Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Alisons un Brunu triumfē olimpisko spēļu finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Alisons un Brunu triumfē olimpisko spēļu finālā
Alisons Londonas sudrabam pievienoja Rio zeltu
Foto: AP/Scanpix

Ar mājinieku cerību Alisona Čeruti un Brunu Oskara Šmita triumfu noslēdzies Riodežaneiro olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs. Brazīlieši finālā ar 2-0 (21:19, 21:17) pieveica Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas. Bronzas medaļas tika nīderlandiešiem Aleksandram Brūveram un Robertam Mēvsenam.

Spēle par 3. vietu

Līdz pat ceturtdaļfinālam ļoti pārliecinoši spēlēja krievi Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasilņikovs, kad sākās pirmā aizķeršanaš pret Kubas duetu, bet pusfinālā nelaimīgs zaudējums itāļiem Paolo Nikolai un Daniele Lupo. Tikmēr nīderlandieši Aleksandrs Brūvers un Roberts Mēvsens ļoti spraigā un interesantā pusfināla cīņā piekāpās mājiniekiem Alisonam Čeruti un Brunu Oskaram Šmitam.

Cīņa par bronzas godalgām sākās līdzīgi, abiem duetiem iegūstot minimālu vadību. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika nīderlandieši, kad serves uzņemšanā kļūdījās Semjonovs (6:4). Uzreiz pēc tam Mēvsens atzīmējās ar bloku, bet Krasilņikova darbības aizsardzībā ļāva sadeldēt deficītu par punktu. Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija nemainījās, kad Semjonovs uzreiz pēc tā Semjonovs bloķēja Brūvera uzbrukumu (11:11). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā līdz Semjonovs spēja izvirzīt Krievijas duetu vadībā ar 17:15. Krievi tika pie divām setbumbām, bet tās nespēja izmantot. Pirmo ar atkārtotu uzbrukumu atspēlēja Mēvsens, veicot māņu sitienu. Sekoja Semjonova kļūda serves uzņemšanā, kas lika izdarīt grūtu sitienu, bumbai atrodot ceļu tīklā. Sets bija izlaists no rokām. Krievi turpināja kļūdīties, Nīderlandres duetam izcīnot panākumu ar 23:21.

Arī otro setu labāk sāka Nīderlandes pludmales volejbolisti, kad ar bloku atzīmējās Mēvsens (4:2). Nīderlandieši turpināja pamatā spēlēt uz Krasilņikovu, kurš ik pa laikam kļūdījās, rezultāta starpībai sasniedzot trīs punktus (7:4). Līdz tehniskajam pārtraukumam nīderlandiešu pārsvars bija arī četri punkti, bet krieviem ar grūtībām izdevās atspēlēties. Pēc tehniskā pārtraukuma nīderlandieši atkal atguva iniciatīvu, atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Pie rezultāta 20:17 likās, ka mačs ir galā, bet tad Semjonovs trīs reizes blokā apstādināja Brūveru, kas ļāva panākt izlīdzinājumu (20:20). Ar ceturto piegājienu Brūvers spēja gūt punktu, bet kārtējā mačbumbas izspēlē atkal Semjonovs slikti uzņēma servi, kas punktu bronzas mačam ļāva pielikt Mēvsenam, atnesot Nīderlandei medaļas pludmales volejbolā - 2-0 (23:21, 22:20).

Fināls

Ne visai sekmīgi olimpisko turnīru sākušie itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo mazliet negaidīti aizsniedzās līdz olimpisko spēļu finālam, kur tos jau gaidīja favorītu statusu apliecinājušie mājinieki Alisons Čeruti un Oskars Brunu Šmits.

Finālmaču krietni labāk sāka Itālijas duets, kad Lupo lieliski nospēlēja aizsardzībā, bet ar diviem eisiem atzīmējās Nikolai (5:1). Brazīlieši uzreiz paņēma pārtraukumu, atspēlēšanos noorganizējot Brunu. Savu artavu deva arī Alisons, kurš blokā pieķēra Lupo, izvirzot mājiniekus vadībā ar 9:8. Pirms tehniskā pārtraukuma Alisons atkal pārliecinoši bloķēja Lupo, pirmo reizi brazīliešiem iegūstot divu punktu pārsvaru (11:9).

Itāļi arī pēc tehniskā pārtraukuma nespēja apspēlēt Alisona bloku, kas bija izšķiroši. Svarīgā brīdī Nikolai vienā izspēlē divas reizes bloķēja Brunu, bet trešajā reizē atkāpās, kas brazīlietim ļāva gūt punktu. Pēc brīža viņš reabilitējās, pabeidzot iesākto, bet tas jau bija pie pretinieku serves. Rezultāta starpība saglabājās trīs punktu apjomā, itāļiem sākot regulāri servēt pa Alisonu. Alisonam setu izskaņās nereti bijušas problēmas un šis sets nebija izņēmums. Divi sitieni autā un rezultāts uz tablo jau 17:17. Pie pirmās setbumbas tika brazīlieši, kad mazliet no Alisona bloka nobijās Nikolai, tālu raidot bumbu autā. Pēc pārtraukuma Alisons kārtējo reizi blokā apturēja Lupo, izraujot uzvaru ar 21:19.

Otro setu ar atkārtotu uzbrukumu sāka Lupo, bet uzreiz pēc tam Nikolai bloks ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0. Itāļi varēja saglabāt divu punktu pārsvaru, bet nelaikā pieprasīts atkārtojums ļāva pretiniekiem pārņemt vadību savās rokās (3:2). Brazīlieši varēja iegūt arī lielāku pārsvaru, bet Nikolai bloks turēja itāļus virs ūdens. Uzreiz pēc tam divās epizodēs Alisons nespēja gūt punktu, Itālijas duetam atjaunojot divu punktu pārsvaru (6:4). Brazīliešu milzis ar iesauku "mamuts" sāka gurt, kas itāļiem iegūstot arī trīs punktu pārsvaru. Pirms tehniskā pārtraukuma viņš reabilitējās ar efektīvu bloku, sadeldējot deficītu līdz minimumam (10:11).

Pēc tehniskā pārtraukuma mājinieki gaidīja, kad pretinieki beidzot salūzīs. Alisons to paveica ar bloku, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 16:14. Drīz pēc tam bumbu divreiz aizsardzībā atspēlēja Brunu, izšķirot šī mača likteni. Rezultāts kļuva 19:15, ar ko bija pilnīgi pietiekami, lai Alisons un Brunu triumfētu Kopakabanas pludmales smiltīs. Itālijas duets nespēja paveikt vairs pilnīgi neko, Alisonam Čeruti un Brunu Oskaram Šmitam attaisnojot mājinieku līdzjutēju uzticību un kļūstot par olimpiskajiem čempioniem - 2-0 (21:19, 21:17).

Pēdējo OS laureāti pludmales volejbolā, vīriešiem

OSZeltsSudrabsBronza
2016A. Čeruti/B. Šmits (Brazīlija)P. Nikolai/D. Lupo (Itālija)A. Brūvers/R. Mēvsens (Nīderlande)
2012J. Brinks/J. Rekermans (Vācija)A. Čeruti/E. Regu (Brazīlija)M. Pļaviņš/J. Šmēdiņš (Latvija)
2008T. Rodžerss/F. Dalhauzers (ASV)F. Magalhaess/F. Araužu (Brazīlija)R. Santušs/E. Regu (Brazīlija)
2004R. Santušs/E.Regu (Brazīlija)H. Bosma/P. Erera (Spānija)S. Kobels/P. Hoišers (Šveice)

  -2 [+] [-]

, 2016-08-19 06:57, pirms 8 gadiem
BRA pelnīti uzvarēja!!!
Es teiktu, ka fināls bija pusfinālā pret HOL.

ITA bija maza spraudziņa, pa kuru izlīst, bet BRA tomēr bija makten stipri un pārliecināti!!!
ITA vienreiz ar savu neapdomīgo čelendž sevi iegāza. Bet kapēc jeņķu tiesnesis izdomāja pēdējo nosvilpt, nesapratu. Zelta punkts ir jāgūst cīņā, nevis ar apšaubāmu tehnisku niansi. Un tas attiecas arī uz soģiem!!! Maziņš Fui.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 07:09, pirms 8 gadiem
Un atkal OS bīča zelta medaļas spēle beidzas ar kaut kādu pārpratumu, tāpat kā Emanuel'am beidzās Londonas spēles.
Bet nu BRA šajā spēlē bija stiprāki.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 07:15, pirms 8 gadiem
Ļoti baudāma spēle. Veči labi kapāja...

     [+] [-]

, 2016-08-19 07:43, pirms 8 gadiem
kungs rakstīja: Un atkal OS bīča zelta medaļas spēle beidzas ar kaut kādu pārpratumu, tāpat kā Emanuel'am beidzās Londonas spēles.
Bet nu BRA šajā spēlē bija stiprāki.
Nu nedrīkst pie pēdējā punkta kaut kādu mēsliņu notiesāt!!!

     [+] [-]

, 2016-08-19 14:38, pirms 8 gadiem
Tas nu gan tiesa - pēdējā punkta izspēle bija ārkārtīgi nesmuka.