visu laiku taisni un braukt uz 100%, nācās izstūrēt līkumus un braukt tikai uz 80%.
Vari urbināt degunu citur. Renes šļūcēji ir divus gadus pēc kārtas zeltu paņēmuši OS? Tad apklusti, Štrombim pārmest neko nevar, jo viņš ir leģenda arī MJ, Kobe, pēdējās sezonās neizcīnīja titulus. Kā ir tā ir, citreiz arī nesanāk.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 10:21, pirms 8 gadiem
trase visiem vienāda. tās ir atmazkas. ja esi labākais, tad esi labākais arī šeit, nevis tikai trasēs, kas padodas. tapēc tas ir olimpiskais čempions, kurš māk pielāgoties visām trasēm, kurš ir nosvērts, aukstasinīgs, kuram veicas.. Māris tāds šobrīd nav un cerēt uz to, ka trase būs parocīga mums ir gljēvi. Visu cienju Mārim, bet uz šo brīdi vinsh vairs nav labākais, ko pierādīja šī gonka. Nedaudz arī nesaprotu Lakuču, ja mums bija zināms, kāda būs trase, kaadeelj šī otrā pumpa netika slīpēta mājās, bet cerēja, ka trasi pārtaisīs?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:21, pirms 8 gadiem
Ja nav veselības problēmas Mārim ar savu pieredzi vajadzēja braukt finālā.Ja neizcīnītu medaļas nekas, varētu saprast, ka čalis ir visu izdarijis bet kāds bija spēcīgāks.Tagad tikai tukšas atrunas.
Slēpts komentārs: bārda un sifons

 +13 [+] [-]

, 2016-08-19 10:27, pirms 8 gadiem
beidzat d,,t nīdēji. Pateicaties, ka mums šādi sportisti vispār ir! Māris mums ir atnesis DIVUS zeltus, šīs nebija viņa sacensības. Viņš mums ir atnesis vairāk kā jebkurš cits. IR JĀMĀK PATEIKT PALDIES!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 10:31, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Pretīgi lasīt. Kāds sakars ar Floridu? Tu dau ni nesaproti laikam joprojām, ka katra trase ir atšķirīga ne? katram ir savi plusi, savi mīnusi, stiprās, vājās vietas. Šeit Štrombim iekrita izteikti viņa vājā puse ar ko netika galā un 3 izteikto līderu izkrišana, manuprāt, arī pasaka visu par šo trasi. Pareizi Veide teica, trase priekš širminiekiem, nevis meistarīgākajiem un ātrākajiem. ja 85 % gadījjumu ir kritienu, tad tas laikam izsaka visu par šīs trases projektētājiem. 3 no 4 izteiktiem līderiem ir izstājušies. Mazais ekspert tu, uzspļaut tādam
Nu tad pēc pirmā brauciena nelielies, ka viss ir kārtībā, un ka treniņi Floridā ir devuši rezultātus, jo pieraduši pie gaisa un ka trases nobeigums ir stiprā puse!
Viens ko runāja pirms pirmā braucienas individuālajiem, pavisam cita dziesma ko pēc izgāšanās!
labāk sāc strādāt un neraudi!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-19 10:33, pirms 8 gadiem
kristapz rakstīja: trase visiem vienāda. tās ir atmazkas. ja esi labākais, tad esi labākais arī šeit, nevis tikai trasēs, kas padodas. tapēc tas ir olimpiskais čempions, kurš māk pielāgoties visām trasēm, kurš ir nosvērts, aukstasinīgs, kuram veicas.. Māris tāds šobrīd nav un cerēt uz to, ka trase būs parocīga mums ir gljēvi. Visu cienju Mārim, bet uz šo brīdi vinsh vairs nav labākais, ko pierādīja šī gonka. Nedaudz arī nesaprotu Lakuču, ja mums bija zināms, kāda būs trase, kaadeelj šī otrā pumpa netika slīpēta mājās, bet cerēja, ka trasi pārtaisīs?
Tu laikam esi un paliksi mudaks kā pārējie eksperti. Atbildēšu īsi - 3 no 4,5 favorītiem ir izstājušies. Tas laikam izsaka visu par šo trasi un iespējām. Kam gadījās haļava, tas izcēla, kam kāds neuzlidoja priekšā, tas izcēla. Štrombis pirmajā braucienā gāja tīri solīdi pa 4. vietu, līdz notika tas kritiens, domāju gan ka psiholoģiski tas viņam sačakarēja galvā visu, jo atcerēsimies viņa smago traumu pasaules kausa posmā. Tāpat arī favorīts Dudē pēc kritiena pirmajā braucienā, otrajā iznāca tik mīksts, un arī pēc pirmā leciena palika aiz visiem. Un mazie sportacentra eksperti runā tā it kā tā būtu norma izcīnīt vienam sportistam trīs zeltus olimpiādēs pēc kārtas it sevišķi tik konkurētspējīgā, ar nejaušībām apveltītā sporta veidā kā BMX smiekli nāk

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:42, pirms 8 gadiem
blondais18 rakstīja: Nu tad pēc pirmā brauciena nelielies, ka viss ir kārtībā, un ka treniņi Floridā ir devuši rezultātus, jo pieraduši pie gaisa un ka trases nobeigums ir stiprā puse!
Viens ko runāja pirms pirmā braucienas individuālajiem, pavisam cita dziesma ko pēc izgāšanās!
labāk sāc strādāt un neraudi!
Es jau strādāju puisīt, un lasot šito, uzdzen vēmienu, godavārds. Un izskatās, ka jūs jau esat tie kas raudat. Atlasē viņš parādīja, ka trasē ir monstrs. Pēc tās pumpas viņš bija tikai 17. vietā, bet trasē bija ātrākais un galu galā pacēlās uz 3.vietu tobrīd. Netika ar vienu vietu galā, kas viņam ir ļoti neparocīga, par to arī stāsts. Kādas atrunas? Pats Štrombis pateica objektīvos apstākļus un arī atzina, ka pats jau vainīgs. Ko vēl jums vajag? Soģi un BMX eksperti atradušies pēc 4 gadu klusēšanas. Pa pasaules kausa posmiem pie rakstiem 4 komentāri...tagad visi eksperti, ieņirgt var...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:45, pirms 8 gadiem
Vispār ta nu gan Mārim būs jāatskaitās un jājūtas vainīgam mazā sportacentrs lietotāja priekšā Džeks izcīnijis divus olimpiskos zeltus, bet mazajam lietotājam džeks ir nevarīgs mīkstais, kas nes kaunu Latvijai. Nožēlojamie mēsliņi

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 10:48, pirms 8 gadiem
Nu pēc bardaka jau tur izskatījās, jā. Ok, pirmajā līkumā vienmēr ir bijuši kritieni, bet nu ka ir tāda putra, kad NEVIENS lielo lecienu neizlec, bet visi teju apstājas un izbrauc pa apakšu kā bija Štrombja pēdējā braicienā, tas tomēr normāli nav. Jāņem vērā, ka tur lielākā daļa ir tiešām augsta līmeņa profesionāļi, kuri neba jau nu pirmo gadu BMX un ja maucās viens pēc otra lielie vārdi, tad kkas jau ni īsti riktīgi laikam tur nav. Nav jau tagad ko te attaisnoties un teikt, ja būtu tā un šitā, tad mēs te zeltu ņemtu utt., bet nu noliegt acīmredzamo, ka ar trasi tur kkas nav līdz galam ok arī nevar.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:51, pirms 8 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu pēc bardaka jau tur izskatījās, jā. Ok, pirmajā līkumā vienmēr ir bijuši kritieni, bet nu ka ir tāda putra, kad NEVIENS lielo lecienu neizlec, bet visi teju apstājas un izbrauc pa apakšu kā bija Štrombja pēdējā braicienā, tas tomēr normāli nav. Jāņem vērā, ka tur lielākā daļa ir tiešām augsta līmeņa profesionāļi, kuri neba jau nu pirmo gadu BMX un ja maucās viens pēc otra lielie vārdi, tad kkas jau ni īsti riktīgi laikam tur nav. Nav jau tagad ko te attaisnoties un teikt, ja būtu tā un šitā, tad mēs te zeltu ņemtu utt., bet nu noliegt acīmredzamo, ka ar trasi tur kkas nav līdz galam ok arī nevar.
Iestāsti to mazajama sportacentra lietotājam....

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 10:57, pirms 8 gadiem
Man kaa neBMXistam ar neapbruņoti aci bija redzams Māra attieksme...pilniigi neko neparaadija ne startaa ne pirmajaa trampii ne pirmajā liikumaa ne trases vidus daljaa...nekur...Treimanis vismaz ciiniijaas pats ar sevi,bet Māris...fig vinj zin ko vispaar tur dariija!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 11:04, pirms 8 gadiem
Nu cik var d*rst par to vēju un trasi? Visiem viņa vienāda. Okey, raudāt var tie, kurus noslaucīja līkumā, bet, ja tu netiec pat pirmajiem četriem līdzi nevienā braucienā (runa par abiem), tad ko tur var runāt par medaļām?

  +6 [+] [-]

, 2016-08-19 11:05, pirms 8 gadiem
fans81 rakstīja: Man kaa neBMXistam ar neapbruņoti aci bija redzams Māra attieksme...pilniigi neko neparaadija ne startaa ne pirmajaa trampii ne pirmajā liikumaa ne trases vidus daljaa...nekur...Treimanis vismaz ciiniijaas pats ar sevi,bet Māris...fig vinj zin ko vispaar tur dariija!
Neizcēla startu, neko neparādīja? Es nezinu, ko tu esi skatījies. Viņš līdz pirmajam lecienam bija pirmais, vai otrais regulāri, līdz tai vietai, kas viņam nesanāk. Ja pareizi atceros, kvalifikācijā, atlasē, viņam pēc tās "pumpas" bija sliktākais laiks, toties trasē vislabākais. Kāpēc viņš netika ar šo vietu galā, zin tikai viņš pats, toties trasē viņš bija ļoti labs. Neko darīt, cik pasaulē ir tādu sportistu, kas var gūt fantastiski augstus panākumus trīs olimpiādes pēc kārtas? izskatās, ka šeit daudzi nesaprot, cik grūti ir to izdarīt un cik maz uz pasaules ir tādu sportistu kas to spēj, bet šeit jau mums liela daļa to pieprasa kā normu. Nolaižaties uz zemes taču. neviens nav pārcilvēks.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 11:13, pirms 8 gadiem
Garā versija: paldies par diviem zeltiem un visu pārējo, un zinu, ka tāds kā es nezina, kā ir trenēties un slīpēt prasmes tādā līmenī ar centimetra un sekundes desmitdaļas precizitāti, un ka izbesī, kad treniņos atstrādāto kaut kāds apstāklis izčakarē, BET...
pavējš un trase VISIEM ir vienāda. Tāda čīkstēšana vai "skatītāji neuzmundrināja" ir pretīgi maziska, ka pat nezinu, vai ir šoks vai kauns par latviešu mentalitāti. Apstākļi visiem ir vienādi. Punkts.

Īsā versija: sliktam dejotājam...
Mans personīgais viedoklis.

     [+] [-]

, 2016-08-19 11:16, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Tu laikam esi un paliksi mudaks kā pārējie eksperti. Atbildēšu īsi - 3 no 4,5 favorītiem ir izstājušies. Tas laikam izsaka visu par šo trasi un iespējām. Kam gadījās haļava, tas izcēla, kam kāds neuzlidoja priekšā, tas izcēla. Štrombis pirmajā braucienā gāja tīri solīdi pa 4. vietu, līdz notika tas kritiens, domāju gan ka psiholoģiski tas viņam sačakarēja galvā visu, jo atcerēsimies viņa smago traumu pasaules kausa posmā. Tāpat arī favorīts Dudē pēc kritiena pirmajā braucienā, otrajā iznāca tik mīksts, un arī pēc pirmā leciena palika aiz visiem. Un mazie sportacentra eksperti runā tā it kā tā būtu norma izcīnīt vienam sportistam trīs zeltus olimpiādēs pēc kārtas it sevišķi tik konkurētspējīgā, ar nejaušībām apveltītā sporta veidā kā BMX smiekli nāk
Visam piekrītu. Vienīgie izņēmumi, kuriem aizgāja trase, bija austrāļi un kanādietis, kas, iespējams, izskaidrojams ar risku + labās puses celiņa izvēli (pumpas malās nav tik asas kā vidū). Protams, ar lielāku risku abi mūsējie, iespējams, būtu pusfinālā, bet arī iespējams, ka būtu kopā ar Dudē un Filipsu kaut kur starp trasi, slimnīcu un mājām.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 11:20, pirms 8 gadiem
ļoti interesanti bija palasīt eksperta domas, paldies.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 11:50, pirms 8 gadiem
Labi, nekādu pārmetumu Mārim. Tikai nesaprotu kāda jēga mocīties, ja nēesi gatavs riskēt, braukt uz 100%.
Varbūt kļūdos, bet cik atceros tad kritieni pamatā bija aiz pirmā pagrieziena

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 11:54, pirms 8 gadiem
Tikai izteikšu savas domas...
Autor,stulbi runāt par trases dīvainībām un laika apstākļiem(ko tad lai saka piemēram motokrosa braucēji)!
Tie visiem braucējiem bija vienādi. Runa ir par motivācijas trūkumu Štrombim, kas ir saprotams, jo visi iespējamie tituli viņam jau ir - par ko mēs visi letiņi ar viņu lepojamies. Saprotams, ka tāpēc arī lieki neriskēja. Varbūt, ka nevajadzēja vnk piedalīties šajās OS un palikt vēsturē neuzvarētam 2kārtējam OS čempionam!
Treimanis - vnk nebija gatavs šādai spriedzei, trasei, laika apstākļiem...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 11:59, pirms 8 gadiem
Ārzemju prese jau arī tā pieklājīgi saka, ka nav īsti ok sacenes.
Maybe it’s unfair to say the racing was “ugly,” because really only about half of it was.
With three top contenders out of the program, others going DNS, and the silly spectacle of a full pack of Olympians rolling the berm jump, it definitely fit the definition, in all its facets.
Olympic BMX Racing Archives - BMX Racing News...

Un jā, kļūda vēl tur, ka mūsējie nebija sarēķinājuši, ka ar 4 vietu pēdējā braucienā var nepietikt, tāpēc Štrombis finišā nemaz necentās izraut 3šo.
Cycling: Champion Strombergs critical of BMX...

Karoč ja Londonā apstākļi sakrita mums labvēlīgi, tad te gluži pretēji - nebij lemts vnk.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 12:10, pirms 8 gadiem
tā jau ir, jā
bet trase visiem vienāda
uzvarēja tobrīd gudrākie un stiprākie, kas prata to izbraukt
tas arī viss

  +5 [+] [-]

, 2016-08-19 12:27, pirms 8 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu pēc bardaka jau tur izskatījās, jā. Ok, pirmajā līkumā vienmēr ir bijuši kritieni, bet nu ka ir tāda putra, kad NEVIENS lielo lecienu neizlec, bet visi teju apstājas un izbrauc pa apakšu kā bija Štrombja pēdējā braicienā, tas tomēr normāli nav. Jāņem vērā, ka tur lielākā daļa ir tiešām augsta līmeņa profesionāļi, kuri neba jau nu pirmo gadu BMX un ja maucās viens pēc otra lielie vārdi, tad kkas jau ni īsti riktīgi laikam tur nav. Nav jau tagad ko te attaisnoties un teikt, ja būtu tā un šitā, tad mēs te zeltu ņemtu utt., bet nu noliegt acīmredzamo, ka ar trasi tur kkas nav līdz galam ok arī nevar.
Pirmajā taisnē tikai Štrombis nometās, parējie uz pilno katušku mauca, izskatījās, ka tikai viņam ir problēmas ar pirmo taisni!

  +5 [+] [-]

, 2016-08-19 13:05, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Pretīgi lasīt. Kāds sakars ar Floridu? Tu dau ni nesaproti laikam joprojām, ka katra trase ir atšķirīga ne? katram ir savi plusi, savi mīnusi, stiprās, vājās vietas. Šeit Štrombim iekrita izteikti viņa vājā puse ar ko netika galā un 3 izteikto līderu izkrišana, manuprāt, arī pasaka visu par šo trasi. Pareizi Veide teica, trase priekš širminiekiem, nevis meistarīgākajiem un ātrākajiem. ja 85 % gadījjumu ir kritienu, tad tas laikam izsaka visu par šīs trases projektētājiem. 3 no 4 izteiktiem līderiem ir izstājušies. Mazais ekspert tu, uzspļaut tādam
bāc, tu reāli esi sifons !!!! Pareizi uzrakstīja blondais 18. Kā var nesagatavoties četrgades nozīmīgākajiem startiem? Kas tās par atrunām? Da man pofig uz Dodē, Filipsiem un citiem zvēriem! Vilobijs un holandieši brauc un neklepo! Visiem apstākļi , trase, pumpas, vēja virziens vienāds! Bija tak redzams, ka Štrombis baidās. Protams, nav vairs 21 gads, jādomā par rītdienu un to viņš arī pats pateica! Palasi interviju! Bet tad vajadzēja sūtīt Veidi, Krīgeru vai kādu citu jauno, kam pofig, lai apgūst meistarību, nevis mērkaķoties visas Pasaules priekša!
Madara tik pulē nadziņus un zīmējās soctīklos, Samoilovs - noplukusī lauva - galvenais pelnīt kāpostu pa tūrēm, kā OS, tā bikses pilnas. Grigorjevai - problēmas , Sirmajam - problēmas...

     [+] [-]

, 2016-08-19 13:12, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: bāc, tu reāli esi sifons !!!! Pareizi uzrakstīja blondais 18. Kā var nesagatavoties četrgades nozīmīgākajiem startiem? Kas tās par atrunām? Da man pofig uz Dodē, Filipsiem un citiem zvēriem! Vilobijs un holandieši brauc un neklepo! Visiem apstākļi , trase, pumpas, vēja virziens vienāds! Bija tak redzams, ka Štrombis baidās. Protams, nav vairs 21 gads, jādomā par rītdienu un to viņš arī pats pateica! Palasi interviju! Bet tad vajadzēja sūtīt Veidi, Krīgeru vai kādu citu jauno, kam pofig, lai apgūst meistarību, nevis mērkaķoties visas Pasaules priekša!
Madara tik pulē nadziņus un zīmējās soctīklos, Samoilovs - noplukusī lauva - galvenais pelnīt kāpostu pa tūrēm, kā OS, tā bikses pilnas. Grigorjevai - problēmas , Sirmajam - problēmas...
vismaz tu stoli nepiemini kā zigmars112

  +4 [+] [-]

, 2016-08-19 13:31, pirms 8 gadiem
Vispareizāk būtu būvēt katram braucējam individuālu trasi.Pumpas kādas grib, gar malām matračus,Ventilatori pūš vajadzīgo vēju. Pirms starta tiesneša palīgs dzenā nost mušas.....u.t.t.
1 2 3 79 komentāri