Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Atstādinātā kārtslēcēja Isinbajeva ievēlēta SOK komisijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Atstādinātā kārtslēcēja Isinbajeva ievēlēta SOK komisijā
Aleksandrs Žukovs un Jeļena Isinbajeva
Foto: Aleksejs Fiļipovs, rsport.ru

No sacensībām atstādinātā krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva ievēlēta Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sportistu komisijā.

Kandidātus izvirzīja nacionālās olimpiskās komitejas, uz četrām vietām pretendēja 23 sportisti. Par kandidātiem balsoja sportisti, kuri piedalās Rio olimpiādē, nobalsoja 46% jeb 5815 atlēti. Amatā tika ievēlēti četri jauni sportisti - Vācijas paukotāja Brita Haidemana (1646 balsis), Dienvidkorejas galda tenisists Jusins Miņs (1544), Ungārijas peldētājs Daniels Durta (1469) un Krievijas kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva (1365). Komisijas locekļa mandāts ir uz astoņiem gadiem. Tiek lēsts, ka šodien slavenā krieviete paziņos par sportistes karjeras beigām.

Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs: "Ļoti simboliski, ka ievēlēja sportisti, kuru nepielaida olimpiskajām spēlēm. Tā ir Ļenas Isinbajevas uzvara. Sportisti viņu atbalstīja. IAAF tagad ir iemesls padomāt par savu nepielaišanas lēmumu."

Atgādinām, ka 2015. gada novembrī saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām. 2016. gada 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. Sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ jācieš arī sportistiem, kuri nav vainīgi. Rio olimpiskajās spēlēs vienīgā Krievijas vieglatlēte bija tāllēcēja Darja Kļišina.

Kā zināms, Jeļena Isinbajeva ir divkārtējā olimpiskā čempione (2004, 2008), savukārt 2012. gadā viņa ieguva olimpisko bronzu. Trīskārtējā pasaules čempione āra stadionos (2005, 2007, 2013). Karjeras laikā uzlabojusi pasaules rekordu 28 reizes, viņai pieder labākais sasniegums arī šobrīd (5.06 m).

Izmantotie resursi:
rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-19 14:31, pirms 8 gadiem
Nu bet protams, krievu sportisti pieplusojot baltkrievus kazahus armēņus uzbekus ziemeļkoreju pa kādam azerbaidžānim un ķīnietim - tur jau ievēlēs ne tikai isinbajevu, bet pat tādus krievus, kas 2x ir pieķerrti dopingā.

     [+] [-]

, 2016-08-19 14:32, pirms 8 gadiem
Saša Žuk, beidz dzert!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-19 15:53, pirms 8 gadiem
Tas ir pelnīti, bet krievu žuks to atkal taisa par politiku...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 16:23, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Tas ir pelnīti, bet krievu žuks to atkal taisa par politiku...
pareizi, lai 86% vate domā, ka atkal putina uzvara, un žukam&mutko arī nopelni;
putins būtu nometis mutko pēc futbola un vēlāk piekāris galvenā vainīgā statusu par dopingu, tad vieglatlēti gan jau tiktu uz rio, bet nevar jau savējos uzmest, labāk lai cieš sportisti (+ 2 lieciniekus no antidopinga aģ. vadības aizsūtīja pāragrā nāvē, nedod dies' ko izmuldēsies)

     [+] [-]

, 2016-08-19 17:07, pirms 8 gadiem
Demokrātija kaut tevi nelabais!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 17:21, pirms 8 gadiem
Es esmu par paritāti vai līdzsvaru pasaulē...tas bija ok, ka krievi nozaga atombumbu amerikāņiem, jo ebreji Rozenbergi saprata - ja bumba ir tikai vienam, tad viņš to mētās (Hirosima, Nagasaki)...bet esmu arī amerikàņu draugs, atzīstu viņu policejiskās tiesības pasaulē (ar izņēmumiem Irakà)...amīši ir mūsu čomi, bet krievi ir mūsu kaimiņi un arī līdzpilsoņi - davaij žitj družno!
Ja krievi nozaga atombumbu, man nekas nav pretī, ja šie nozog vai nopērk amìšu noslēpumus dopingà...nu, to jauno dopingu, kurš vēl nav sarakstos...
Bet prasti viltot dopinga analīzes un pakļaut riskam visas Soču olimpiādes rezultātus - nu, vai ziniet....tas ir olimpiskā gara beigas...un ja nesacenšas sportā, tad karo pa īstam...tas man galīgi nepatīk!
Putin, iedod naudu savam FSB, lai iepērk atļauto dopingu un sacenšaties ar amerikàņiem uz vienàdiem noteikumiem!...skrùvēt vaļà un viltot analīzes ir XX gadsimts...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-19 18:07, pirms 8 gadiem
Nu aizvainotā krievene tikusi iekšā komisijā darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu krievus un citiem, kko sliktu par spīti izdarīt, atriebties.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 18:15, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu aizvainotā krievene tikusi iekšā komisijā darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu krievus un citiem, kko sliktu par spīti izdarīt, atriebties.
nu protams,ka aizvainota,jo vina uzradija labako rezultatu pasaule,sezona,un vinu tiru,sportisti nepielaida,,,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 18:45, pirms 8 gadiem
Alexkis86, Soču olimpiādes sačakarēšana nav pietiekošs iemesls, lai Krieviju izslēgtu no starptautiskā sporta? Vai Tu saproti, ka šodien pareizi būtu paziņot, ka Soču olimpiāde nav notikusi mājinieku-krievu krāpniecības dēļ?
Saproti, ka krievu vieglatlētu diskvalifikàcija ir mazākais sods par šīm cūcībām?

     [+] [-]

, 2016-08-19 22:55, pirms 8 gadiem
Kas tik nenotiek šai pasaulē!!!
Bubkas mazā māsa iet papuka sliedēs.