Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

SOK sola izpētīt WADA ziņojumu un pieņemt sankcijas

Andrejs Siliņš

SOK sola izpētīt WADA ziņojumu un pieņemt sankcijas
Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Pēc WADA veiktās izmeklēšanas rezultātiem, kuros atklājusies Krievijas valsts piesegšana savu sportistu dopinga lietošanā, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs izplatījis paziņojumu, kurā teikts, ka organizācija nevilcināsies pieņemt bargākās iespējamās sankcijas pret pret iesaistītām individuālām personām vai organizācijām.

"Izmeklēšanas rezultāti parādīja šokējošus un vēl nepieredzētus uzbrukumus sporta un olimpisko spēļu godīgumam," SOK paziņojumā citēts organizācijas prezidents Tomass Bahs. "Tāpēc SOK nevilcināsies pieņemt bargākās iespējamās sankcijas pret pret iesaistītām individuālām personām vai organizācijām."

SOK izpildkomiteja šodien grasās aizvadīt telefonkonferenci, lai pieņemtu pirmos lēmumus, kas varētu nozīmēt līdzekļu un sankciju piemērošanu attiecībā uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pirms tam gan SOK sola rūpīgi izpētīt WADA veiktās izmeklēšanas rezultātus, kas norādīja uz Krievijas Sporta ministrijas apzināto iesaisti savas valsts atlētu dopinga lietošanā.

WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens vakar prezentēja izmeklēšanas rezultātus, paziņojot, ka Krievijas valsts apzināti piedalījās un kontrolēja dopinga lietošanas piesegšanu.

Maklarens apgalvoja, ka šajā procesā iesaistītas arī Sporta ministrija, Krievijas Antidopinga aģentūra un Krievijas specdienesti.

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/

     [+] [-]

, 2016-07-19 08:24, pirms 8 gadiem
Tur nav daudz ko gudrot,krievus diskvalificet no Rio un viss!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-07-19 13:04, pirms 8 gadiem
Izdzīt Krieviju no visiem sporta veidiem...man ir pretīgi skatīties kā viņi piedalās un kā uzvedās viņu līdzjūtēji..dzīvniekiem nav vietas starp cilvēkiem..

  +1 [+] [-]

, 2016-07-19 13:58, pirms 8 gadiem
Poņatj i prostitj